Коментари - Пентагонът иска Windows 10 и на домашните РС | IT.dir.bg
назад

Пентагонът иска Windows 10 и на домашните РС

От Пентагона твърдят, че Windows 10 променя правилата на играта и всеки служител на ведомството трябва да инсталира тази ОС на домашния си компютър.

Обратно в новината

Коментари - Пентагонът иска Windows 10 и на домашните РС | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пичове, кажете един читав файъруол за тези 64 битови бози. Нормален файъруол, като едновремешните Тайни, Керио, ПиСиСиЛин, дето си правиш рулове по адрес, по порт, по посока, по приложение и по протокол. Едно време за 98 и ХР имаше бол, но мафиотите изкупиха и разбиха софтуерните фирми и вече такива софтуерни файъруоли йок. Ако не се сетите, минавам на Пингвинчето всичките ми 64 битови машини.

Еми Касперски може да прави всичко това което искаш.Инсталираи и не се притесняваи за глупости, всички големи корпорации имат Вин. Понеже съм обикалял на много места, много големи компании използват и McAfee, той също има всичко това от което се нуждаеш.

Благодаря за отговора, и аз съм виждал McAfee-то да се ползва. Това са по принцип антивирусни пакети, на Макафито фаируола съм го виждал, той е доста повърхностен, но пак е по-добре от нищо де... Като цяло е пълна скръб спрямо това, което имаше преди 10-15 години.

Момче, няма голяма фирма, която да използва software firewall, използва се hardware firewall.

Малко факти за г-н Инж. Пазарен дял Desktops and laptops Linux 1.5%. Microsoft Windows 91.5%, Сега да видим как седят нещата при Web servers 96.55% of web servers run Linux, 1.73% run Windows, and 1.72% run FreeBSD К'во стана сега Mobile devices Android, which is based on the Linux kernel, 79.3% tabletsmore than 60% of tablet 9% attributed to various niche platforms. Film production For years Linux has been the platform of choice in the film industry. DreamWorks Animation, Pixar, Weta Digital, and Industrial Light & Magic have migrated to Linux.more than 95% of the servers and desktops at large animation and visual effects companies use Linux К'во стана мой човек, където е нужна сигурност, надеждност, производителност и бързина, май хората ползват Linux, а не загубената боза.

Потърси MikroTek, hardware firewall. Цената е много добра за качеството, което предлагат.

Фирмата е MikroTik, не MikroTek. Aз съм с него за домашна употреба. При мен нещата с комбинирани hardware със software.

От безплатните COMMODO и ZoneAlarm другите не стават, ако искаш сигурност и не ти се инвестира в рутер с firewall - linux. Чудя се да ли не дам задача за отворкото с прякор GUN да ми пробие защитата на домашния сървър, които е базиран на Linux? Аз лично бих се пробвал с неговия windows.

Ето го смешкото пак. Абе ти прочете ли, че човека ти говори за Софтуерен файрлоу??? И на лаптопа ли ще сложиш този хардуерен фаирлоу а?? А забравих твоята компания няма пари да ти купи лаптоп, казала ти е оправяй се сам или ти си големият фрееленсър а? А за моят WINDOWS заповядай, тъкмо ще разбереш от къде ти пиша и ще разбереш че не всички живеят в долни луковит смешко. Даже ако искаш ще си спра касперският и ще ти пусна само виндовс фаирлоула да те видя, въздух под налягане.

в Русия съм в Русия съм - под Дос съм под Дос съм ;)

Windows 10 e огън, инсталира се бързо, зарежда бързо, върши чудеса стига да знаеш какво искаш, почти няма невъзможни неща за него. Щ се отнася за дупките аз никога не съм използвал вградената защита и не си вра носа много, много където не ми е работа. Мен от пентагона не ми пука ни иначе досега съм нямал пробив в сигурноста и на 7 и сега на 10. Ако компа ти е нов инсталирай без да се замисляш.

