Коментари - SpaceX тества двигателя за мисията до Марс | IT.dir.bg
назад

SpaceX тества двигателя за мисията до Марс

SpaceX тества двигателя Raptor, който стои в основата на ракетата, която може би ще закара първите хора към Марс.

Обратно в новината

Коментари - SpaceX тества двигателя за мисията до Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бе в тая кочина Говеарника..Все нещо щяло да става..някога, неопределено кога...Все щели да ходят на Марс...И това лудите говеда от кочината Краваристан , го повтарят вече 30 години:) И се не са стигнали Марс...Те на Луната не са ходили..Освен в студията на Холивуд де......Но на Марс задължително ще отидат! Нооооооооо..все нещо не ходят, що така?:) Дори на орбита не могат да се качат до МКС..Без да сицакат по 75 милиона, за места на руските космически кораби Съюз..Дааа не щат да си използват, вечно взривяващите се совалки -Челинджър и Колумбия....Дори един прост аналог на руските РД-180 няма да могат да направят..близките 10-15 години, тия жалкари.....Странно защо ли?! Дори не искат да си направят супер пупер модерен трамплин....та да си скачат до МКС, както им предложи Рогозин:) Хахахахаххаха...Но от страна като Краварника, с антични ракетни технологии като тези на Габон..какво точно да очаква човек?:) Вернере Фон Браун, савай от гроба! Че лудите крави пак се осраха без тебе:) Мухахахахахаахахахахахахахахха

Когато SpaceX и Jeff Bezos започнат да карат милиони тонове злато и уран от Облака на Оорт... и на Путин златните резерви станат ценни, колкото пясъкът в реката... ...пак ще си говорим!

Няма да има смисъл да ги влачат от майната си след като ще са евтини на Земята.

Хаха, де да можеше от някъде да се появят планини от злато и уран, и... Тогава щеше да стане ясно, че златото не е нищо повече от боклук, а уранът - просто отрова... Собственикът им ще има две възможности: 1. Да престане да се перчи и да види паразитната си същност на глупак. 2. Да избие всички... което му гарантира последващо точка 1, само дето освен в позор, ще е и умрял глупак :) Е?

Ако някой питекантроп, независимо "фил" или "фоб", напише подобна глупост само за да дразни братята си по разум от противниковия отбор мога да се опитам да го разбера. Ако обаче човека написал тази щуротия / за евтиното злато / искрено вярва в нея мога само да го посъветвам спешно да потърси квалифицирана медицинска помощ, и то не от хирург.

Отдавна твърдят, че амреиканци и руснаци имат обща база на Марс. Че е имало полети в космоса преди Гаарин да излети, и че неговото пътешествие е било само, за да се прикрие истината за нещата. В същото време други сайтове твърдят съвсем компетентно, че земният човек никога не е преминавал бариерата от 80 мили, наложена от някой си! т.е. не е излитал в космоса, защото това е невъзможно вследствие на това ограничение. Ся, някой може ли да ни просвети кой повече лъже и манипулира. (Същото се отнася и за кацането на Луната. И двете твърдения "за и против" привеждат еднакво убедителни аргументи!)

Тотални глупости са това. Действително е имало полети в космоса преди Гагарин, но са били с фатален край за пилотите. Няма естествено база на Марс. Само малоумен кретен може да си мисли такава дивотия. Естествено също, че някаква бариера от 80 мили е малоумна. МКС е на 400 км, а там са се качвали пилоти от доста страни - не само от САЩ и Русия. Твърденията че няма кацане на Луната са неубедителни и малоумни. Всичките аргументи са такова твърдение са лесно опровержими. Просто се разчита на личната вяра на конспираторите.

Ракета с химически двигател не става за пътешествия до Марс. Евентуално някое малко роботче може да се изпрати и толкоз. И при всички случаи, това е път само в една посока. Докато не бъдат направени атомни двигатели (а, казват че има замразени разработки още от 60те години), за пътешествие на хора до Марс, може само да се фантазира.

Едно време с една мечта Колуб е открил цял континент за ужас и мъка на Сибирски Сенегал! Да таварищ! Всичко започва с една мечта и една тълпа, които обсъждат в кръчмата на 2ра ракия ония луд глупак фантазьора от другото село...

Всъщност кретените като тебе си нямат и понятие от ракети очевидно. В основата на ракетите е РЕАКТИВНАТА струя. Така че какъвто и двигател да сложиш си трябва реактивна струя. Целта е единствено струята да се изхвърля с по-голяма скорост. С "химически" ракети няма проблем да се лети до Марс - въпрос на изчесление и начален импулс. В космоса корекциите не изискват много гориво. Разбира се, че необходимостта от по-малко гориво е предимство, но не е определящо в случая с Марс. Инак САЩ отдавана има ядрени реактори като SAFE-400 за захранване на ракети, включително и на рлазмени ускорители като VASIMR. При това теглото на тези реактори е около 500 кг.

