Коментари - Инвеститори искат отстраняването на Бил Гейтс | IT.dir.bg
назад

Инвеститори искат отстраняването на Бил Гейтс

Трима от 20-те най-големи инвеститори в Майкрософт (Microsoft) лобират пред съвета на компанията за отстраняването на Бил Гейтс като председател на софтуерната компания, в чието основаване той участва преди 38 години, съобщават добре информирани източници, цитирани от Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Инвеститори искат отстраняването на Бил Гейтс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Kalin

Дремем му на на Гейтс;-)Вижте ково става в Апъл без Стив същото ще стане и тук без Гейтс.

Който мисли, че инвеститорите искат вдигане на цените на сървърнте и клиентски ОС, да удари +. Който не е съгласен, да удари -.

Който не знае, какво да удари? Аз не знам.

Като не знаеш - траеш. За гърнето и мерудията да си чувал?

Руса в Ст. град

Искат ли инвеститорите по-голяма печалба? Уникален въпрос.

Уникален е отговора - по-високи цени не значи по-голяма печалба. Съжалявам, че убих всичко деЦко в теб...

Колкото и да не им/ви харесват Бил Гейтс и Стив Балмър - те са в основата на успеха на Майкрософт. Хора които са натрупали десетки милиарди печалби за себе си не могат да бъдат обвинявани от разни безименни инвеститори, че едва ли не пилеели бъдещето на компанията и трябвало да се махат. Все пак точно Гейтс и Балмър (и още няколко) са хората които създадоха корпорацията Майкрософт. Все едно некви дет не са ми от фамилията дори, да ме гонят от семейната фирма която аз съм създал. Щото не ги кефило как я управлявам.

Еми те са инвеститори - като си дадеш под наем дупето за пари се очаква, че този който е дал пари, ще поръчва музиката. Нищо странно няма да искат да го гонят. Ако искаш никой да не те гони, си държиш компанията частна, а не публична. Друг в въпроса, дали Гейтс щеше да успее с МС без солидните ангели - инвеститори и тн.

За създаването и развитието си прав, но след като пускат акции, ще се съобразяват. Могат и да не продават акции - никой не ги е насилил.

Имате грешка / неяснота пак - притежаваните 4.5% не са на стойност 277 млрд. - цялата пазарна капитализация на МС е 277 млрд. Пишете ясно, защото иначе новините са ви безмислени.

точно това щях да кажа и аз. в противен случай общия капитал да е близо 60 000 милиарда...

Много искат. Да си направят компания и да заповядват в нея.

Споко това е план в три деиствия: 1. Махат Бил 2. Компанията почти фалира, но Епъл им дават малко пари 3. Викат отново бате Били и той изстрелва компанията като най-скъпа в света. Ей значи играли сме я тази игра вече, тези пак се сетиха след нас :):):)

Я вземи се събуди. Microsoft не може да фалира в близките 10 години, най-малкото, защото имат постоянни приходи от бизнес клиентите си.

Той и оня бос от Пепси тъй си мислеше, ама за 5 години почти успя. ;)

Мда, точно както стана навремето с Епъл :) Гейтс им даде малко пари да не фалират, ония пък изгониха Джобс ...

Боли го Били за тия. Поста му е представителен и няма какво да мрънкат. Искат да надуят някой балон като Епъл и да се налапат.

Много са ми интересни подобни "инвеститори". Значи човека преди 40 години е основал компанията, довел я е до върха и сега видиш ли не го искали. Както навремето от Епъл изгониха Стив Джобс - човека създал компанията от нищото.

На мен пък са ми много интересни такива "собственици". Основател - хубаво. Ама разпродал си компанията (под формата на акции), прибира парите и после - компанията е моя. Какви сте вие "инвеститори". Ми изкупи си обратно акциите и ще видиш...

Rosemary

Брях!!!!!!!! Американците откриха комунистическата национализация. Направил си човека фирма с акъла си и влизат тези с миризливите ботуши и калашниците, пардон, белите американски якички и ще го гонят. Още малко и в Белене ще го пратят, че е враг на комунизма и слуга на империализма и долен фашист. Е доживях, братя американци :-((((((

хапчетата ?

Абе не бих я нарекъл комунистическа точно, но то и калашниците и бандитизма не са изключителни само за комунистите. Аз бих казал, че по-скоро комунистите лесно се увличат по най-грозните практики на тарикатите от всички времена. Без Бил няма Майкрософт, Американската държава му даде ултиматум през 99-та - да не мислите, че доброволно изостави компанията си?

"Гейтс, който притежаваше 49 процента от Майкрософт преди компанията да се листва на борсата през 1986 г., продава около 80 милиона акции на Майкрософт годишно" Кое от това не ти е ясно, сестро българко?! Не може хем в гьза до края, хем душата - в рая...

james

Не е американски патент този номер. В Германия преди време акционерите изхвърлят Август Хорх от фирмата, носеща името му, а съдът забранява на Хорх да основава фирма и произвежда автомобили под собственото си име. "Хорх" на немски означава "слушай", за следващата си автомобилна компания човекът избрал същото, но на латински. AUDI.