Да, огън е. А ти нямаш какво да криеш, нали? Я сподели голите снимки на гаджето си за начало, така и така си почнал. :)

Пълни глупости. Ако беше в час, нямаше да се излагаш. Личен опит Aspire-R3-131T с Win 10 и Ubuntu 15.10. Познай с коя ОС, лаптопа работи по-бързо? Не, не е бозата.

Пълни глупости, ако беше в час ти нямаше да се излагаш. Познай кое работи по-бързо МС-ДОС или Ubuntu 15.10 ??? МС-ДОС мога да ти кажа че лети!!! Обаче аз ти говоря, че с ВИН 10 можеш да правиш всичко стига естествено да не си лапе какъвто явно си ти. И забележи, о чудо дори не е нужно да имаш 2000 лева за да си го купиш защото всяка уважаваща себе си компания ще ти го осигури служебен. Аз мога да ти изброя поне 3 неща които не можеш да правиш с този Убунту, ти ми кажи поне едно което не мога да правя с ВИНа? И не ми казвай аз съм по бърз с една сек от теб, смешно е понеже ти имаш компютър от миналият век.

Aspire-R3-131T Processor: Dual-core 1.6GHz Intel Celeron N3050 - Ти бъзикаш ли се? RAM: 2GB - Дааа явно да. Total storage: 500GB HHD - Да явно ме бъзикаш. Graphics adaptor: Intel HD Graphics - Еми получава ти се. Ама ти с това ли работиш бе човек, явно наистина си лапе.

Слушай сега. Ползвал съм и Убунту и Минт. Минта е много по-доброто. Но сравнение с Вин 10 нема как да ми направиш. Просто става смешно. Едното е правено от фрилансъри и безделни програмисти с лимитиар съпорт от няколко години а другото е правено от същите фрилансъри ама срещу заплащане и съпорт поне следващите 10 години. Вече 15 години чакам Линукс да настигне и задмине Виндовс. Е колко още да чакам за драйвър за Heores 2 зад а мога да го играя - игра преди 15 години направена?

Параноята яко ви е подгонила. Следил ви бил Win10. Че следи следи ама...всичките мишки сте с по някакъв телефон с андроид в джоба, и ползвате една камара гугъл услуги, които пък директно ви заявяват, че ви следят и майчиното мляко. Още повече ако сте си купили някое китайско менте с андроид, което идва factory preloaded с вируси и червеи, но иначе хейта срещу МС е модерен. Не че не са кратуни и те, ама е жалко крадеца да вика дръжте крадеца. А иначе тоз миши просто е налапал една комисионна от МС да им набута 10-ката на държавната им администрация. Цялото им ВПК и прилежащите им минстерства са си една корумпирана машина за пари и корпорациите от рода на МС, Гугъл, Апъл просто играят с тях за печалби. А на палячовците, които си мислят, че Линукс е сигурен, ще им задам един въпрос, на който като си отговорят, сами ще разберат в каква илюзия живеят - колко човека са прегледали целия код на Линукс...?

Нека ти кажа една-две смешки, та да ти стане още по-смешно: 1) ние сме на линукс, не защото е някаква панацея, а защото е най-малко пробивания - а бива тестван безпощадно всеки ден; тебе като те кефи някакви хорица да ти бъркат в г.. компа и да ти знаят майчиното мляко и на децата ти - избора си е твой. Има едно нещо, нарича се естествен отбор. 2) Който е порядъчно ТЪП да се доверява на Андроида за нещо повече от слушалка с камера ( а аз съм с телефон с Андроид) и си е накачулил 1001 програми, всяка с достъп да проверява размера на долните ти гащи, прави си селфита и т.н. - пак ще спомена нещото за естествения отбор. Моите са доста орязани и пак им нямам никакво доверие. 3) Няма ЕДИН човек, дето да е изпопрочел целия код, публикуван за линукс, защото тая работа се извършва от ЦЕЛИ ОРГАНИЗАЦИИ на хора, занимаващи се с линукс. Само ненормален би почнал сам да върши това. Има много очи, дето проверяват и който прави мизерии бива засичан и изритван от тия, дето са избрани от съответната общност да контролират нещата. И които се сменят и проверяват, защото за разлика от политиците със секретните договори, софтуера с отворен код е точно както си показва думата - отворен и всеки може да го прочете. Тук вече наистина оцелява само това дето е минало естествения подбор.

