Коментари - Microsoft дава 100GB на потребителите на DropBox | IT.dir.bg
назад

Microsoft дава 100GB на потребителите на DropBox

Microsoft пусна нова промоция за облачната си услуга OneDrive. Компанията обещава 100 GB безплатно дисково пространство на настоящите потребители на DropBox.

Обратно в новината

Коментари - Microsoft дава 100GB на потребителите на DropBox | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И DropBox ползвам, и OneDrive. Смятам, че OneDrive-а по го бива, а пък и ако си вземеш МС телефонче си 30 гигабайта+. Аз вече много тача МС заради яките работи като Holograms(о боже, в 21 век ли сме?!??). А Google ги мразя, защото не пускат приложение YouTUBE за Windows Phone. Аиде МС да спрат Skype за Android xD

И за какво ти е чак толкова специално приложение за тубата, с обикновен браузер не знаеш ли как се работи?

МС, Гугъл и Епъл са компаниите! Останалите ментаци от страната на ментето - Китай, каквото и да правят или сучат по-далече от родината си нема как да стигнат. А и нема нужда.

МС, Гугъл, Самсунг и Епъл са компаниитe, които напоследък само купуват де що сварят, интересни идеи, услуги и пр. от малки фирми. Плащат милиони, но печелят милиарди. Изключение прави МС, които платиха 50 000 долара за ДОС, но пък направиха милиарди.

mail.ru дават 100GB ЗАВИНАГИ и безплатно!!! ;)

освен ако mail.ru не е на руските служби, би следвало това да е пълна лъжа. Щото руснаците не веднъж са затваряли бизнеси по волята на кремъл. И в тоя смисъл "завинаги" е силно заблуждаващо...

Някой би ли обяснил, за тези като мен,които не са наясно и не са ползвали тези външни сървъри,не мисля,че е редно да се държът лични снимки или пък важна фирмена документация.Един преносим диск не е ли по добра алтернатива,като изключим цената му.

По-удобно е и е достатъчно сигурно, стига да внимаваш на какви компютри въвеждаш потребителското си име и парола.

Опасно е само ако някакви келешчета хакерчета се докопат до информацията ти. Няма какво да се притесняваш от правителствени агенции - те си имат винаги достъп и цялата мощ на изчислителните ресурси за декриптиране, но не злоупотребяват :)

Точно така е, тези облаци са пълен ташак, не препоръчвам за професионална работа и личен порняк. Всичко се дърпа и после отива където му е мястото.

Чета коментарите и си мисля - колко прости станаха хората след като им поумняха телефоните. Ама то какъвто форума - таки ва и коментарите.

Правилно си забелязал. Действително моя акъл съм го прехвърлил на картата на смарта, и само си ползвам био ЦПУ-то да цъкам плюсове и минуси.

И като изтече годинката и не искам подновяване (с плащане), кво става с качените файлове?

Продават се на търг.

Как какво? Преместват си ги в архива.

се чудите - при нашите ГСМ доставчици не е ли същото? Отиваш при когото ти изнася!

Ама те и трите са еднакви и на практика емигрираш в чужбина, където разликата е коренна.

Понеже компанията е известна с алчността си, тя дава но какво получава в замяна. Личната информация и интересите на потребителите. Личната информация за лично ползване.

Въобще не им трябва личната информация на сульо и пульо; чивто им трябва я имат така или иначе. Това, което им трябва е зависимостта на публиката от тях. Като свикнат маймунките, че държат снимките и видеата си и т.н. в облака и им стане скъпо да ги държат локално целта е постигната.

Аз ползвам Dropbox с увереност на домашния комп, фаблета си, в офиса вече 2 години. Защо да заменям работещо нещо за друго?

Баси?!?! Това не е ли нелоялна конкуренция? Имат ли право да се рекламират по такъв начин? Срещу друга компания?

Ще се претрепят всички от опити да вземат данните при себе си. Следващата стъпка, към която се целят, е да изчезнат от пазара дисковете защото "няма нужда" от тях...

Оф, тук някои хора трябва да си позакърпят станиоловите шапки, че са се разпокъсали от употреба. Не е въпросът за личните данни на Пешо и на Гошо, просто моделът за бизнес сегмента от 5-10 години насам мигрира от сървъри към облачно пространство. Парите на МС и другите идват все по-малко от продажба на ОС и офис пакети и все повече от продажба на онлайн услуги, които ги заместват.

Дано да си прав и да е станиленошапчесто подозрението ми. Но правя неща в тоя бранш на ниво на каквото никой не ги прави в радиус хиляди километри, това от десетилетия. И виждам как става все по-трудно човек да се докопа до свестен документиран силиций. Със сигурност е невъзможно да се докопа до неостарял такъв за consumer продукти - ако не е от "политбюро", т.е. "фирма" с милиарди оборот (при тоя размер фирмите не са фирми а .... не знам какво но не са фирми).

Миналата година mail.ru раздаваше по 1 терабайт и то безсрочно...взех си 3 :)

Верно си взе три, ама още чакаме да ги напълниш с нещо интересно.

Ако качва RAW снимки - доста бързо ще го запълни тоя терабайт. Неслучайно облачните услуги посветени на фотография дават толкова (flickr ги дава безплатно) или направо неограничено (не знам дали има лимит при 500px). Taм единичните снимки могат да стигнат и стотици МБ големина.

Браво! Аз също , и това е най-добрия облак в света! Вярвай ми, в много облаци имам регистрация, но никой няма такова представяне!

Човек трябва ама наистина да много тъп за да смени DropBox за OneDrive

И би ли обяснил защо? Някакви доводи? Или просто си говорим празни приказки?

Елементарно, и двата сториджа съкс а лот. Сменяне на единия с другия е като от трън на глог.

Много евтин трик-аматьорско изработено предложение от тяхна страна.

До скоро изтекога 50GB, които имах в Dropbox ... Това предложение от микромеките ми е тамъъъннн ... stavri никой не те кара на сила да правиш нищо насила ... всеки сам си решава ...

Аха, 100 GB за една година, после брадвата. Стар и евтин маркетингов трик.

Брадвата е веднага, не след една година. OneDrive е нестабилна и ненадеждна услуга. Често запъва с невъзможност да синхронизира някой файл или дори цяла директория. Губи периодично синхронизацията и споделената папка на компютъра остава празна, което може да бъде леко изнервящо, ако човек е записал важни документи там. Редовно открива някакви конфликтиращи файлове, които няма как да са работени едновременно, понеже са на двете ми машини (едната вкъщи, другата в офиса) и не са били отваряни. File versioning-ът е неудобен, целият web-базиран интерфейс за управление на файловете е дървен. Изобщо, никому не препоръчвам OneDrive вместо Dropbox.

"ако човек е записал важни документи там" ??? Що за малоумници държат важни файлове на чужд диск , под чужд контрол ?

Аз ползвам изключително One Drive и никога досега не съм имал описаните от теб проблеми.

Смешко :) Аз пък нямам проблеми и си го ползвам със здраве, стига си заблуцдавал хората.

"Ако имате акаунт в DropBox и желаете да мигрирате към OneDrive, просто отидете тук и въведете своите данни." Според мен това изречение е прекалено дълго. Трябва да бъде: "Ако имате акаунт в DropBox и желаете да мигрирате към OneDrive, просто отидете тук." От там нататъка ТЕ знаят...