Коментари - Microsoft изненада с Windows 10 (видео) | IT.dir.bg
назад

Microsoft изненада с Windows 10 (видео)

Microsoft изненада пазарните анализатори с премиера на новата операционна система Windows 10 вместо на очакваната от всички Windows 9.

Обратно в новината

Коментари - Microsoft изненада с Windows 10 (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И основното което трябва да се види.Бърз ли е или не е бърз? Крашва ли често? Вистата беше супер красива ама липсата на ссд-тогава и масовката потребители с едноядрени бавни процесори и 1-2гб рам както и честото крашване провали нещата.Аз съм щастлив със уин 7,доволен от 8.1 (доста бърз) да видим следващото творение на майкрософт.От това което виждам е всъщност попренареден уин 8.1 ама и тва не е малко.

Аз със прилични компютри и от всички уинове,досега съм най-очарован от Вистата ...

..Айде пак миграция на домейн контролери. Честито на печелившите! :)

Знаеш ли изобщо за какво говориш?

:) ами който си слага ДЦта и си играе на АД....да се оправя! Още помня, как ми се скапа цяла горичка, защото си бях инсталирал 3-4 ДЦта на виртуални машини за тестове и не ги пусках половин година. Накрая и ДНС не искаше да тръгне, защото ДЦтата разбираш ли не се били виждали незнам си колко дни..пълен ташак. Само на Майкрософтски боклуци им трябва да хвърляш боб дали ще тръгнат и за колко време...

Теглете и пробвайте. После ще говорим. Надали някой от "спецовете" преди мен си е направил труда да го разцъка и тогава да плюе.

Ами в настоящата версия на 10-ката не може да се инсталират популярни приложения като Avast и кодеците К-lite. Други като Хром и WinRar си вървят без проблем.

това вече не са операционни системи а някакви маркетингови трикове за продажба на периферия .... за 50 процента от устройствата още липсват драйвери за 8.1 те продават вече 10

Евала! Начи се връщаме на виндоус 7 с картинките на 8 и разбита се на нова цена... Кой не знае - повтаря (а линукса работи с виртуални десктопи от 20 години)

И аз от 20 години пия сода за киселини...

Груба грешка.

Яко звучи ! Нямам търпение да го изпробвам на i7-та и на 930 си. За всички юзъри на Winphone: до края на месеца пускам в стора приложение за домашна автоматизация поддържащо S7-300. Може да се управляват бялата техника, черната, радиаторите и видеонаблюдението. Всичко през Profibus и remote достъп от всякъде. Ще го постна с 30 дни trial. Наздраве.

Ми сваляй си го от сайта на майкрософт и пробвай.

ужас

Уиндоус шпионира по-добре от Линукс! Затова няма правителство по света което да използва Уиндоус, като изключим няколко колониални държави! България трябва да създаде БГ версия на Линукс за ползване от държавата, а потенциално и от потребителите!

овцо много филми гледаш аре бягай да си миеш краката :))))

Истината е неприятна, разбирам те напълно :)

Cyce

Абе я Линукс "гийковете" да напишат, какво уникално може Линукс, дето Уиндоуса не го прави по-добре и не е свързано с мрежи и сигурност! А, може и да е безплатен, разбира се!

Веднага след като успешно направим от стар турчин ходжа ще се заемем да ти (се) обясняваме. Обещавам. :)))

За приложен компютър не съм се занимавал много. За среда за сървъри, винаги ще предпочета някакъв Линукс (Юникс тип среда), пред Windows. Всичко което имат с прозорците и други, са тотално излишни и само заемат ресурс. Все пак натоварването на Юникс тип среда може да показва заемане на процесорите 0.00 . За Windows това не вярвам да е възможно. А и там удобството е, че направо от командния ред си изпълняваш нещо. най-много да трябва да напишеш скрипт. Но удобството е, че може на един ред (командния ред) да напишеш, намери ми нещо, от резултата изведи еди коя си част, преработи я и я запиши еди къде си. В повечето време в което програмирам е директно на отдалечен сървър с Юникс среда. Нито прухвърлям файлове, нито нещо настройвам. И често прелиствам категориите с MC, което наподобява Norton Commander от DOS-а и ми е по-удобно от прелистване в Explorer и отваряне в едитори.

