Марсоходът "Пърсивиърънс" се подготвя да съхрани проби за бъдещо връщане на Земята

Ще се складират част от пробите - от марсиански пясък и прах, по една от всяка изследвана скала

Обратно в новината

Коментари - Марсоходът "Пърсивиърънс" се подготвя да съхрани проби за бъдещо връщане на Земята | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не се косете, до тогава американците да не изберат някой КикиКорчо, да заяви,че от програмата корупционно са отмъквани чували с пари и ,че ще разследва и спре проекта от "ин хауз" поръчки.

Си ТЪП това е за цял живот и няма спасение.Кой монтира на Луната френския лазерен отражател който работи вече 50 години,а после Американците не са ходили на Луната

Що като са вече толкова евтини, не са поставили на това нещо 360 градусова камера? Бюджет ли нямат тези смешници?

Знаеш ли с каква скорост се предават данните от Марс? Марс да не ти е зад Кремъл, мурзилка пиздеща?

САЩ няман никъв марсоход. Всичко и лъжа, манипулация, инсценировка. Ако руснаците не ги закарат в космоса те сами не могат да отидат. Никога не са стъпвали в космоса тъпите кравари. Колкото направиха хиперзвукова ракета, толкоз са виждали и космоса.

"Искандер" качен на самолет и на твърдо барутно гориво наричаш "хиперзвук"? Бягай да учиш, мурзилка, че хиперзвуковите ракети имат собствен НЕПИРОХИМИЧЕСКИ ENGINE. ТОЧНО КАКТО САМОЛЕТИТЕ, блядь.

А в същото време марсохода Матрьошка се учи да отваря бутилки водка и да ги носи в командния център.

Виртуалната реалност трябва да бъде разбрана! И, тогава, ще започнем да сеем истински домати!

Марсоходът държи половината проби в себе си, половината оставя в депо и продължава по задачи. Като кацне спускаемият апарат, чака марсоходчето да му донесе пробите, ако то не може да дойде, праща хеликоптерчетата до депото/та да му донесат пробите. Капиш?

Ами не. Не разбирам. Защо трябва пробите да стоят с години в капсули, които може частично да променят някои характеристики, вместо новата сонда да отиде да копне, да ги сложи в капсула и да си ги донесе?

Защо баба да прави консерви на село, като отидеш си направи сам и си ги донеси :)

Защото се взимат от различни места в продължение на месеци. Новият апарат няма да има ровър, защото е тежък, и намалява капацитета на изстреляния от Земята товар. Вместо това апарата ще използва този капацитет за да ракетни двигатели и гориво за да може после да излети от Марс. Абе толкова ли сте тъпи че трябва някой да ви смила всяка дума в статиите?

Защо трябва да "консервира" проби за по-нататъшно връщане? Не може ли просто мисията, която един ден ще ги връща, да вземе пробите и да се върне?