Я и аз да се изкажа: 1. На Линукс не можеш да играеш игри и то най-яките игри. На Win и MAK може. 2. На Линук сне може да стартираш инженерингов софт, като SImatic S7, UnityPro, SCADA Pre, Wonderware, WinCC, т.е. всичкия софт дето ползват рафинерии, ядрени централи, ВЕЦ-ве и ТЕЦ-ове. На WIn и MAK може. 3. Не можеш да сетнеш под Linux Profibus, Modbus, CAN и т.н. т.е. не можеш да свържеш устройствата от т.2 горе. 4. Извод: за работа Linux SUCKS. Windows & MAC RULES. За безделни програмисти, дето си чоплят лаптопите нон-стоп, без и те да знаят за какво, Linux е перфектен.

Еми като нема какво да правиш ще си инсталираш ЛИНУКС и ще дерзаеш за драйвъри. Ако имаше какво да правиш - немаше да си ПАЛЯЧО а щеше да не се занимаваш с глупости. Има си софт с поддръжка и той не се казва ЛИНУКС ами Виндовс или Макинтош. Клоун

Баси изтрещелия пубер. Я пак за убунтуто и сие, че нещо ср оплете май?

МS ще наложат всеки, който не си инсталира Win10 да му бъде отворено автоматично криминално досие и да бъде следен със СРС , иначе агресивната политика отдавна си я имат, още когато откраднаха DOSa от IBM. Kитай и Русия имат собствени версии на Linux, но наште са се надупили доземи.

Дайте съвет за безплатна антивирусна,която не товари мнго компа,тъпото авг ,направо спира компютъра като сканира,то че компютъра е доста стар,ама все още държи гадта,та коя да сложа?

Здравият разум е най-добрата антивирусна,

Линукс. Mint, Fedora, Ubuntu... И свиквайте, Новия Световен Ред държи да ви държи за топките чрез Windows10 и няколко секретни хардуерни технологийки, дето изтекоха през 2013та. Ако това не ви допада - за момента линукса, използван със здрав разум спасява поне от софтуерните методи. А от хардуерните - здравия разум и многото четене.

Каква мила среща на хейтърите. Не сте много, слава Богу ...

Така е. Мозъка е много по-малък от торса и крайниците. И тия, дето си го използваме по предназначение, за да мислим с него, сме по-малко от тия, дето очевидно мислите с всички останали части на тялото си. :))) Не е hate, баце. В случая нещата са си точно толкова страшни, че и повече. Ама ти си цъкай на 10ката, пусни си чалгийката, пийни си цар Кировата скоросмъртица и си замези с "луканковия имитационен продукт" , какво ти пука за някакви си ненормални "хейтъри".

1. За "мозък" - не споря. В човешката природа е всеки да се изкарва важен. 2. "Някой си не искал да е на нещо си." , "Някой си го следели." ... все световно неизвестни хора с психични разстройства и с мания за величие. 3. Популярноста на Линукс се базира на това че е безплатен, момченца. И даже това не му помага да вдигне над 3% ... 4. Стига толкова акъл, отивам да си пусна чалгата, да си пийни цар Кировата скоросмъртица и да си замезя с "луканковия имитационен продукт", какво ли ми пука за вас. 5. Пука ми, защото именно малоумните хейтърчета крещят най-силно във вашата чалга култура. А доскоро България беше средно развита европейска страна ...

