Коментари - Четири нови елемента в Менделеевата таблица | IT.dir.bg
назад

Четири нови елемента в Менделеевата таблица

Четири нови химични елемента бяха официално добавени към Менделеевата таблица, запълвайки изцяло нейният седми ред.

Обратно в новината

Коментари - Четири нови елемента в Менделеевата таблица | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Таблицата не е Менделеева, като лампата, електричеството и всичко останало не са руски изобретения!! Нормалните хора, не русофилите, я наричат Таблица на химичните елементи. Всички открития са направени от англичани и американци, а руснаците, по-точно техните мужици тогава не са имали познанията и културата да направят тези открития!! Гледайте реално на нещата и престанете да пишете глупости в Дира и нета!!! оже и интернет да са го измислили руснаците, а??!!Тия варвари и да днес измислят само смърт и страдания за всички-нищо друго!

Заработи си стотинките! Друго оправдание за написаните глупости няма. Вземи прочети малко за развитието на царска Русия от Петър Първи нататък, може пък и да ти станат малко по интелигентни "храчките". Били са "мужици", вярно е, но с мерак да се научат и са го постигнали. В Петербургската академия са работили и преподавали много от най-значимите учени на времето си. На повечето от тях нашият високоЕнтелегентен просветен министър не може даже името им да произнесе правилно, както и 80% от българите...

Да викнат бат Бойко да им резне ковалентните връзки

Още малко ще изкарат, че севернокорейците се занимават с наука. В путлеристан могат само самогон да правят. Къде ги бутате в науката бе?

За Творецът числото седем има специално значение.

Тази организация се казва IUPAC (International Union of Pure and Applied Chemistry). Така написано в текста звучи доста добре за необразовани хора, но иначе звучи абсурдно. В България така и никога не се спряхме на еднозначност при превода на научни наименования и институции и къде да се използват.

По наше време бяха 105.

защо коментара ми е тук?

Предлагам 115-ия химичен елемент да бъде кръстен на Меркел - Фередже-хабибий (Fh), а 116-ия съответно Джагал-бастуний (Db). Това ще отрази и исторически световните събития!

Ха-ха, да! И двата елемента ще образуват съединения FhDb2 и FhDb3, т.е. по 2 или 3 бастуна на германско фередже. А как ще се казва само... "фереджехабибиев триджагалобастунд" - машалла!

Какво говорим.. Някои спорят яде ли се асфалт, други попълват Менделеевата таблица! Кой каквото може.

Вие какво си мислите, че бате Бойко слага само асвалт по пътищата ли?! Той отдавна го примесва с елементи с номер 120-140, които си прави сам вкъщи. Само не е като тия пуяци да се хвали наляво и надясно... Това е и причината асвалта да се разпада толкова бързо като се положи :)

Dobromir Dimitrow

Ха-ха, страхотно ме разсмяхте!!!

Явно и наско яде "АСВАЛТА".....то неграмотността върви заедно с идеологията и селенията:)))

остава да открият и 5-ио еуемент

Отново пише за Русия и за техните учени. Защо не пишат така редовно статии за България и българските учени, ама не тези от жълтите павета или от Дондуков.

Господин Цецо, за Ваше сведение, съавтор на откритието на четири от последните 6 най-тежки химични елемента (вкючително и най-тежкия за сега 118-тия) e българинът Стойчо Илиев, член на Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика при БАН, който беше на работа в Дубна, Русия.

Благодаря за сведенията, но защо го пише само в коментарите под статията в дир-а?!

Мите,я провери състава на ядрения институт и тогава пиши глупости

loyola

щото са заети в инкубатора на Плевнелиев

Строго погледнато в статията има толкова информация за Русия и руските учени, колкото има и за Америка и американските учени. На Япония и японските учени е отделено дори още по-голямо внимание, но на някои хора все Русия им крива. Информация за открития на български учени има рядко, защото българските учени едвам преживяват. Въпросът защо това е така трябва да го зададете не тук, а на тези в парламента и в частност на онзи, който е прочел само една книга в живота си и преди няколко години лично прати астрономите от рожен да мерят дънерите на отрязани дървета, за да получат финансиране и заплати.

Откритието на 113-ия елемент е може би най-спорния до сега. Работата е там, че руснаците и американците при откритие на 115-тия елемент, след разпада му са получили и 113-ти като дъщерен и веднага публикуват в научно списание резултата си. Няколко месеца след това японците публикуват синтезиране на 113-ти елемент направо по друга реакция. Може би руснаците и американците ще оспорят решението на IUPAC.

Да не са добавили Обамий, в чест на Мишел Обама - най-значимата жена в човешката история.

след ясната преценка откриха истината ОБАМГУТАН и нещо се отказаха, ЗАЩО ЛИ?

За части от секундата при земни условия. В други условия примено в неотронни звезди могат да се окажат и напълно стабилни елементи.

НеОтронните звезди се казват така защото са съставени от неУтрони. Надали там условията са по подходящи

Не разбираш! НеОтронни звезди са тези, от които нищо не се отронва, т.е. не-отронни :)

Елемент 119, Тиквоний

Ако го открие - халал да му е името! Да реже лентата - полага му се. ти к'во? Ще завиждаш ли?

С каква атомна маса е?

След елемента Гадолиний, като че фантазията на учЕните-химици се поуталожи.

Не знам на Вас каква асоциация Ви навява името "гадолиний", но този хим. елемент е наречен на името на финландския химик Йохан Гадолин.

Вие май сте химик без примеси на чувство за хумор ;)

това е защото еврейските имена Гад, Моше и Геше в българския се ползват само по предназначение