Коментари - Microsoft отвърна на нападките на Apple | IT.dir.bg
назад

Microsoft отвърна на нападките на Apple

Обидните изявления от страна на Apple към Microsoft при представянето на новите таблети iPad във вторник не останаха незабелязани от хората в Редмънд. Висш мениджър на софтуерния гигант отвърна на удара в официалния блог на компанията.

Обратно в новината

Коментари - Microsoft отвърна на нападките на Apple | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съгласен общо взетл с добавка към мобилките: иФон 4с сравнен с Нокиа 800 е ПРЪЧКА ОТВСЯКЪДЕ. Не знам 5та как е.

Честно казано се чудя какво харесват някой на Apple? Microsoft се развиват лошо последните години (не знам на вътрешно ниво), но сравнението за мен все още е кон с кокошка. Apple правят изглеждащи добре от вън неща. Добре се ориентираха и с мобилните устройства. Но като софтуер, не знам какво може да им харесаш? За сметка на това Windows-а и другите продукти са организирани. Има модулност, почти всичко може да се включи във всичко. На Apple почти нищо не съм гледал. Като код не ми вдъхва доверие дори визуално техния Xcode - прилича на гавра със C-и. А Safari-ито което гледах едно време, бе като от панти века, поне с едно 10-15 години изоставане от зарязаното преди IE, а и бе бъкано с грешки.

Ти просто никога, ама никога не си работил на Мас. Очевидно не ти е известно също, че целия професионален свята на музиката и киното използва основно софотер който е само за Мак. Файнал кът за кино, а Лоджик е просто стандарт в музикалната индустиря. Що пишете глупости ей така за писането. Поне почети малко, а не се излагай така.

Говориш за неща от преди 20 години! Отдавна кино индустриите и монтажните студия изоставиха МАС-вете! Направи си справка - инфо има доста!

Аз говорех за вътрешно ниво. Не за продукти правени на/за него. Наистина не съм го гледал. Само абсурдните им конструкции за мобилни приложения, дори като организация на файлове и код, плюс бъгавото Safari. Освен това, че изискват само собствен хардуер, е достатъчно огромен бъг на Мак, че изобщо да се разглежда като серьозна алтернатива. Дори само заради това, те не могат да бъдат алтернатива на Windows.

Две прасете се скарали, кое е по-мръсно! :-)

комплект от собствениците на мас. М даа, не са уточнили от диво прасе или питомно :-)

огризката и тоа смешник кук съ усраа

...и стъпи на земята. Тия ги разправяй на баба си, защото с всеки закупен PC, лаптоп или таблет с преинстол Виндолс, май френд, получаваш ОФИС Хоум пакет. Джиткай си на Мака, чопли си Андроида а Мекия слфтуер го остави за балъците, като мене. А сега ти пускам един бърз Ctr+Alt+Del -

Ти малоумен ли си или само на такъв се правиш. С всеки закупен боза RT таблет получаваш Офис за АРМ. Който си работи на стария десктоп, а не за метро и е НЕИЗПОЛЗВАЕМ с пръсти. Ако купиш нормален компот най-много да получиш иконка за трейл вресия на Office365 която милите ти българси представители продават за 100 долара на година абонамента. Истината е че меките НЯМАТ метро версия на великия си офис и НЯМА как да работиш наистина само с пръсти на десктоп версията, докато епъл имат 2 напълно различни версии за работа с пръсти и с мишка и клавиатура.

По-скоро ти си малоумен! Майкрософт предоставят безплатно Офис за всички таблети с диагонал 10" или по-малко! Отделно за Андроидски и Епълски телефони предоставят безплатно мобилен Офис пакет, но зада го ползваш ще ти трябва акаунт в Office365. За телефони с Windows Phone е безплатно дори и без подобен акаунт.

Меките изтрещяха защото Apple започнаха да подаряват софтуера си към хардуера. Новият МакОС е безплатен за всички. Сега и офис пакета започнаха да подаряват и няма значение добър ли е, лош ли е но всеки който си купува компот за дома ще помисили 1000 пъти преди да даде пари за мс офис при положение, че това което е вече инсталирано му върши работа. Днес се оказа, че епъл съзнателно са отворили дупка за пиратстване на Апертурата и другите им професионални пакети и дори обявиха, че не ги интересува дали ги пиратстват. В макос няма простоии като активации и WindowsGenue(Dis)Advantage. Преди някой да се изкаже неподготвен меките нямат нищо сравнимо с Aperture, Final Cut X и ProLogic. Това е много сериозен софтуер. Единствено адоб имат аналогични продукти. При положение, че си тъпа софтуерна компания, която отчаяно се опитва да се закрепи на пазара на таблетите е логично да изтърваш нервите си.