Windows 10 така ще ги вкара в облака, че накрая ще изпокапят като пороен дъжд.

Windows 10 e най-наглият шпионски софтуер.

- "Тази възможност ще изчезне на 29 юли тази година - след тази дата Microsoft ще спре да предлага безплатната опция." - Съмнява ме. Все едно М$ да продължават да ловят риби без стръв... :)

Не бе, просто ще те карат да си купиш стръвта... А после ще има "Що ми изяде червейчето бее!?

МС няма да се научат да правят система, която да стартира бързо. Първите 5 минути си е мъъка. И тая тъпа комбинация ctrl-alt-del не можаха да я махнат и направо да се показва прозореца с името и паролата.

това за ctrl+alt+del да ти кажа го няма вече. По въпроса за скоростта на зареждане, ми сложи си едно SSD и ще спреш да плюваш. Да ти споделя, че наскоро детето домъкна един служебен Apple Mac book PRO, исках да го изхвърля докато зареди. Това беше за мен първия Apple MAC, който видях да е с HDD вместо SSD.

В Вин 7как да го няма ктр/алт/дел? Всеки ден трябва да го натискам, и лаптопа е служебен нямам избор. На домашния доста по-слаб имам убунту, за минута е готов.

Как така не си виждал до сега MacBook Pro с HDD да не си бил на Марс последните 10-15 години?

Как така не си виждал до сега MacBook Pro с HDD да не си бил на Марс последните 10-15 години? Да не мислиш, че винаги са били със SSD :D

"Халворсен възнамерява да пусне документ с препоръки за служителите на Пентагона, в който ще ги прикани да инсталират колкото се може по-скоро Windows 10 на домашните си компютри." Ура, другари! Да живей (дет' се вика)! Пуснахме новите препоръки и най-изрично Ви "приканвам" да ги следвате. Май ще се окаже вярно това, че историята се повтаря: първият път е трагедия, а вторият - фарс.

Мда, и ако не се спазват препоръките ще има последващи "разяснителни" мероприятия :D

Американците да си инсталират каквото им кажат. Аз съм на Убунту от 10 години.

И кво, да не мислиш че Убунтуто е 100% сигурно?

Сигурно-несигурно, все тая. Поне имам избор. Има и други варианти ако искаш.

По-сигурно е, да. Сигурно си чувал, че линуксите не оперират с админ акаунта, а също и за chroots. Не е невъзможно, но е доста по-трудно да те хакнат. Ако има дупка тя се запушва бързо, защото системата се подържа от хиляди специалисти по цял свят, а не от шепа програмисти на МС. Освен това убунту позволява кодирани пароли и кодиране на домашната директория. Айде че стана късно.

Windows 10 Cloud Taliban Edition - revision 1.0.1 with 70 virgins Няма нужда от ъпгрейд, възнесението е гарантирано от светия Пентагон...

Интересно дали Майора е разпоредил на подчинените си от поделението в Якоруда да си инсталират Win 10?

Windows 10 Pentagon Edition - price $4999. Цена като за военни.

Ето ви го отговора от самите М$ - "Microsoft съобщава, че събирането на данни е с цел да се подобри операционната система, както и за защита на нашите партньори. Прах в очите на глупаците - да са участници в подобряването :). За самата М$ от години се знае, че е тясно свързана със службите по сигурност, отбрана и следене. Те и другите ИТ компании са такива, но сега с искането на Пентагона, направо се обявиха за разузнавачи на света. милиони са доказателствата, че САЩ следят света за всичко и искат - това пък е обявявано и доказвано десетки години - хегемония над целия свят. Нали им е обещано от някакви извънземни :) Та, нали с тяхна помощ и чрез продадените си души на Дявола са такива до ден днешен. Но дали това ще остане така и до кога!? Идват нови времена, нови хора, нова власт. А тя май не харесва старите доказани брантии, макар че няма да стри нов бардак! Напротив - нов свят! Но не оня, дето ще се командва от Новия световен ред и неговото Световно правителство :) Стойте и гледайте! Има какво да се види! :)

Факт е че след атентатите на двете кули в САЩ досега друг атентат не е имало. За разлика от Европа. Просто разузнаването им е ниво и зе блокира всичко в зародиш, за разлика в Европа. Нямам нищо против да и следят компютъра. Важно е да се следят резаците щото иначе си пригответе вазелина и дебело се намажете.