Не са "замразени разработки" а провалени разработки. Просто са се отказали от тези идеи поради ред причини. Полет до Марс с химически ракетен двигател не е невъзможен, проблемът обаче е в това че ще е много продължителен, а през това време трябва да се мисли и за оцеляването на астронавтите все пак. Не на последно място е проблемът с космическата радиация. Затова от НАСА сега разработват йонни двигатели, намират се в много напреднала фаза, с други думи има шансове в скоро време да се появят такива двигатели. Кой кога ще успее - трудно е да се каже. Руските безпилотни станции до Марс имат почти 50% неуспех, даже ако не е повече от 50% (не помня точните цифри). Американците имат по-голям успех, но и те не успяват на 100%. Какво дава увереност на Елън Мъск, че няма да пропуснат Марс и да се запилеят някъде в открития Космос? Или изобщо да не успеят да стигнат дотам?

На Ким Чен Ун балистичната ракета е по-хубава. Прогрес ще ми правят те - по-добре да дрънкаме оръжие тъкмо по бързо ще се тераформираме до нивото на Марс

Хайде някой да ми обясни защо трябва човек да ходи на Марс. И не ми говорете за прогрес, откривателски дух и Христофор Колумб. Сега времената са съвсем други. Ако една работа може да бъде свършена по-бързо, по-лесно и най-вече по-евтино то тя ще бъде свършена точно по този начин, а изследването на Марс от живи хора е възможно най-скъпия вариант. За сега единствената цел която стои пред първите хора на Марс е да отидат до там и да оцелеят. Да оцелеят и по пътя, и в новия си дом. Ами ако са толкова големи мазохисти и на земята има безброй места където оцеляването е не по-малко проблемно. Да дойдат да поживеят в България една година с пенсията на средностатистически нашенски пенсионер например.

не е много цветущо палаженьето, особено на пецьонер в мъсквътъ или в ленинграда, айде в провинцията ще утрепе някоя кафява мечка или бяла и ше хапне, ама в най-скъпият град в света предполагам дъртите получовеци едва ли докарват до 2 хиляди евро пенсия, колкото една мутра харчи на ден там

Ти не говори за Русия:) Я разкажи за Детройту?:) За Фергюсън, Балтимор, Ню Йорк, Далас, Чикаго....Как са гетата а?:) как са негрите, май още ги трепят посред бял ден:) май Краварника още има 20 трилиона долара външен дълг..И О УЖАС!! РАСТЕ ЛИ РАСТЕ:) ЩО ТАКА БРЕ, ПРЪЦ ЕВРОФАГИ?:)

Е то същият въпрос може да си зададеш и защо да ходиш до Виена - хора, къщи, салтанати. Т.е знае се какво има, за какъв ти е да ходиш, нали? И на Марс се знае какво има. Нали има марсоход и снима ли снима. Да не говорим, че братска Северна Корея вече има база на слънцето, ама това е друг въпрос . . .

До колегата по-долу..Който се заинтересува от усвояването на космоса... Истината е, че междупланетните полети в Слънчевата система, с конвенционалните ракетни технологийне вършат работа.... Горивото бива изгаряно твърде бързо от ракетните двигатели, след което кораба се превръща в мъртъв товар.....Истината е в новите разработки, като руския ядрен ракетен двигател...Принципа му, не е като на старите ядрени ракетни двигатели, създавани в САЩ и СССР през 60 години на 20 век.... При които, втечненото гориво, обикновенно водород, се подаваше директно към нагорещение ураниеви пръти на реактора, които от своя страна разширяваха горивото. Превръщайки го в газове, излизащи през соплата на двигателя, с голяма скорост...При тях проблема, бе както със конвенционалните ракетни двигатели..горивото се израсходва твърде бързо.... Истината е в новия тип ядрени двигатели, При тях има ядрен реактор, който осигурява електричество..Електричеството се използва за да захранва йонен двигател...Йонните двигатели са създадени още през 60 години в СССР, и се използват на съветските спътници за стабилизиране и подържане на орбитата около Земята. При йонния двигател, ускорението е много по малко, отколкото при класическите ракетни двигатели, но затова пък може да продължава със месеци и години, постепенно нараствайки скороста..С такъв двигател, може да се стигне до Марс за месец и половина..Той е 20 пъти по ефективен от стандартните ракетни двигатели...Руската федерация в момента е в заключителните етапи, на създаването на такъв двигател. През 2013 година е завършено ескизното проектиране, и техническата документация..През 2015 година бе изпитана системата за управление на реактора, както и корпуса на реактора..През 2016 година се създава и изпитва самия реактор, както и елементите на йонния двигател.....През 2018 година, трябва да е готова цялата система, тоест първия ядрен йонен ракетен двигател....!

