Коментари - В САЩ създадоха самовъзстановяващ се материал | IT.dir.bg
назад

В САЩ създадоха самовъзстановяващ се материал

Учени създадоха материал, който се самовъзстановява след сблъсък.

Обратно в новината

Коментари - В САЩ създадоха самовъзстановяващ се материал | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как се държи смолата в безтегловност или пък при високо налягане, сигурен съм, че това им е ясно, просто не се споменава в статията.

Aахахахахахахаххахахахаа к'ва простотия :D

Най-страното е, че видеото е по руският канал Russia Today (съкратено RT), който предава на английски.

Това не е никаква новина!!!Просто некадърните журналя се опитват да запълнят страниците си с талаш.Такива материали и композити съществуват от втората световна война и са използвани във немските,американски и руски подводници и десантни кораби.Те са способни за запушват малки пробойни,а не големи дупки и разкъсвания.Да не говорим за материала НИТИНОЛ /сплав на никел и титан/ който е способен да възстановява формата си и малки пробойни след като се нагрее. НЕКАДЪРНИ ЖУРНАЛЯ!!!

" Самовъзстановяващи се материали са създавани и преди. Според учените от университета на Мичиган и центъра "Лангли", създаването на материал, който се самовъзстановява за няколко секунди, обаче е новост."

Не мисля и че това е новост. Ако не се лъжа германците през Втората световна война, използваха такива покрития за резервоарите на самолетите си. Така че когато получат пробойна от противник, да няма теч на горива и масло.

Кога ще измислят материал, дето се изправя сам след огъване?

НИТИНОЛ,НИТИНОЛ,НИТИНОЛ...нооо,ужасно скъп и труден за първоначално формообразуване като ламарина,така че не става за изкривения ти калник!!!:-)

Да, не е лошо да има материал който да се изправя, веднага след омекване :)

Много удачно за космическата станция. Като смолата влезе в контакт с кислорода ще има 2 възможности: 1. Много кислород във вакуума! 2. След 3, 2, 1 секунда е сблъсъкът със Земята!

1. мислиш ли, че НАСА не знаят, че във вакума няма кислород 2. на 3 секунди разстояние от сблъсък със Земята дори и дупка да няма и кораба да е здрав пак няма да се измъкне

Кислород във вакуума няма, но вътре в МКС има.

Интересно е дали сте се замисляли за колко време този кислород "изтича" през дупка. За справка прочетете историята на Съюз-11 където спускаемия апарат се разхерметизира с последващата тъжна история. Като второ е интересно при мощния напор на кислорода от вътре навън колко ще издържи тази смола в полу-течна фаза. И трето, ако вакуума изсмуква кислорода отвътре, защо да не си смукне и мъничко смола?

Това го има още от Втората световна война - горивните резервоари на самолети са се правили от такъв "сандвич", за да не изтича бензина когато го пробият куршуми. Както винаги се открива нещо известно. Белким излезе, че все още откирваме нещо, или поне да се оправдаят похарчените за разработките пари. Сега ще му ударят голяма реклама, и всеки американец ще си мисли, че парите му взети от данъците, не са отишли напразно и NASA е направила поредното откритие.

Би ли посочил моделът самолет от ВСВ?

ИЛ-2

Да и сигурно сандвича за който пишеш е изобретен от твоите братя руснаците :). Ех на някой хора от водката им се е изпарил мозъка.

Хайде прочети статията още веднъж! Самовъзстановяващи се материали са създавани и преди. Според учените от университета на Мичиган и центъра "Лангли", създаването на материал, който се самовъзстановява за няколко секунди, обаче е новост.

Чул си ама не си разбрал. Горивните резервоари на самолетите са имали слой гума, и при малък пробив (от куршум, не снаряд) отвора се е самозапушвал от гумата и то не на 100% в повечето случаи.

При това технологията е много проста. Между 2 листа ламарина се поставя по-дебела и еластична гума. Двата листа се пресоват и гумата е под напрежение. При произволно нарушаване на ламарината (дупка!) гумата се опитва да се разтегне, съответно излиза като балон навън и навътре от двете страни на ламарината.

А сега обясни как ще направиш прозрачен панела.

горивните Презервоари на руските самолети бяха гумени , поставени в дуралови контейнери . Предполагам , на американските също . а и сега са такива . много качествена гума е , народа се изтрепваше да докопа някой бракувам балон .

Епа това го имаше в Седморката на Блейк