Не е имало ?!? Атентатът в Бостън , стрелците от миналата есен.... Ти къде точно живееш

Ами то нали това е целта на занятието - хората масово да кажат "Нямам нищо против да ми следят компютъра"...

Това Пентагона е нагла гад!! Гейтс явно добре им е шарил, за да принуждават хората да ги шпионира таз гениално творба на Майкрософт!! Долу Майкрософ!! Да живее Ябълката!!!

Всичките са маскари!

"На маймуни ни обърнахте, да ви вземе дявола с маскари"

И аз съм с xp,ама в последно време дъртия комп много бавен стана,мисли,мисли като го пусна

Много здраве за Micro$oft от мен! :-) 8==D Linux Mint 17.3 Rosa MATE

И от мене. Друга линукс дистрибуция :)

Единственото нещо за което вкъщи тръгва старата 7-ца, която ми е лицензирана е за ФарКрай 4-ката, която също си купих. Толкова не мога да ги понасям вече да ми тикат 10-та в лицето, че на друг партишън имам и аз Минт, който ми е основната ситема. На лаптопите отдвана съм с Убунту и Бактрак.

То за Фейсбук и четене на страници к`во да ти трябва на теб.Ми чи Линукс. хихихи

Ами опитай и ще видиш, че на Пингвина може да се прави почти всичко, което се прави и на Прозорците, като с времето това "почти" е на път да изчезне. Отделно са несравнимата свобода, стабилност и сигурност, които получаваш при това безплатно. ;-)

То и уиндоса за това се ползва, да не мислиш, че с него решават задачи.

НИ съм умрял, ШЪ знаЙш за твоя win 10 миризлив ШЪ знаЙш щом шпионираш, ШЪ знаЙш...

Вермъм ти шъ знайш, ама що го ползвъш и в моментъ, вервъм ти шъ знаишшш ... ... ....

и да ми вЕрваш, и да не ми вЕрваш дреме ми на фара от години на компа ми Win боза НЯМА

Ако си мислиш,че само виндолса те следи и праща данни,които не искаш а се знаят ... в грешка си.

Съвсем случайно не ползвам Mac, а и знам кой е хардуера, който е с вграден backdoor. Моят не е такъв. Бе ти нямаш ли си литургии и т.н.?

Ал

Какъв ли процент взима Тери Халворсен за да дистрибутира Windows?

10 който е безплатен...

Сиренцето е безплатно само в капана за мишките... А точно в САЩ май беше измислен израза "няма безплатен обяд". Продължавай да им вярваш...

Нали не мислиш, че MS правят по $22 милиарда оборот на тримесечие с безплатни лицензи? Пентагонът и корпорациите в САЩ и Европа плащат корпоративни лицензи за милиарди. Всъщност, дори твоето копие на Windows 10 е безплатно само в рекламите. АНС (NSA) са ти платили лиценза и вече си техен :) Много ме кефите с това детско самосъзнание. Безплатно било, дядо Коледа го оставил под елхата. По тая логика и играчките за деца са напълно безплатни.

Ихааа, Няма ли някой хакер-майтапчия да напише троянец за доунгрейд от 10-ката към 7-ца ? Да им се изприщят на тея наглеци задниците?

хахо-майтапчия. Ти.

