Коментари - Учените: За водата на Марс се знаеше от години | IT.dir.bg
назад

Учените: За водата на Марс се знаеше от години

Водата на Марс била открита още преди 5 години.

Обратно в новината

Коментари - Учените: За водата на Марс се знаеше от години | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1. Щом има вода, най-вероятно в нея има живот. Освен това в нея ще виреят много земни екстремофили, дори и рибки, водорасли, медузи, планктон и прочие. 2. Под повърхността на Земята откриха огромен океан, по-голям от този на открито. Какво пречи и под повърхността на Марс да има подобен океан или поне огромни залежи от вода. Най-вероятно е така. Това означава, че ще има или ще могат да се направят пещери с достъп до много вода и сравнително постоянна температура.

Колко жалко че тези хора не уважават работата на колегите си от НАСА. Интересно как са открили всичко по рано и никой не е знаял за това. Сигурно с помощта на екстрасенси.

Филма "Сам на Марс" (или "Марсианецът) , не е рекламна кампания на НАСА ами НАСА е ПР агенция на Холивуд още от програмата "Аполо". Но както и да го погледнеш, новините от Марс са, че няма новини. Само реклама. Новините за каквото и да е по принцип изчезнаха. Всичко е реклама, пазар и шоу.

Всъщност точното изказване е, че още отпреди 4 години руснаците знаят, че има водата и то солена след внимателно анализиране на данните от Фобос-грунт.

За завода на Марс се знае от години!

Руски учен казал...ходи пий една водка...не било откритие...смешко

Целта на САЩ беше ясна - на тази дата, на този ден, в 18.30 часа президентът на Русия Владимир Путин направи дългоочаквано и програмно изказване в Общото събрание на ООН. Това трябваше да се омаловажи. Затова на същата дата, в същия час - 18.30 беше измислена и дълго рекламирана преди това "изключителната" научна новина на НАСА. Както стана по време на Олимпийските игри в Сочи. Докато те се провеждаха, за да омаловажи успехът на Русия и световният отзвук на събитието, ЦРУ спретна преврат и сваляне на законно избраното правителство в Украйна..... Подло и жалко!

Мента, глог и валериан. Жълт кантарион също. Явно си ги свършил.

Малко гинкоприн и д-р Грудков задължително да те прегледа. Също и за рефлекс по капачките с чукче !

Май не било вода а бира в неограничено количество.

От руската академия на науките да отчетат резултатите от посещението на океанското дъно на спътника си Фобос. Да оставят на НАСА изследването на Космоса! Смешници!

Не от пет, от доста повече се знае. Преди стотици години астрономи са наблюдавали точно същото явление и са разбрали, че на Марс има вода. Ама нашите съвременни учени се бяха запънали - ония нищо не били знаели, нямало вода. И какво стана сега? Вода има. Лично аз искам само да знам кога ще обявят официално и за извънземните, и за това, че човека не е произлязъл от маймуната, а обратно. И не за друго, а просто за да мога да си взема един пакет пуканки преди да им гледам хваленето за "големите открития" на топлата вода.

Някой замислял ли се е защо във форумите има рейтингова система? Особено в отделите посветени на науката. Науката с консенсус ли се развива? С гласуване ли се установява научната истината? Вота какво демонстрира? Познанията на анонимният участник или емоционалното му състояние? Не живеем ли във възродената римска империя?

Едно е да предполагаш, съвсем друго е да докажеш. Различни нива са някак си. Човек трябва достойно да преживява загубите.

Dа бе, да. Aко руснаците бяха направили това откритие щяха да говорят колко много то допринася за света и пр. Cега гроздето е кисело; то и радиото май беше открито от попов, пък се оказа, че е Mаркони. N все такива примери.

Не е от маркони а от Тесла. Нека бъдем по точни. Маркони е откраднал патента на Тесла.

Може да се е знаело за водата, но сащ искана путин да остане сам в залата .