Колега, явно администрираш много малко сървърна техника с много малко и еднородни потребители, за това си така доволен от Linux-а. При нас си администрираме и Linux-ите и Windows Server-ите, както и те често се допълват спрямо различните им задачи, които имат да изпълняват. Но повярвай ми, само с едното или само с другото е самоубийство, ако се занимаваш с не лош размер на потребителите в дадената компания.

Потърси в интернет интервюта на Столман за начало :) Не виждам защо трябва да се повтаряме с него и с хилядите видеоматериали и сравнения. На мен ми е достатъчно, че е сигурен и зарежда в пъти по-бързо от Windows. И не виждам защо да махам сигурността от сметките след като тя си е най-важното. Heartbleed и Shell shock уязвимостите, на които се реагира адекватно - на момента, за пореден път доказаха, че GNU/linux общността не се страхува от пробиви, а ги използва за да направи системата и дистрибуциите по-добри и сигурни. И не чака дадена дата от месеца за да го направи, а действа на момента.

остави ги тия зомбираните , на куха глава акъл не се вкарва , те чели някъде за Линукс и само това дъвчат ;)

Описа себе си. Не пишем за нещо, което не ползваме. Ти поне един път опитал ли си нещо различно от windows-a ти, дето, убеден съм :) е легален, а?

Колега, всичко "нетуък" е линукс/уникс базирано. :)

Ай бегай в ютуб, пиши compiz в търсачката и гледай къде се намира джамОС с метро ;) А кое наистина е важно за една система?! Сигурността и как се държи в мрежата.

Единственото нещо, което Windows Xp/7/8 прави по-добре от популярните линукс дистрибуции (които са стотици), е да се играят игри. И да подкарваш специализиран софтуер от типа на Адобе Фотошоп. Кратко и ясно. От години вече дистрибуции като Убунту станаха по-прости за употреба от Windows - искаш програма - отваряш software center-a и си зяпаш като в Google/App Store-а. А при Windows как е - обикаляш сайтове, сваляш програми, па ги инсталираш, па забравяш да махнеш някоя отметка и ти слага и некви ненужни безплатни програмки. Пък е и проблем даже да ги свалиш, понеже вече на страницата за сваляне ти шибват 10 банера DOWNLOAD и ти се чудиш кой е на програмата дето искаш. За най-обикновенния потребител, който сърфира в нета, редактира документи, слуша и зяпа музика и клипчета в нета - всъщност Линукс е много по-лесен за употреба - всичко е подредено по-ясно от който и да е уиндоус. Но в момента просто Уиндоус се е наложил масово и повечето потребители нямат желанието или ги е страх да пробват нещо различно. А за игрите и Фотошоп - въпреки, че Windows бие категорично в тази категория, от години Линукс позволява тяхното подкарване, макар и да е малко по-сложно от версиите за Уиндоус. Някои версии тръгват горе-долу, други вървят ОК, трети не палят изобщо. Но вече огромни компании като Valve почнаха да се насочват към Линукс и се портват все повече игри.

Само ЛИНУКС, свободата на първо място !!!

Тия плочки ще си ги чупят хората в главата !

На личния си лаптоп ползвам предимно UBUNTU, но съм далеч от мисълта в офиса да сложа LINUX-и. Просто няма да стане. Личната ми геймърската машина също е на Windows. За всяка работа си има инструмент, млади приятели. Няма как да пробиеш дупка с четка за зъби или да ядеш супа с лопата. Ще поживеете и ще ме разберете.

Подкрепям!

Абе тия плочки ще откажат доста хора от тая боза, а може би и теб... това е единствения им "фийчър" !!!

Геймърски машини има и под уиндоус и под линукс (Хбокс и ПС) :)

тъй, тъй, те всички нови игри първо на Линукс излизат и след година , две на Win ....

"Голямата новина около Windows 10 е, че новата ОС ще работи на широк спектър от устройства с диагонал на екрана от 4 до 80 инча." Пак кражба от Линукс по точно от Убунту. Повече от година разработват обща платформа за телефони, таблети и десктоп. link

"Голямата новина около Windows 10 е, че новата ОС ще работи на широк спектър от устройства с диагонал на екрана от 4 до 80 инча. " Пак кражба от Линукс, и по точно от Убунту, които повече от една година унифицират и разработват обща версия за телефон, таблет и десктоп. link

Ти да не мислиш, че ОС се прави за 2-3 месеца? Тази стратегия се разработва от 2 години поне.. по твоята логика, повечето неща в линус, МакОС и т.н са кражба от Windows 95 и XP..

