Мъск държи всички карти в сделката за "Туитър"

Бизнесменът може да излезе от сделката, като плати неустойка от 1 милиард долара

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе само да добавя, че има много губещи от акции напоследък...

Държи ми уя

Той да не е държавен Туитър сега, че ще става частен. :))))

Това е от английски за неживялите в соц реалността. Публично (Public) е дружество, което се търгува на борсата и всичките му финасови отчети са публично достояние и всеки може да закупи дял в него (акции). Частно (Private) дружество е такоа, което не е листнато на борсата, не подлежи на регулзациите там, управлява се според разбирането на собственика(ците) и не е достъпно за всеки човек да вземе участие в него.

Ако държи къса позиция, шорта ще му донесе към 5 милиарда, така че може спокойно да се прости с 1 милиард и да спечели 4 милиарда. Моля тези, които не знаят какво е шортване, да не се изказват. Ей там за русофилите има статии. Пишете си простотии и рашистки лозунги.

Хубаво е хора, който тъкмо са научили какво е "шортване" и вече си мислят, че много знаят, да не се изказват толкова крайно. Това, което си описал, е подсъдно в САЩ (а и на много други места). Не може просто ей така да "шортваш" компания, която тъкмо си купил, но все още се търгува на борсата, докато сделката се финализира. Замисли се, че най-малкото Мъск вече има достът до вътрешна информация за Туйтър. Така и не стана ясно какво общо имат някакви "рашисти" с хипотетично шортване на Туйтър от Мъск. Когато човек е преследван от такива вътрешни ("рашистки") демони, е по-добре да се консултира с психиатър, а не да драска по форумите.

Доволен съм от начинът по който се развиват нещата около twitter !

Като едното нищо може да се откаже. Плаща 1млрд неустойка и им прави оферта за 35млрд и пак е на кяр ако мине номера.