Коментари - Бил Гейтс превръща захарта в гориво? | IT.dir.bg
назад

Бил Гейтс превръща захарта в гориво?

Бил Гейтс инвестира над 10 милиона долара в проект за преработка на органична захар в екологично чисто гориво.

Обратно в новината

Коментари - Бил Гейтс превръща захарта в гориво? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква е тази въпросителна в "заглавието"? Какво е това "заглавие" въобще?! Неграмотни драскачи!

Всички коли с пълни резервоари с водка,някои и с по един два резервни.За ,,По Тежки Преходи''. Шофьорите на таксите на пиаците ще си поркат по цял ден,а тези от ,,Градският'' направо незнам.

Най-алчния на Земята от алчност съвсем е изперкал! Преди година писахте, че ще прави тоалетна чиния, която от фекали ще прави ток, преди няколко месеца пък щял да отглежда марихуана-екологична, забележите, сигурно върху листата и ще пише Майкрософт, защото е уредил със закон да се продава ЛЕГАЛНО???!!!, а сега от захарта ще прави гориво!! Да го светне някой и от пръднята да изкара някаква енергия и да си докара някой и друг милиард!!! Това алчността е болестно състояния, направо лудост!!!

Дяволът се крие в онова, което не казва. Кой са тези негодни за храна растения? Може би ГМО растения, къде ще ги отглеждат и на какви по размер площи? Кой и колко ще печели от "новото" гориво. ГМО идея за ГМО финансови пазари!

значи да обобщим. ще правят ракиджина.

А по села и паланки в родната татковина чичковци и лелки превръщат захарта в спирт.Е, кое е по-добро?Гориво за ДВГ или духовно такова?

Пффффууууууууууууууууу

Да, и човешката глупост в пари...

Хората няма кво да пият, тоя гориво мориво намсикво ше ми прави.

Стига с тази ракия! АЛКОХОЛИЦИ!!!!!!!!!!!!!!! Не се напихте,не се наядохте...фабрики за лай...и тъпотия! Спиртосани мозъци!

Абе друго си е да жулнеш две за отскок сутрин на гладно.

След фокуса с превръщането на компютър в ла*на, едва ли ще му се впечатли някой на номера със захарта и горивото.

Всички материални неща губят своята първоначална форма и фунционалност със течение на времето. Всички физически системи преминават постепенно от състояние на ред към състояние на безпорядък в течение на времето. Човекът старее. Генофонда на човешкият род старее. А Бил Гейтс ще прави алкохол от захар. Велико постижение.

Само не разбрах кой и как е дефинирал "ред" и "безпорядък"? Не знам дали си наясно, но тези две думи не отразяват физически величини, а начина, по който конкретен човек или група хора възприемат заобикалящата среда.

Тази снимка е от младежките години на Гейтс. Сега изглежда по-спаружен заради универсалната ентропия, но пък не му липсва младежки ентусиазъм да открива топлата вода.

БРЦК

Двигателите с вътрешно горене не са ефективни. Има и загуби по трансмисии и тн и накрая излиза 30% ефективност. Водородния автомобил на Тойота е бъдещето.Произвежда се серийно и има двойна ефективност. Масла ремъци и останалите глупости също повечето липсват. Остава само да се развие мрежата за зареждане. Но и всеки сам може да си произвежда водород - това е най -разпространения елемент на земята!

И на мен ми се струва очевидно най-изгодният източник на енергия за автомобили. Най-малки са загубите по веригата на разпространение до потребителя. Може да се произвежда практически навсякъде, където има ток, което значи и от слънчева енергия, от локален източник на водна тяга, ветрови, а и от електрическата мережа. Няма тежки, скъпи и нетрайни, при това замърсяващи батерии. Източниците, оптимизирани към универсалния трансмитер на енергия, водорода, могат да са всякакви и навсякъде, което е на практика унифициране. За мен истината е именно във водорода. Да е говорим коко може да се произведе в постините! Или от всеки покрив на къща. Дори и от покрива на автомобила със слънчеви елементи може да се добавя КПД!! Вечна му памет на Айнщайн, който всъщност е постигнал фотоелектричния ефект. Малко знаят за този факт, понеже едноканално се свързва името му изключително с Обща теория на относителността.

па моя дедо Ганчо отдавна прай от захар гориво... чудо големо...

Язък сега ще поскъпне шекера... как ще правим ракия?

Ами тя ракията е горивото. Гейтс открива топлата вода (Етанол)

Не е етанол, а метанол. А и преводачките са се загубили. Не става въпрос за захар/захароза/. От целулоза се получава метанол/дървесен спирт/.

Изобретатели от Кюстендил ВЕЧЕ създадоха ракетно гориво от черешова захар...

- Какво пие твоето Бентли? - Уиски, разбира се! А твоята Лада? - Водка, разбира се!

Тоя може да превръща л*на в пари, тая захар ще я направи и на метан ако e решил! :)

Лайна в пари превръща, защото има кой да му плаща за лайната. Не защото е алхимик. Но, прав си - ще си намерят маса идиоти, които да тъпчат захар докато седят с тръба в гъ*а, да му доставят метан :D

Според едно социологическо проучване, човек изминава на година пеша около 1500 км. Според едно друго социологическо проучване човек комсумира средно по 90 л. алкохол годишно. Погледнато реално човек гори средно по 6/100... Вярно констатацията не е моя.... ама е тематична някак си...

Още през 1978 година бензиновите автомобили започват да намаляват, а през 1985 година 91% от произведените от голямата бразилска автомобилна индустрия возила се задвижват с алкохол.

Отдавна известно, но тъпо начинание, и още по-тъпа статия. На тоя идиот Гейтс не му е ясно, че няма толкова земя на Планетата за да се заседят култури и произведе необходимото гориво.

Предвижда се построяване на целулозен завод, в който от негодни за храна растения ще се извлича целулоза. След редица химични експерименти, специалистите на Renmatrix са достигнали до желаната ефективност. Вместо да дебелеят хората от захар ще правят гориво. Май на тебе не ти е ясно, че петрола не е безкраен, идиотче!

Този урод ще съсипе хубавата ракия за глупости. Какво му има на нефта ?! А, свършвал?! Че той свършва още в статии от преди 50 години.

Много подвеждащо заглавие. То е просто констатация за правилно функционираща обмяна на веществата. Всеки човек превръща захарта, която поглъща в гориво за организма.

Следва да превърне Windows в операционна система.

Придържай се към реалистични искания, ако обичаш! :D

И аз вечик сложих бидоните със захарта. След 21 дена ще имаме веке твърдо гориво. Стига с тез бири.

Га успя бе? То гроздето още не е узряло? или ти плодовица няква?

Компотица!

Как да не е? Вече даже почти окапа.