Епъл вина ги са си подарявали софтуера - все пак продават компютри, а не операционни системи... те са само придатък към безумно скъпия компютър (за частите които ползва) който случайно има хубава опаковка... ПП За хората купили си компютри с Win8, новата версия Win8.1 си е безплатна... Също като новата OSX където според сайт (отчетливо симпатизиращ на Епъл,) новите същественни неща са не някакви велики подобрения в самата операционна система, а добавените програми...

Turnokopa

безплатна е дръжки!

Боза 8.1 е безплатна само за нещастниците ползващи 8.0. Боза 7 не може безплатно да се ъпгрейдне до 8.1. Маверикс е безпратен за всички потребители от 10.6 нагоре. Дават безплатни кодове за 10.7 и 10.8. Епъл никога не са си подарявали софтуера до сега.

Dimi

Apple "подаряват" софтуера... хахаха... вярвайте си. Няма нищо безплатно от страна на ябълките, просто ще плащате една надценка по-малко като купувате устройство на изключително завишени цени. В цената на хардуера те са си включили цената на софтуера с достатъчна печалба. Но зомбитата сега ще си кажат ууууу безплатен софтуер ей тези ябълки велики бе... безплатен обяд няма никъде

Шоу за взаимноизгодна реклама Създават си зомбирани фенове, които са заети да си доказват глупости едни на други А компаниите си прибират тлъсти надценки за банални продукти Тази игра Apple и Samsung я играят от години

Тия смешници от микросефтето още ли съществуват бе ??????? Баси наглярите че имат и смелостта да бръщолевят глупости.

iWorks е по-голям т.ш.к и от Quick Office. Сравнения между кон и кокошка все едно.

Хахах някога пипал ли си keynote? Ако си, нямаше да пишеш глупости.

... речееее?

Хората правят бизнес, съревновават се. А през същото време ние размишляваме за Пеевски, Боевски и Орешарски. Затова да отдадем почит на Големите и да наблюдаваме техните умове.

неизбежно е майкрософт фалира. трябва да свикват с мисълта псетата с квадратчета по задниците.

Бягай бързо за един Биг Мак, че като гледам си объркал темата.

Виждал ли си слънцето да изгрява от запад? Ти на андроидче ли си? Нали знаеш, че всяко продадено роботче е парички в касичката на меките! И това е капка в морето.

Apple срещу всички беше война, която Джобс можеше да води сравнително добре. С цената на здравето си, но какво да се прави, балансът винаги се запазва. Тим Кук ще гризне дръвцето както изглежда, защото само маркетинг няма да стигне да продават още дълго. По-скоро ще гледат да наблегнат на масовост, като закъсат.

Това са ИТ воините в днешно време. Ще гледаме ще видим, то на България им остана само да гледа отстрани компютърния сектор. И ако някой каже за заводите ПРАВЕЦ почва се носталгията по миналото.

То цяла Европа вече е извън играта. Нокиа ще произвеждат гумени ботуши в бъдеще.

Nokia бе и рродължава де е #1. По-добре спри дрогата и пести за някоя читава Лумиа или иФонче. В тази статия се коментират сериозните и професионални ОС ако не си разбрала. Шарениите на Гугъл търси другаде.

Това пък към кого беше насочено????

"Обидните изявления от страна на Apple към Microsoft" Що се обиждат от истината?

Да си видят продажбите на Surface и толкова ... чак пък толкова милиони потребители да са пълни балъци ... iPad никога не е таргетиран като продуктивна офис машина и не това е предназначението му.

Blake

А как да коментираме изявленията на куцо, кьораво и сакато, че таблетите ще изместят и направят ненужни компютрите като цяло (десктоп и мобилни)???

Разни хора, разни идеали. Притеснителното нещо е монополът. Монопол се получава акто една голяма компания преяде и започне да задушава другите без да предлага нищо над тях... Това се случва с Apple...