Коментари - ”Кюриосити” откри първия си метеорит | IT.dir.bg
назад

”Кюриосити” откри първия си метеорит

Американският марсоход "Кюриосити" откри първия си метеорит за двегодишното си пребиваване на Червената планета, съобщи на сайта си НАСА.

Обратно в новината

Коментари - ”Кюриосити” откри първия си метеорит | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е'ати грознио камик!!!

Малий, циганите ако имаха летящи каруци, колко ли желязо можеха да берат от тоя Марс ? Ей тъй си лежи, разхвърлено по земята! Язък !

Хубаво е да имаш такива джаджи за да можеш да изследваш геологията на други планети. Интересно и полезно хоби за свободното време. Можеш да научиш нещо интересно и неочаквано между сериозните задачи.

Двама марсианеца стоят с по едни слушалки и една антенка на главата зад марсохода и се хилят и единия бута с лакът другия и казва: - Брато, айде втория да го оставим след 50 метра... :D:D:D

Това не е вярно! Всичко е симулация на Холивуд. Няма "Спирит", Няма "Кюриосити", ѝняма "Опортюнити"! Нали така червени тухли четворки?

Момко болен си не е тука мястото да спамиш с политика. Ела си при нас тука има много като теб ще ти е интересно.

Това е ирония към червенотиквениците явно. Така че не пращай човека на 4-ти километър, а тези "червените тухли четворки"

"Метеоритът е бил заснет от "Кюриосити" още на 25 май, но НАСА разпространява съобщението сега". Откакто кацна почти нищо не излиза като инфо, някоя смотана снимка и никакви подробности, просто видя светлинка, видя метеорит, камъче и тн. Някакси ми се струва, че НАСА първо прекарва месеци изучавайки данните и ако не са интересни ни пуска по някоя снимчица. А колко ли години ще чакаме за да гледаме хубави предавания по дискавъри и тн, сега просто се нервя на една снимка с два реда инфо. Пълно затъмнение, досиетата Х. Цяла лаборатория, химически анализи, пробива, геология, а по едно фото и ае.

аха..а ти искаш сигурно Наса на gmail-а да ти праща всички снимки от Марс, а ? Иначе - не ги признаваш, тия ''безделници'' от Наса ?

Хората са спретнали огромен медиен портал където всеки ден се качват десетки снимки. И то на сайта на НАСА. Тва, че ти не знаеш не означава, че не съществува такава информация. Предните роувъри също пращаха сума ти снимки и ако си направиш труда да отидеш на сайта на НАСА може и сам да видиш, че има галерии със снимки правени всеки ден. Големи, малки, интересни, безинтересни. Цветни, черно-бели. Всякакви.

Този марсоход ще е следващият CERN. Много пари за нищо.

Добре, че едно време такива като тебе са били МАЛЦИНСТВО, иначе още да стоим по пещерите и да чакаме на някоя светкавица да запали някое дърво за огън.

Ама защо въобще си правиш труда да отваряш очите на сляпородените? Мислиш ли, че този чук Митко може да си напише трите имана наведнъж? :)

ocmpuemo@

Митак, предполагам, че ти се ускоряваш ежедневно през тунела към Люлин?!

абе, невежо човече такова! То по твоята логика, сигурно не излизаш и от селото си, щото нали всичко си има там - и хранителен магазин и бензиностанция, и кръчма? За какво да излизаш - само пари за нищо !!

Ех, да беше съвеЦки луноход!Какъв грандиозен успех, Какъв триумф на съвеЦката наука - най научната наука по всички земни кълбета и най-важното за мир......

stan_posta@

Абе едно време нямаше такава конфронтация. Кефехме се и на руските луноходи, и американския лунен "ровър", и за съвместния полет Аполо-Союз. И имаше пак информация - за едните повече, за другите по-малко, но който се интересуваше, знаеше каквото му трябва, дори без интернет. Защо така сега се озлобиха хората ? Нали хора от нашата Земя са го постигнали. Ако става дума за война, да да се настройваме против, ама за научни постижения ?

Всъщност точно съветите приземяват първата работеща сонда и първия работещ роувър на друга планета :) Дотогава и американските и съветските са се размазвали.