Това е пътя, към усвояването на Слънчевата система..А по нататък, кой знае..може и на Космоса. Който се интересува, да рови в нета: Ядерная энергодвигательная установка мегаваттного класса. И ДА! ТОВА НЕ СА ФАНТАСМАГОРИИТЕ НА ЕЛЪН МЪСК

Альо, красный абориген, стой си в пещера!

Тъпунгер САЩ отдавана имат ядрени реактори като SAFE-400 за захранване на ракети селектричество и мощност 400 КВт, включително и на рлазмени ускорители като VASIMR - отдавна изпитван и усъвършенстван, а не на хартия. При това теглото на тези реактори е около 500 кг и размери 50 на 30 см. ТЕЗИ НЕЩА СА ВЕЧЕ ГОТОВИ И РАБОТЯТ В МОМЕНТА, а не в бъдеще време. Руснаците само се опитват да копират. Освен това и сега може да се стигне за 2-3 месеца до Марс.

Абе европедал малоумен! Малоумно говедео като тебе, сигурно дори не знае, че лудите крави купуват техологиите за йонните двигатели, от руснаците през 90 години на 20 век!!! Ма то тъпо говедо като тебе, от къде дори това да знае!

,, крави'', ,, европедали'', ,, толерасти''. Все думички измислени от бялата златка- вапцан Сидер хипохлоритен. Все пак нормалните мъже не се снимат голи и не си боядисват косата. Така че тази мурзилка изяваваща се ,, компетентна'' по космическите въпроси, най добре да отиде да вароса Сидер а не да пише глупости във форума.

Простите и малоумни еврофаготи, май никога не са чували за космическата и слънчевата радиация..Нито за мощните магнитни полета, така наречения пръстен на Ван Аллен , който защитава Земята от слънчевите бурии, както и от другите вредни за човешкия организъм частици, в космическото пространство. Никъде в проектите си, Мъск не коментира как ще защити кораба си от тази радиация..Кораб който ще тябва да елти месеци и годино до Марс, кораб на който ще летят болни от рак камикадзета! Всяка луда крава, полетяла извън земното магнитно поле, ще стане на печен ГМО бургер! Факт! Но нашите платени от Краварника БГ европутаци, са толкова тъпи и ограничени..Че и това не знаят!

Добре, и какво предлагаш? Да си стоим на Земята и да ти четем псевдополитическите излияния под не-политически новини? Ми то май по-добре е ни опече радиацията....

Ами не...Но не и да се печеш на слънчице, година и половина в космоса.....

Хахахахахахаха, кефят ме простите евробалъци:) Дето се кланят на лудите крави, и ги възхваляват за 5 жълти цента:) Абе мунчовци, те лудите крави в космоса не могат да се качат без братушките!! Пък до Марс щели да ходят!! Я първо да направят някакъв ракетен двигател, който и да е бледо копие на руските РД-180...Пък тогава да постват тия глупости:) Всеки знае, дори няй-простия БГ дебил, че лудите крави цакат по 75 милиона долара за място на руските космически кораби Съюз! И всеки вижда, как Фалконите гърмят като пиратки, през един или два..Кой във въздуха..Кой на земята, взривявайки и израелските шпионски спътници на борда... И най големия олигофрен, трябва да му е ясно, че с такъв измислен двигател като РЪБтор, тая кочина Краварника, ще отиде баш на Марс..Ама на кукуво лято:) Тия луди крави, които бъдат изстреляни към Марс, ще бъдат камикадзета смъртници! Без ни най-малък шанс да се спасят, ако нещо се обърка!! А то няма как да не се обърка, с краварската допотопна ракетна техника!!! ФАКТ!! ....Направо, да си пишат завещанието, лудите крави които ще летят към Марс....Освен ако не го направят, както когато заснеха кацането на< Луната...В някое студио на Холивуд, дето снимаха и Марсианеца с Мат Деймант:) Хахахахахахах

ти си рядко кухо селско-тъпоумно путиноидно парче.Ебати тъпата булгаристн-комуноидна кратуна! Дрисльо,той света теб и колзниците ще чака за разрешение ,че да полети до Марс...

Eстествено, че за да си путиноид трябва и да си рядко кух!

Братушките ти само опикават близкият космос. Толкова могат тъпите мужици!

Европедала...Я кажи кой космос усвояват лудите крави?:) Тоя в гъза ти ли?:) Че те, и на орбита не могат да се качат, без да са си цакали като попове. За места на руските космически кораби Съюз:)

Имаш ли представа колко глупости си написал ?!?!? 75 милиона ама рашистанците ги искате в долари, че рублата нещо стана просто хартиика. Пък без тия 75 милиона знаеш ли къде щеше да е руската космическа програма никъде. Хората на луната кацнаха, изградиха и платиха МКС, пратиха апарати на марс, направиха Хъбъл за който рашистанците се молиха за някоя снимка, а разни болни ватенки още пишете глупост след глупост.