Като цяло прозрачната система, може да кажем, че открадната от ябълката в реда: 1.Microsoft 2.Linux. Няколко то екрана със програми се явяват първо в Win 95, чрез една японска програмка, която не бе оценена по достойнство от Microsoft и за това всички ги изпревариха. Ъглите с всякакви други ефекти на прозорците бяха добавени първо в ябълката след това се появиха в Linux и най-накрая до драпаха до Джамека. Всъщност ако бъдем честни всички градът от всички и всъщност с каквото си свикнеш с такова оставаш :)

Едно време на win98 си бях инсталирал друг shell, който сменя explorer. Правеше същите неща като тоя новия 10. Добавяш си десктопи и многофункционално старт меню. Тия от MS трябва да ги е срам да се покажат ...

Да де, ама такива като тебе са 1 на 10 000 в огромния океан на лапни-шараните....

Искаме XP.

preview . windows . com - От днес вечерта ще пуснат първата пробна версия.

Само за да изглежда ново, правят глупости. Например едва ли има каквото и да е предимство пред класик мода (сивите рамки). Само дето тези теми отгоре ще товарят. Освен това такива като мене, са го настроили на черен десктоп и иконки до последното място. Трябва от време на време да освобождавам за нов. С оглед на това, че вътрешно тези дрънкулки които слагат, нямат никакво значение (вътрешните обръщения са същите), определено бих предпочел класическия вид и боравене. А и най-малкото няма да товари още процесора и заема още РАМ за глупости. Макар аз да съм свикнал да работя от командния ред и програми като от пантивека. Но за програмист това е много по-удобно, от някакви засукани екранчента. Нарушават практичността на нещата, а това е лошо.

Cyce

Има ОГРОМНО предимство - ново е, интересно е, интерактивно и привлича хората, които искат забавление. На мен и теб нищо не им пречи за точно 2 минути да си настроят интерфейса както им е кеф...

Cyce

"хора, като мен и теб" имах впредвид :)

не всички са закостенели нърдове...

Дайте линк към Бетата бе, оу

Т.е. на нищо няма да работи както трябва.... седмицата си е за сега най-доброто..

Те ще започнат още малко по 2-3 на година да вадят. Трябва да направят една читава и да се променя поне на 5 години, те фирмите тъкмо се решили една версия да купят с 300 зора и те пущат друга.

Ми не по 2-3 на година, но обявиха, че вече съкращават значително времето между отделните версии. Ще стане като при браузърите - през няколко месеца голямо обновление и нова версия.

Това прилича и е като Ubuntu :))) но пак ще го предпочета пред linux

Ако не играеш игри, Ubuntu е по-добра от windows 7. Говоря от личен опит и от опита на хора, които са минали от Windows на Ubuntu.

Windows 7 -> Ubuntu + Nvidia drivers -> Windows 8.1

Щом всички приложения за 8 ще работят на 10, това значи две неща: 1.Промените са козметични - по външния вид /това което се казва/ 2.Промени по следенето /това което не се казва/ Казано с други думи - и да пръднеш - трябва да знае М$...И без тази им "услуга" ще можеш само www да пишеш в някой независим браузер /то има ли независими - не знам/

Мръснософт иска всичко да е на техния х... принуждават производителите на хардуер да орязват биоса за качване на по-стари или други оси

Глупак

От къде пък дойде до тоя извод, че промените са козметични и ти не знаеш.. и ти си от тия дето през целия си живот не са дали една стотинка за софтуер, а само се оплаква какво не му харесвало. Като не си платил, нямаш право на мнение.. Windows-а си е супер, а ако искаш да знаеш повече за следенето, купи си Apple..

безкрайно си прав,че всяко нещо си има цена...Само,че под цена ТИ разбираш само ПАРИ! Но даже да е само и ПАРИ, замислял ли си се, колко отиват от твоите пари при МС$? Тези дето Ники Маус плати /за него се знае официално/, и другите /дето почти не им се казват имената, защото са УДОБНИ/? те да не би да са дали парите от джоба си? Нали от твоите данъци /преки и непреки/ са купени разните му лицензи?

И къде точно е изненадата, че вместо 9 са го кръстили 10.

Нали знаеш - 1-3, 1-3, 1-3 ....

и кво

Айде бе колега кажи им вица за заека дето броял едно три, едно три. Не ги мъчи