така е американците винаги са били смешници затова са измислили почти всичко за последните 200 години! от електрическата крушка до самолета интернет телефона мобилния телефон ядрените електроецнтрали а вие гении дето все не ви оценяват на вас всичко ви е ясно и американците са ви смешни дори :))) карикатури сте

"Американците" са измислили единствено как да вземат най-доброто от останалия свят и да го представят като нещо тяхно. И явно добре се справят, като те гледам.

Не да го "представят" като тяхно, а да го привлекат - предлагайки на собственика му най-добрите условия на планетата - да стане тяхно.

всъщност на кого викаш американци? истинските американци са ликвидирани и вегетират из резерватите

-What`s her name? -42.

Ти не си ли виждал как по пет пъти на ден седмицата те пита дали не искаш все пак да си инсталираш 10? Не стига това, ами автоматично почва да даунлоудва ъпгрейда. Аз накрая не издържах и си качих десятката, точно върху кракната седмица.

Ами останалият свят си е крив, че ги е поставил в положение да са най-силни и да могат да ти извият ръцете. Докато по Европа и Русия се водят войни и си играят на ужким демокрации, уж многопрартийни системи и т.н. в щатите са оставили повечко свобода за хората можещи и искащи да правят нещо и сега му берат плодовете, това е положението.

"По неговите думи, министерството на отбраната на САЩ никога не е имало по-сигурна операционна система." Е, няма как, щом "10"-ката е най-сигурната система, която министерството на отбраната на САЩ са имали, как да не си я инсталираш :) То само като го написах и ми стана смешно :) А пък някой (може би) очаква хората да повярват на твърдението на този т.нар. IT шеф на Пентагона. "Можете да създадете свой облак за сухопътни войски, свой облак за военно-морски сили, свой облак за военно-въздушни сили, казва ИТ директорът." Аха, добре, добре - повярвах: за военните си нужди САЩ използват софтуерни разработки, създадени за граждански цели. Готин виц! "През февруари тази година Пентагонът обяви намерението си за една година да пренесе към Windows 10 около 4 млн. персонални компютъра." Ъ, тука нещо не ми е ясно - "Windows 10" e търговски продукт, предназначен за използване с граждански цели, нали? И е разработка на търговско дружество (уж!)? В качеството на какви Пентагонът прави планове за "пренасянето" му? Забавно... Аз си мислех, че нашите проевро-атлантически пропагандатори са тъпи, а то ще се окаже, че "рибата се вмирисва от към главата" :)

Хахахахахахаха. Нямам коментар по темата. Хахахахахахаха

тия американци са егати изродите военизирани, само за войни и армии мислят гадна нация ей, последните 100 години само войни палят и хора избиват по целия свят защото нито една война не са имали на своя територия - искрено им пожелавам и те някой ден да вкусят от това удоволствие което донесоха на милиони хора по света да погребват мирни деца и хора щото някой някъде иска да става още по властен и богат може и да ме обвините в кръвожадност ама докато и те не разберат какво е все така ще си действат и хора ще умират всеки ден щото краварите се мислят за велики !!!

Изрод си ти бе тъпунгер! ако не бяха те щяха да измрат милиарди. Точно те са причината войните рязко да спаднат след ВСВ, въпреки опитите на Русия да ги разпалва.

Можете да създадете свой облак за сухопътни войски, свой облак за военно-морски сили, свой облак за военно-въздушни сили Сега като се замисля... Мой собствен облак за трите вида войски... Защо пък не???

Доста евтин трик, такова елементарно рекламно включване от Пентагона показва, че Министерството на отбраната на САЩ и Майкрософт са в една лодка. Нищо странно няма в това част от най-воинствената част от Колониалната Администрация и една корпорация искат да убедят туземците да ползват Дрънкулки 10. Така ще могат още по-добре и качествено да осъществяват качествен глобален киберконтрол над дейността на туземците - всеки документ, всяко съобщение и всяко виртуално телодвижение ще са под наблюдение и анализ. Тъй като досега Linux изглежда относително неподконтролен на Колонизаторите, се придържам към тази операционна система. Писна ми от приумиците на Колониалната Администрация и сатанинските им амбиции.

