Коментари - Internet Еxplorer отива в историята | IT.dir.bg
назад

Internet Еxplorer отива в историята

Следващият браузър на Microsoft няма да се казва Internet Explorer, съобщи софтуерният гигант.

Обратно в новината

Коментари - Internet Еxplorer отива в историята | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

О не! Потресен съм! Какво ще правя сега без Internet ExploDer? :(

zeddd

На писалия статията думата марка толкова ли нищо не му говори, че е "превел" brand като.... бранд?

Подсказвам на микрософт. Сафари е много хубаво име.

Хич не им завиждам на хората които се занимават с направата на сайтове , сега трябва да се мъчат с това ново животно и за него да оптимизират сайта , като знам каква мъка беше за ИЕ :)))))))

"Нов бардак със стари к*и - не става" ... ням ада стане само със смяна на името.. което реално ще се случи.

Ще го търсите вие IE-то, като всички браузъри на Windows станат Metro приложения...

Точно обратното, новият им браузер би имал шанс, само и само не е интегриран в ОС-а, както беше ИЕ.

А Майкрософт хвърлиха толкова пари и време да убеждават хората че IE е дълбоко интегрирана в ОС-а та няма как да се махне...

kumalissa73@

Как ще си теглим мозилите и хромовете ако няма интегриран браузър?

Имаше навремето един виц: IE е много полезна програма, която служи за изтегляне на Опера / Мозила / Хром (по избор). ИЕ години наред за Уиндоус потребителите бе символ на проблеми. Да, минаха на ядроко на Мозила, но недоверието си остана ...

Тъжна новина за НАП и някои големи банки, за които мотото е "Един е Интернета и IE е неговия пророк".

Ами какво да правят хората, като са инвестирали в ActiveX контроли :)

от претоплени "новини" на ДИР-а! Толкова ли са некадърни да ни предложат наистина новини-нови!

Обявиха го съвсем скоро ребрандирането - преди часове. Ама важното е Ганьо да реве....

Има редица програми, например конто, които работят само под ИЕ. Ще ги преправят, но ще има известно време бъгове. На много счетоводители ще им се стъжни живота. Сещам се и за други програми но те са с по-специализирано приложение.

Аз залагам на Internet Exploder :)

nobody

ми значи Спартан ще е новия мачкан и газен от хромираната сфера

От всички използвани ИЕ-та през годините, само 3,4,6 и 8 версиите бяха читави за мен, а другите - боклук. Иначе, 10 Версии на ИЕ - стигат!

loyola

Що ли имам усещатането, че пак са откраднали нещо и ще го представят за свое...

Защо ли имам усещането, че всички взаимстват идеи един от друг. Не знам за какво крадене говорите в случая.

Като фанатизиран фен на Майкрософт аз също не ползвам от година, две ИЕ. Хрома ми върши прекрасна работа. Уин 7 ми стой на ПЦто от над 5 години без реинстал. Не се подведох да го сменя с която и да било от 8миците, като и навремето с Виста (явно не съм чак такъв фен :) хаха) сега чакам безплатния ъпгрейд към 10.

Ми аз имам един комп, който използвам всеки ден , инсталирал съм го през декември 2005, XP - SP-2, на което му надградих SP-3 и все още не е преинсталирано ...

"В момента работим по новото име и бранд на браузъра" а по надолу казват че щял да бъде изцяло нов. Май само ще ребрандират и ще кърпят стария кенеф ИЕ.

А вие знаете ли какво е четене с разбиране? Казват ясно, че ИЕ ще бъде с ново име, а проектът Спартан е съвсем отделен. Не могат тотално да изхвърлят ИЕ заради приемствеността. И всички хора, които коментират колко зле бил Интернет експлорър явно не са го ползвали от години и затова нямат право да коментират сегашната му бързина.

20 години мъки и проблеми с IE. Дано най-накрая се свърши. Името на новия - Spartan, ми се струва крайно неподходящо за име на браузър.