Ало, простия мръшляк..Я сега обясни, защо лудите крави продължават да купуват, руските ракетни двигатели РД-180..Както самия Пентагон каза: Руските двигатели, са без краварски аналог в близките 10 години..И защо продължават да използват руските космически кораби Съюз? Ааааааа? А ен си летят с техните взривяващи се консерви -совалките Челинджър и Колумбия? Ааааааааааааа? Краварските ракети и совалки, най-взривяващите се ракети и совалки! Факт!

Нека не бързаме да коментираме! Засега това на снимката изглежда малко по размери. Или е умален прототип или има сериозно скъсено сопло. Подобно се коментира и под самия Туйт на Илон Мъск. А той добави следното допълнително: "Production Raptor goal is specific impulse of 382 seconds and thrust of 3 MN (310 metric tons) at 300 bar." Значи параметрите са като цел за серийната версия. Параметрите на теста от снимката може да са други. Все пак е първи тест. Скоро Мъск ще държи реч, на официално събитие. Надяваме се тогава да научим подробности. И не само за двигателя, и дискутирания тест.

Факт: Американците използват руснаците , като такси до МКС ...все още Аргумент : Втечнения метан също ще е от Рашките >_

Да те ползват за такси не е много за хвалене :). Колкото е за хвалене, че си бакшиш :).

То лудите ркави и бакшиш не са..Те са палячовци..с трамплин:) Или по скоро батут:)Хахахахахахах

Ми да, адски са жалки лудите крави..Дори до МКС не могат да се качат сами! Баси жалкарите, а без да си платят за места на руските Съюзи.. Няма МКС:) Иначе ще видят космоса лудите ркави, през крив макарон:) Хахахахаххахахаах

За тези които не знаят. Американците наричам кравари. Руснаците наричам водкаджии. А аз съм мелез роден от крава (членка на БКП) и алкохолик от същата партия.

дай на майора пространство и му гледай сеира

толерантен, Орион е съзвездие! Няма как да идеш до съзвездие! Ама от де се пръквате такива интеУекти все!

дай на глупака пространство и му гледай сеира

Мъск се оказа по-готин от гейтс.

Знам ли ! Гейтс си изкара кинтите и са М$ лежат в/у неколко стотин милиарда кеш , пък тоз палячо взима кредит след кредит :) и както се говори има дебела връзка в правителството щото досега да са го издухали от сцената :)

Ма що не, ве!? Ако искат ще си тестват и двигател за полет до Орион. То тестването не е като да отидеш.

ВЕЛИКИЯ САЩ изпрати хора на Луната! Изпрати роботи на Марс, изтрелва орбитални телескопи и станции до Плутон, а ватенките още правят допитване как да бъдело името на първия им кораб до Луната, дето щял да лети до там с ушанка вътре през 22ри век чак! ХА ХА хА ХА

Изпрати, изпрати! Успокой се! Пийни водичка. Вземи си хапчетата! Почини си...

Три американски компании Върджин, Блу Ориджин и Спейс Екс - правят повече за космическите изследвания от колкото фалиралата раССия на истеричното джудже!

Совалката е мини космически кораб. Какъв полезен овар от 100 тона ще изведат с мощността на совалката? Тестове се правят в реални условия...не за секунди. Руснаците миналата година тества ха на земята а после в реални условия в руският отсег на межд. станция и кораба Прогрес на .... предаване на мощен импулс енергия на няколко десетки километра разстояние.

Самоварщайн, хората разработват нови двигатели, нови технологии, гледат към Марс, след като покориха Луната и имат сонди къде ли не включае и на Марс. И това се прави от частни компании. Роскосмос един глонас едвам двигна и то само 30 години след американцкия gps. Пък, ако ги нямаше совалките нямаше да има и МКС, че сега да ни обяснявате до къде се качвали руснаците. Айде с факти и аргументи моля.

То така се разработва нов ракетен двигател с настоящите технологии. Или сопло от волфрам ще направят тия смешници. И най-големия идиот един ден ще схване каква пирамида е това начинание.

Чети кво пише и проумявай, а не бързай да покажеш кретенията си. Двигателя е с мощност на двигателите на Совалката, но с 3-4 пъти по-малко собствено тегло. Освен това при совалката бяха 3 двигателя, с тези на бустерите на твърдо гориво общо 5, а в случая става въпрос за 18-27 двигателя или от 4 до 5 пъти по-голяма мощност - т.е. 4-5 совалки наведнъж.