Да, те понеже от вестниците и телевизиите имат по един журналист и трябва да си избират - или отразяват ООН, или НАСА... Ай стига вицове.

След като вече не се правят големи открития, малките ще оправдават заплатите на порфесионалните учени. Какъв отзвук в мас медиите като по команда за незначителна новина. Слека като има ходород и кислорд във видимат авселена, трябва ли да ни учудва че има вода тук и там? Интересен факт е, че значимите научни открития дали реален принос за техническото развитие на човечеството, са правени от творчески натури, които са били изследватели любители и са приемали науката по-скотро като хоби, отколкото като професионален ангажимент. Имали са естествен стремеж към откривателство. За съжаление тези плодотворни учени днес са заместени масово от стандартните професионални учени папагали, повтарящи наложение в научните среди и обществото догми в науката в името на безоблачната кариера. Човек който приема дипломата си като средство за постигане на определен социално икономичекси статус не може да бъде истински откривател, защото неговите мотиви са егоистични, което силно ограничава творческият процес в чиято основа е любовта.

Респект!

Що сте му писали минус на човека. Което казва важи за почти всичко. Ех, какви композитори е имало преди няколко века, не като сегашните... Ех какви учители е имало преди време, не като сегашните. А пък какви жени е имало навремето, истински жени. А пък мъжете... ----------- Почти, понеже не важи за някои неща (например като религията и мрънкалата), които са останали закотвени на своите примитивни нива от много векове и не са мръднали и на йота.

"Да! И бонбоните бяха по-добри едно време! Хапнеш един и клатиш цяла нощ, сега изядеш цяла кутия и нищо!" ;)

Както може да се очаква от плямпала които попагалстват без да имат навика да се замислят, представите ви за света са твърде далеч отдействителността. Аз лично се занимавам с архаично програмиране на машини, микроконтролери и компютри. Но имам интереси в други области. И нямам нищо против да съм архаичен в тоз смисъл. Демонстрирате типичното мислене на редови консуматор, свикнал постояно с новите модели джаджи, които обича да си купува, и съотвентно несериозните мимолетни отношения към себеподобни. Затова шнаса да ви мине мисълта през съзнанието че благодарение на абсолютите във вселената има порядък и благопдарение на този порядък избощо да сте жив. Такъв абсолют е Творецът и Неговият закон. И той не е подвластен на времето и на човешките капризи. Самият Бог казва че Небето (вселената) и Земята може да преминат, но нито буква от законът няма да премине. С което казва че моралнит еусоти са много по важни от всико останало. Законът за гравитацията не излезе ли от мода? Вече няколко хилядолетия действа по един и същи начин. Да му омръзне на човек.

И решихте да направите изявление съвсем случайно точно тогава когато Путин ви направи смешни то трубуната на ООН, нали?

не чух и видях някой да се смее, а и не разбрах кое е смешното, ама щом казвате, по-скоро се опитаха да заглушат джуджето, че май на негова страна от оон се броят на пръсти

Колко ниско падна американската политика - гърчи се и се хваща за сламка. И затова БНТ предаваше на живо пресконференцията за вехтата новина за марсианската вода, наместо да да покажат речта на Путин...

Речта на Путин си я гледай по родните телевизии. :) На мен космоса ми е много по интересен от бензиностанцията Русия.

Путин е смешния където и когато се появи!

Няколко щаба на ИДИЛ в Сирия вече са с перманентни огнени усмивки, а следващите няколко боядисват гащите в кафяво и жълто, защото знаят, че са следващите.

Нито е новина, нито е сензационна. Важното е да се отклони вниманието на стадото от политическия шамар, който ВВП нанесе на БЮО в залата на ООН.

кви са тия?

