Коментари - Microsoft разшири партньорството си с НАТО | IT.dir.bg
назад

Microsoft разшири партньорството си с НАТО

Microsoft подписа нов договор с НАТО, в рамките на който ще доставя изходни кодове и достъп до повече информация на военните.

Обратно в новината

Коментари - Microsoft разшири партньорството си с НАТО | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То това е ясно и си се знае, че де що има топ шпионска организация все и е даден достъп до кодовете на МС и всички останали продукти. Там е така, а не дадеш достъп а си изгорял под един или друг предлог. Това сега е новина колкото е новина, че циганите като БЕРАТ ТУХЛИ нечие БГ къща остава без тухли. В допълнение и руснаците и китайците си имат кода на МС както и супер компютри които тестват за уязвимости както за да ги запушват така и за да ги използват(експлойтират). Тези с Линукс, Андроид и Айсиктир също да не се успокояват защото и там положението е същото. По правило нищо не се допуска на пазара ако не е морално остаряло спрямо военната технология и ако за него няма задни и предни вратички за да се изпозва за шпиониране и контрол. Мдаа

"Благодарение на тази прозрачност в отношенията, правителствените структури могат да видят недостатъците в софтуера на Microsoft, който използват, и да ги отстранят своевременно, предпазвайки се по този начин от потенциални хакерски атаки." Що пък си мисля, че ако открият "дупки" ще ги използват по преднаначение и няма да кажат на никого за откритието си. А продуктите на МС са си като решето пълни с пробойни.

Вече и официално М$ ви казват, че уязвимостите на Windows софтуера на компютъра ви стават достояние на хората най-мотивирани да търсят методи за проникване и кибер война. На ползващите М$ - честито.