Глупости на търкалета. Най-добрият и успешен браузър беше Internet Explorer 6. Този вградения на XP-то. След 6, всички нагоре са тежки, бавни, тромави и неудобни, като 7-ма, 8-ма, и т.н. Не случайно преди година имаше изследване и от Microsoft обявиха, че 40% от интернет потребителите по света ползват все още Internet Explorer 6.0 ! като главно са били от Китай. Това е най-лекия, бърз и удобен браузър. С хубав дизайн. Още повече че е съвместим (има вградена приставка или кодек незнам) с windows media player, примерно ако си пускаш онлайн радио от някой сайт, на чист преинсталиран уиндоус без нищо слагано......тръгва веднага без да е необходимо нищо друго. За разлика от други браузъри, които изискват приставки кодеци и т.н. Също активира и Microsoft VM вградената java в уиндоуса, версия 5.00.3805 , и така сайтове които изискват java платформа (обикновенно онлайн игри с реални противници) се отварят. За разлика от другите браузъри при които трябва да се инсталира отделно гадната java от sun, която постоянно трябва да се ъпдейтва, прави си стартиращи процеси, и постоянно е включена в процесите и ти дърпа и ресурси освен че така е податлива и за атаки, и никой затова не я иска.

Оле Боже... Това, че изглежда, че върви, не го прави най-добър. Точно тази версия е най надупчената и най-често използвана от хакери. За разработчиците, тази версия си беше чист кошмар, защото не признаваше стандартите за програмиране, които бяха утвърдени. И други мити такива щуротии...

Е, ти да не очакваш да го кръстят Спартакус и да си разкрият намеренията? В крайна сметка само i-Фирмата прави такива "дизайнерски" имена. :)))

Признаха! Признаха, че IE е провал, който се издъни въпреки всичките допинги под вид на включване в операционната система и други врътки. Никой браузър не направи света толкова уязвим за зловреден софтуер колкото IE. R.I.P.

Новото име, ако ще е Спартан, пак е неудачно, навява асоциации за Спарта, строго закаляване, подготовки за бой, военно обучение и който оцелее оцелее. На всичкото отгоре Спартан звучи като дебелан

да, това гласи рекламата на самите спартанци, ама се оказва и че армията им здраво са се ... помежду си. Имаше клип за Божидар Димитров колко разочарован беше, когато разбра за тези и други "особености на характера" на възхваляваните от всички (вкл. и него) спартанци. А - и да не забравяме, че за да държат в подчинение илотите - роби всяка година са правели смъртоносни грабителски походи. 8000 спартанци с терор са държали останалите 250000 жители на Пелопонес и не само. Помислете и за тъмната страна на монетата.

"ама се оказва и че армията им здраво са се ... помежду си" - че нали са гърци. Те са го разпространили и сред другите народи. Да не говорим за другата страна от о-в Лесбос.

Вие много задълбахте в историята да търсите асоциации. Спартан в случая е референция към най-известната игра на Майкрософт Halo, а по-конкретно "супервойници". Както и новия виртуален асистент е също характер от тази игра - Кортана.

"Не, не, не си ме разбрал правилно Дядо Коледа. Пожелах си да го заличиш напълно, не просто да му смениш името."

Потребителите на уиндоус тръпнат в очакване с какъв браузър ще теглят хрома и лисицата.

IE името си мени, но нрава не!

Демек, сменили са и иконите освен името?

Докато има маркетингови отдели ще е така!

Името му ще е друго, обаче технически ще бъде същия боклук.

И как е боклук. От колко време не сте го ползвали, че да го коментирате. Аз ежедневно го ползвам с Уиндоус 8.1 и нямам никакви оплаквания, а според последни проучвания бързината му е на същото ниво с Хром и Мозила. Хайде осведомете се малко, не само да бръщолевите заучени и неактуални фрази.

Първо Windows 8 , че и недоносеното 8.1 е пълен ташак, не знам какво разбираш под ползване, освен да се ровиш във фейса и другите производни....

А допреди няколко години се смяташе, че този браузър ще е вечен ...

Ами вечен е де, само му сменят името.

Алелуя!