Мъск показа прототипа на Starship с три двигателя

Този месец прототипът трябва дa ce издигнe нa виcoчинa 15 ĸм

Обратно в новината

Коментари - Мъск показа прототипа на Starship с три двигателя | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путлерастската воняща сган направо се насира да храчи като чуе за Тесла и Мъск. И няма как да е друго, след като Спейс Х изхвърли Роскосмос от бизнеса с телекомуникационни сателити и тотално засенчи гордостта им, като направи руснаците смешни. Тази година нито един контракт за пияндетата и как като Протоните им дават 10% провали при двойно по-висока цена, двойно по-малка товароносимост от Фалкън 9 и отровно гориво. Затова вече и руснаците открито заговориха за пенсионирането на Протон, само че нямат ракета заместител щото нещо Ангара се бави. Скоро се очакват и пилотирани кораби, което ще ореже и последните приходи на Роскосмос, а сганта ще изгуби основен си аргумент за величаенето на Путлеристан. В Норвегия Теслите нямат проблем, обаче разни боклуци обясняват как в Москва Тесла била минавала едва 8 км. Мъск направи основното - задвижи колелото и всички почнаха да правят електромобили и то лавинообразно. Може да е решил вече да се насочи основно към Космоса, а може и арабелите да са му дали картбланш да прави нещата както реши без да бъде постоянно притискан от алчни акционери.

написано неграмотно разбрах, че и ти не си вярваш на лъжите.Още дълги години САЩ ще разчиат на русктите ракети и двигатели а теслата си я забий на село.Това което Мъск направи с огромна трудност да изпрати двама астРонавти преди 2 месеца е нещо коЕто е направено преди 60 години.

Те и преди 40 години казваха че совалката е многократна и евтина, но се оказа съвсем друго! Всичко е нарочна тайна дотация,помислете колко гориво трябва да остане за да се завърне този варел, тежащ около 40 тона.?

гоУем е мъскети ,веУик,сега де да имаше и нещо верно тука...

Америкнаците дори анти-аеродинамичен силоз могат да пратят в Космоса.

рашките са толкова назад, че прахта вече е паднала когато минават по пътеките на САЩ.

Рашките дишат прахта и пият водка.

Е това е демонстрация на напредък. Американците ако поискат могат да пратят и силуз в космоса.

"Бившите космонавти публично разкритикуваха ръководството на Рогозин, твърдейки, че то е допринесло за изоставането на Роскосмос от НАСА. От както Рогозин ръководи Роскосмос, Русия няма нито един успех, освен редовните мисии до МКС. Москва изостава сериозно с направата на свръх-тежка ракета, ракети за многократна употреба и създаването на прототипи за достигането на Луната. В някои от случаите липсват дори концепции."

Дето силозите за царевица на Мъск се взривяват през един, а астронавтите киснат по 10 часа преди да излетят и се влачат на орбита дни наред.

абе Рогоносин друго твърди. Помним как хлипа, че го изхвърлили от бизнеса със сателити. Точно от този с бидоните дето уж гърмели.

Мъск показа тройно експлоадиращ бойлер с три двигателя!

той и Рогоносин говореше за батути, ама нещо здраво го оакаха от руския парламент... шо така?

И все им се взривяваха! Ти по добре обясни защо бойлерите за зеле на Мъски се взривяват редовно, а руските ракети НЕ!

това помниш само... ама Рогоносин други неща помни и хлипа. Чак си взе робот да го защитава от космонавтите и руския парламент.

коя е РУСКАТА ракета? Че никой до сега не я е видял. Само СЪВЕТСКИ виждаме. Русия една не е произвела вече 30 годни. Нема.... ниенте... нуль... зеро...

Най ми стана смешно когато прочетох че имало вакумни двигатели!!

Има се предвид формата на соплото, което за вакуум е друго

Бидона може да побере още много зелки, ъ-ъ-ъъъ, т.е. двигатели.

Казало акото и бам в дупката. Ама защо ли гибя времето да ровя в миризливи...

Браво на Роскосм.. Упс, пак не са те... браво на SpaceX.

Още експлодиращи бидони за зеле произвежда Мъск! Браво!

Браво. Успех на следващото изпитание! Аз обаче мисля че ще гръмне. Мъск много зор им дава. Но поне ще имат какво да анализират за сериен номер 9.

Путинофилите сън не спали, да плюят по Мъск. Пази боже, някой ден да сключи някой договор с Роскосмос за съвместна работа. Ще ги уволнят и пак ще карат само на помощи, от злото българско правителство :)

Se taia

Учудва ме, че само 5 коментара са написали. Явно им приключват опорките полека лека. Ще видим...

https://www.themoscowtimes.com/2019/03/08/elon-musk-hails-russian-made-rocket-engine-design-as-the-best-a64748

Написал е най-добрият двигател, който в момента лети, а не който е бил създаван и е летял. SSМЕ не му отстъпва, но вече не лети, докато не направят нова ракета на кислород и водород. Освен това SSME е за многократно използване и Е използван многократно. И е скромен. Неговите двигатели са по-добри с отношение тяга собствено тегло 200, т.е 3 пъти повече от РД-180. RD-180 има предимство в налягането и скоростта на струята, но и двата двигателя имат почти еднакъв специфичен импулс, който при Мерлин 1D++ достига 370, докато при РД-180 е 338. Т.е. и тук Мерлините са по-добри. Но са от 2019 г. след изказването на Мъск което показваш. За рапторите изобщо няма да споменавам, че там нещата вече отвсякъде са трагични за руслямските двигатели.

Ааа няма страшно, те сега са "на фронта" в статията за пияните космонавти и робота. Ще се дотръскат и тук в скоро време.

Истината най-боляла, когато я разбереш...

Давааааай .... че работата с Теслите се разпърдява....конкуренцията започна да прави по-качествени и евтини ел.автомобили....залъгвай с космическите си тесли и им земай парите.

Забравяш "удобно" само една "мааааааалка" подробност. Докато Мъск не направи завода за електрическите коли никой от основните играчи не си беше помръднал пръста или се правеше на ударен, че такова "чудо" ще работи. Може тайно да си разработвали ел. проектите, но се оказаха малко назад в парада, поне засега.

Брей, голям чек - голям кораб :)

"пo вpeмe нa тecтoвeтe пpeз мeceц oĸтoмвpи тaзи гoдинa тoй тpябвa дa ce издигнe нa виcoчинa 15 ĸм". 15км. е напълно достатъчно растояние за електрическите космически кораби. то и без това, като начало те носят само батериите си, като полезен товар.. :-)))

Не че нещо - но STAR WARS винаги са ме впечатлявали повече от басните на Мъски и НАСА... Като ще е фантастика - нека има мащаб!

Ами логично е да те впечатляват, като хабер си нямаш от науката Физика. То найстина от фейсбук има по-голяма файда - там, там се образовай!

Не ме разсмивай с тоя жалък дъртофелник,какъв фейс бук какъв сурат тефтер познава тая РАБ ФАК издънка:)))))

Лаjненца скапани. :) Нямат си идея на кого говорят, пикльовците...

Къф тоо макет на ракета е? На деЦката площаТка пред блоковете има по-убАва.

Тъй... Мачкай, Илоне!

Мачкай му главата....Направи един Вечен Сокол с електрически двигател