Коментари - Марсоходът ”Кюриосити” достигна основната си цел | IT.dir.bg
назад

Марсоходът ”Кюриосити” достигна основната си цел

Марсоходът "Кюриосити" на НАСА достигна основната си цел - планината Шарп, към която се придвижва от година и половина.

Обратно в новината

Коментари - Марсоходът ”Кюриосити” достигна основната си цел | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да,пристигнала предсрочно ,понеже колелата и се повредили.

При положение, че от поне 1 век има редовни наблюдения на НЛО и срещи с извънземни, хвърлянето на милиарди долари за откриване на някой и друг микроб е доста неоправдано. Идеята на великите сили обаче е да се държи населението в почти пълно неведение.

Прочетох ти поста и се сетих веднага за мормота , станиола и любимият му шоколад. Банално почти колкото и идеята за извънземни.

Явно са ползвали колелца от лего. При тая слаба гравитация как да ви повярвам. Всичко е умишлена многотиражна лъжа.

нали...лъжат мръсниците..всичко е заснето в Холивуд. Така ли ви учат Путлероидите ?

Пуу, и никъде едно храстче, една локвичка, една мушица.. Уужаас...

Мхм.. Любопитковеца и върху хълма ли се изходи вече? Машалла!

Новоткрити екзопланети и повтаряща се физико-химическа реалност. Чудесата на модерната наука предизвикват гордост и надежди. И какво ? Бог е сътворил само една уникална планета, пълна със живот, красота и хармония, която постепенно вехне заради грехопадението. А останалото е за неговата слава и наше удивление.

Лекичко си в грешчица. Защо не се запиташ, ако си на Негово място дали би се ограничил само с една уникална планета? Някак си няма логика - толкова много светове ще създаде и да ги остави празни. Има един доказан закон - природата празно не оставя. Всичко се запълва, особено празното между ушите :) . Въпроса е да го видиш.

Земята е прелата в короната. Във вселената им йерархия.

Отдавна чакам да намерят и изсъхнало кравешко ама не би...

е как да не е намерено? Ти сам се показа тук, във форума, не е необходимо, чак на Марс да го търсят

"Кюриосити" пристигна ............. предсрочно, браво, и ние навремето изпълнявахме петилетки предсрочно, нищо че пътя ни беше планиран от Великата Партия, а тя не греши.

ми да беше изпратила Кюриосити на Марс "любимата ти партия'' тогава

Ами тя опита, ама всичко се скапваше преждевременно.

Това е лъжа и измама. Снимките са правени в пустинята Сонора.

ти самия си лъжа и измама. Огледалото е телевизор, който те лъже че се огреждаш. Баси тъпата русофилистична мърша. Айде бегай при калашниците и тв алфа

Добре я наплю тая! Браво

Приятно съм изненадан колко дълго продължава тази мисия -- доста над първоначално планираното. Това е добре, дано още дълго да работи и да изпращаданни от сондажи и измервания. А, и снимки, разбира се.

Според мен, много е вероятно да сме изключение. Въпреки че много ми хареса един лаф от доста известен филм. Ще се опитам да цитирам, вероятно не точно и смисъла е такъв... "Ако сме сами във вселената ще е чиста загуба на пространство". И все пак нека да не забравяме че нашите представи за всичко са субективна реалност. Тъй че всичко е възможно. :))

Допреди 10-на година бяха познати една шепа екзопланети. Сега знаем за хиляди. Всеки месец излиза новина за космоса, която контрастира с досегашните ни знания и модели за развитието на вселената. И няма как да сме сами във Вселената, просто защото навсякъде "съставките" са едни и също.

Съставките приятелю са едни и същи ама рецептата е само една.

Цитата е точен. Само, че не е от филм, а мисъл на Айн Щайн:)

Не е Айнщаин, а Карл Сейгън: The universe is a pretty big place. If it's just us, seems like an awful waste of space. Carl Sagan. Филмът "Контакт" е по едноименната новела, чийто автор е той.

Малко уточнение: "The universe is a pretty big place. If it's just us, seems like an awful waste of space" мисълта е на Carl Sagan и е цитирана във филма "Контакт" Що се отнася до Айнщаин, той е бил толкова набожен, че не мога да си представя да изрече подобна мисъл.