Какво казва Сноудън по въпроса ?

В момента го реанимираме. Беше припаднал от смях.

Биг Брадър в действие, насилствено, робовладелчески.

От Пентагона са се повлияли от облачните услуги и са помослили че бъдещите военни операции ще бъдат облачни. А и по-лесно се пръхвърлят армии от облак в облак. И по-евтино.

"Както знаете, налагането на Windows 10 става по доста агресивен начин, а плановете на Microsoft са през 2017 година по света да има един милиард компютри работещи с новата им ОС." Ами не, аз например не знам. Защо да знам? Откъде да знам? Какво да знам? Не само че нищо не знам за Windows 10, ами дори не мога да правя никакви ъпдейти, по простата причина, че домашният ми компютър е с Windows XP. Не че ми харесва, дори и да искам, по-голяма версия не може да се инсталира, дори Windows 7.

Какво си захленчил с това XP. Я си трай. Аз съм с Правец 16 и Windows97 и не се оплаквам.

Dimitar Todorov

На Правец 16 последната версия Windows, която вървеше беше 3.0, но изискваше EGA видео карта.

Кой е казал че съм се оплаквал? Нищо подобно не съм казал. Просто изразих учудване затова че са написали лоша статия за Уиндоус 10, все едно някой се оплаква от него. Аз точно обратното казвам - не се оплаквам защото никога не съм го ползвал. И даже намекват "както всички знаете" - е как ще знам бе?

"Както знаете, налагането на Windows 10 става по доста агресивен начин, а плановете на Microsoft са през 2017 година по света да има един милиард компютри работещи с новата им ОС." Но не и моят ... благодаря Ви за вниманието ! :)

По-скоро го искат това за да си шпионират служителите от къщите им. Това е истината. А че Вин 10 е най-доброто създавано от М$ до сега - спор за мен няма. За разлика от Убунтуто ми вкъщи 14 LTS в работата 10-та няма грижи с драйвъри и софтуер. И то качена на лаптоп i5 модел отпреди 3 години. Смо дето все още не е измислено ка да се спре пращането на данни към М$ от клавиатурата при писане и търсене. Не, че има какво да крия ама все пак защо да ми знаят какво порно съм търсил или кой мач или концерт съм гледал в Ю Тюба?

Умно момче. Сигурното Ubuntu вкъщи, Боза10 в работата - на кой му пука за четенето на служебните документи. Какъв ти е дерта, с кои драйвери имаш проблем?

С видеото. Не мога да играя майнкрафт и хироус. Другото си е ОК.

Шегуват ли се? Няколко пъти се наложи след син екран, да се връщам след фабричен ресет към Уин7. Не, мерси, не ми трябва!

Пентаграмът иска оЧи навсякъде. тая телеметрия на вин 10 кой знае какво праща на мс. или го праща само при команда затова все още никой не е изпищял.

"министерството на отбраната на САЩ никога не е имало по-сигурна операционна система." Прави са - така Най-Сигурно ще си шпионират служителите, техните интереси и личен живот!

Ще е най-сигурната до момента, в който някой хакер не открие троянския кон на Пентагона и не предостави на света интерфейса му за общо ползване. ЦРУ, НСА, Пентагона винаги са искали да имат начин за контрол над целия свят. Какъв по-лесен начин от това да си платят на М$ да им го вкара в най-масовата ОС? Минавайте на Убунту или Кали линукс.

За досегашни потребители на Windows най-подходящ и лесен за усвояване Mint с графична среда Cinnamon или MATE.

Всъщност Уин 10 се справи отлично с криптиращ данните хак. За разлика от него при Уин 7 и Уин ХР всичко беше криптирано. Очевидно има добри настройки и вградени механизми за защита без да се пипа нищо.

Не, няма да спрат с предлагането на 10 - към момента зарибените са прекалено малко.