Защо ни казват, че това е вода? Те не са взели проби, за да кажат, че това е вода, а дори вече знаят, че била много солена и с много хлор. Била солена, защото не замръзвала при -70 градуса по целзии и се наблюдавала само през т.н. лято на Марс. Аз лично се сещам за няколко газа, които се втечняват в диапазона -60 - -70 градуса. По-голямата част от марсианската атмосфера е въглероден диоксит и азот. Има съвсем мало наличие на кислород. Теоретично може да се получи кондензация на тази атмосфера и да се втечни, но ако тази течност наистина извира от повърхността на Марс, защо трябва да е вода?!

Направен е спектрален анализ от разстояние.

изобщо няма значение какво казват руските "учени" сондите на марс са на американците всичко се знаело в русия 5 години преди откритието в световен мащаб най-вече от колхозници дрънки

Много си късоглед, приятел ;) В космически мащаб, Марс ще ти извади очите от близост, така че не е необходимо да са изпратени сонди до там, за да се разбере какво има на планетата. Технологиите са доста по-добре развити отколкото предполагаш.

Сега е момента Тиквата тържествено да пререже лентата и да пусне водата на Марс.

и да иде да се полее с нея - белким е чудотворна, но да внимава да не получи някое разстройство (пак).

Досега да бяха направили и водопровод до Земята. Край на водния режим...

Никаква новина не беше онова, което сфъфлиха след толкова шум. Най-вероятно просто искаха да видят какъв е интересът. НАСА се канят да хванат юздите. Изглежда обнадеждаващо.

някои нации хварлят пари за наука докато други кометират откритята и се правят че знаят наи добре.. руснаците са наи добрите само в 1 - да крадат чужди технологии

Ти в к'во си добър?

Питай жена си. Ако е в добро настроение, може да ти разкаже с подробности, но да не се изчервяваш? :))

НАСА е филиал на Холивуд още от времето на програмата "Аполо".

само дето марс орбитер сондата дето обикаля там е на наса и марсоходите които оперират там пак са на наса а не на русия и наса за разлика от русия от време на време дава информация, за да може разните руски 'светила' да се изказват по въпроса или си мислиш че тия руски титани на мисълта са стигнали сами то тия изводи

Е, твоите високо технологични сесесерци, не засякоха ли че ги премятат с това предава? Що си траеха, ако са засекли? Я кажи, бабе, и за молива и химикалката, та да и се посмеем още малко :)

А тия холивудци и нахални били, цели 6 филма направили, а НАСА също толкова пъти излъгала руснаците. Очевадно последните са много тъпи щом се ловят на холивудски филмчета цели 6 пъти. Пък и приели от НАСА лунни камъни цели килограми. Очевадно реквизита на Холивуд е отличен, щото самите руснаци успяха да си доставят 100-тина грама лунен грунд и при сравнението с "реквизита" на Холивуд разлика нямало.... Мдаааа путлерастията е тежко заболяване.

Всеки може да предполага каквото си иска, но когато се докаже, тогава става факт.

Завистливи руски мишки.

А защо чак сега се казва на стадото? И как са подбрали точно този да е момента, а не след 10 дена (2 месеца) напр?

Пуснаха водата от Марс в пресата. А може би щяха да пуснат нещо по-така ако беше изтекла някаква лоша вода от срещата м/у Путин и Обама.

Много просто Бюджетно време е и НАСА си правят PR, за да докопат по-висок бюджет.

Да де.Бюджетно време е до края на годината. А защо точно вчера пуснаха на стадото "новината"? Тази "новина" дето е била новина от преди 5 години още?

И с какво се променя факта?

Един от похватите на управлението (новинарите са също част от властта. Но не 4-та и независима а подчинена на тези отгоре) е, че всяка новина е някаква обработка на съзнанието на овцете. Има 2 начина на обработка: 1.Пряк - казва ти се ДОВА е ДОБРО, ТОВА Е ЛОШО! 2.Непряк - вдига се пушилка, която прикрива нещо което овцата не трябва да види. Та се питам - кое скриват от мен - тъпата зомбирана овца ? (и не само от мен.А от стадото)