Коментари - Победа: Мексико резреши пиратството | IT.dir.bg
назад

Победа: Мексико резреши пиратството

Върховният съд на Мексико призна за незаконно блокирането на торент сайтове.

Обратно в новината

Коментари - Победа: Мексико резреши пиратството | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако дам на приятел своята бормашина пак ли нарушавам нечие авторско право?

Всяко ограничаване на достъп до информация е посегателство върху правата на човека. Закона трябва да гони тези които крият информация и научни постижения с комерсиална цел. Запора върху информацията е вреден за развитието и е едно от най-големите престъпления срещу човечеството.

Прав си отчасти, но за разочарование на притежателите на права трябва да се каже, че 90% от филмите и софтуера, който се ползва незаконно се ползва, защото е достъпен без пари. Ако трябваше реално да платят дори $5, нямаше да гледат филма или да ползват софтуера. Може би го знаят, но се правят на ударени и правят сметки за "пропуснати ползи" с предположение, че всички изтеглени копия от торенти биха били платени по редовната им цена, а това е голяма фантазия - голяма част от "пиратите" изобщо не разполагат с парите, камо ли да искат да ги дадат, ако все пак ги имаха.

Евалата!!! Компаниите които ощетяват певците, музикантите и прочие са алчни на макс. Бъдещето е със свободна информация. Парите са злото, не пиратството...

Злото е неспазването на вечният морален закон на на Бога - десетте Божи заповеди, които са законите на свободата и в които са вложени принципите на вечният живот и святостта. Всички беди на света са поради това че хората не спазват законите на свободта на Господа, за да слугуват на тленната плът плътта и мимолетна човешка суета. Поради тяхнито неспазване светът да бъде осъден. Тежко на този който не се съобразява с Божията воля и престъпва законите на Святият Израелев съзнателно. На света е нужно покаяние, защото без него няма проща и осещение по Божията воля.

Дедо попе, я ми припомни коя беше заповедта отнасяща се до авторското право на дигитални медии? Понеже търсих в твоята книжка, но намерих само инструкции как да се отнасям с робите си и с колко дълга пръчка мога да бия жена си.

Цялата налична информация идва от Бога наш създател , който дава начало и смисъл на всичко. Затова да се патентова информация, която принадлежи на Бог и която ни е дал за безплатно ползване, е нарушение на Божият воля и води да нефективна употреба на наличното познание. Но незаконната употреба на чужда собтвеност се нарича кражба и попада директно под ударите на вечният морален закон на свободата - десетте Божии заповеди. Когато законодателство на една държава не е в противопречие (директно или индиректно) с Божият закон и морален стандарт, ако обичаме Бога трябва да се съобразяваме с това законодатлетво. Ако обаче то нарушава Божият закон, ние се съобразяваме с Божият закон като висш абсолютен морален стандарт. Торентите нарушават обществените закони и затова се вредни за хората. Те възпитават склоност към присвояване на чужда собтвеност - афинитет към незаконно приосвояване. Затова строителите на вавилон уж роптаят срещу това но реално не искат да го спрат като се завърнем към вечният морален стандарт на Бога. ЕТ искат чрез аконите на хаосът да поддрържатъ порядък, което е напълно невъзможно.

Айде, зомбитата у лево, ако обичате...

симо

ТИ защо гледаш в моето!!!Даже и бърникаш в него и ОПРЕДЕЛЯШ кое може, кое не може!!!ОСТАВИ ТЪПИЯТ ПАЗАР да реши,нали с НЕВИДИМАТА си ръка регулирал всичко!!!Регулира ,ГРЪНЦИ!!!

Е да де, ама етериумът за една година стана от $7 на $70, пък другото кучета го яли. Ама информация за това не дават.

Без пиратските филми, музика и порно, Интернета е обречен. Една малка част от потока данни е за работа и е важна за някакви хора и фирми. Огромният поток е порно, порно и пиратирани филми. Спри достъпа до тях и 90%от домашният интернет ще се загуби, ще останат само на телефоните да гледат Фейсбук и снимки на котки и да поставят вирнати палчета под глупотевини и селфита. Реално нета се крепи на пиратите, доставчиците ще измрът от глад в момента в които потребителя не може да свали нищо нелегално

Да си дойдем на думата....Само не знам защо някой ти е цъкнал минус?

Не само доставчиците ще измрат, а и производителите и търговците на дискове и компютри. Масовото оборудване с компютри по домовете започна когато станаха годни да възпроизвеждат филми. Преди това като предложиш "купи си компютър" ти отговаряха "за какво ми е" или "какво ще го правя".

Да, и според мен целта им е по-скоро да дразнят чичо Сам - да му правят сечено и мазало, отколкото нещо друго. А оня да се блещи като негър и да пръска слюнка... Нали трябва да си го върнат за Стената по някакъв начин? Е, избрали са да скапят нещо, което стените не го ловят... :)

Физическият продукт когато се открадне, първоначалният му собственик го губи, а информцията се дублира и просто собствениците стават много ;) Разликата е огромна. Въобще авторските права са гупост, ограничаваща прогреса, наложена от болшинството, а те са 90% глупаци.

А в Сомалия кога?

В СОМАЛИЯ, ако го разрешът - що кораби ше се отвлекът.....

Торента не е по-различен от народната библиотека. И там интелектуална собственост се консумира без да правопритежателя да получава дивидент.

Много интересна гледна точка.

Виж сега, като си изпекъл 100 хляба - имаш 100 пъти разходи за 1 хляб, или най-малко суровините в него. но дали изпекъл 100 CD-та, нямаш разходи 100 пъти разходите за суровините в 1 програма/филм/музика...

Не си прав. Създаването на добър софтуер изисква много повече време и усилия от изпичането на един хляб и няма нищо общо със CD-то като носител.

То щото много пирати, Били хлапето прави по над 10 МИЛИАРДА на година! Или дори нашичките "супер бедни" "актьори" на "оскъдното ни кино", дето карат джипове за по над половин МИЛИОН... Обикновен ЦИНИЗЪМ. Пиратството ограмотява мнозинството. Без него богатите ще си останат пак толкова богати (и без това вече е безумно), но бедните ще оскотеят съвсем... Богатите секат клона на който седят.

...Ами, поздравления за Мексиканския съд! Какво повече?! ;-)

Дира. Заглавието ви е жълто и лъжовно. Знам, че просто преписвате ама все пак....

именно...въобще не става дума за победа на пиратството, а за победа на свободата...

Едно е да разрешат пиратството, друго е да забранят цензурата. Заглавието споменава първото, а текста - второто.