Коментари - Microsoft разпознава реч по-добре от човек | IT.dir.bg
назад

Microsoft разпознава реч по-добре от човек

Технологията на Microsoft за разпознаване на устна човешка реч вече се справя с тази задача по-добре от хората.

Обратно в новината

Коментари - Microsoft разпознава реч по-добре от човек | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наистина не знаех, че толкова добре разпознава български...

Нормално. Няма как човек да подслушва едновременно милиарди разговори.

Математическият модел на разпознаването на реч отдавна е добре известен. Проблемите са главно около броя думи, които системата разпознава, индивидуалните особености на говорещия и времето за разпознаване на всяка дума. Всичко опира до изчислителни ресурси. Разпознаването на реч е много атрактивно за широката публика. Microsoft е една от най-богатите фирми в света. За тях не е проблем да купуват други фирми (с know-how), екипи, или отделни експерти. Акцента в тази статия е върху невронните мрежи на Microsoft. Това кореспондира с темата за изкуствения интелект. Както пише в статията: системата разпознава думите, но не разбира смисъла.

Не съм правил разпознаване на реч но съм впечатлен, явно има там някой който знае какво прави.

Много са добри в разпознаването на човешка реч тия Microsoft, само не знам защо тогава една операционна система като хората не можаха да направят.

Бате ти нищо не каза. Очаквам скоро ти да реализираш продукт ползван в целия свят.

Най-популярен не значи най-добър, макар това да е единственият критерий, който публиката има за неща които не разбира. Но от тези, които публиката знае windows може да претендира за най-добра, линукс има своите предимства има и своите изоставания. Зависи кого питаш ако става дума за сравнение между двете, останалите така или иначе не са нито познати, нито сравними с нещо за широката публика.

Че кои са хората, които са направили по-свястна? Аз като гледам използваните в света са Уиндоус, иОС и Юникс клонинги основно Линукс и Андроид, все американски и никоя не е по-добра от Уиндоус, като само иОС е на това ниво.

Еми понеже 10-та им е много убава та затова я замених с Линукс, че е скапан - 10-ка ъпгейтната от 7-ца с лицензионен код. Е нека ми е зле сега с Линукса.

иОС не е настолната ОС.

Ти се изказа неподготвен, брато! В коя година живееш? 1998-ма?

Браво бе ! А да питам. направи ли компотите и сложи ли зелето да втасва? Пини една ракия и легай!