Коментари - Microsoft представи инструмента за разработчици Windows AI Studio | IT.dir.bg

Коментари - Microsoft представи инструмента за разработчици Windows AI Studio | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не става дума за виртуализиран линуькс, а за WSL ( Windows Subsystem for Linux ) . От няколко години Майкрисофт предоставят възможност да си инсталираър подсистема на линукс и през терминал да работите с линукс дистрибуция без да виртуализирате нищо докато ползвате системните ресурси на windows.

Това е странно

Трябва да имаш Windows с инсталирана виртуална Linux машина. Не е болка за умиране. Само повече RAM трябва да имаш 16GB и повече.

Sm3hurk0

"Този инструмент обаче работи само под Linux" - да им пикам на уиндоса :))))

Se taia

Работи под Линукс, който е подсистема на уиндоуса. Прочети поне статията. Да дърво е така, но поне имаш инструмента. Иначе доколко е читав е съвсем друг въпрос.

Написал си глупост. Линукс не е подсистема на Уиндоус. Няма да е зле ти да прочетеш какво пише в статията: "Този инструмент обаче работи само под Linux, а за да го стартирате под Windows, трябва да използвате виртуална подсистема."

Айде прочети пак какво е написано. Убунту 18, който се използва като какво? - WSL на уиндоус. Т.е. ако го пуснеш само на Линукс, няма да работи. Трябва да е като подсистема на уиндоус.

Пак глупости. Убунту си е самостоятелна дистрибуция, В статията пише достатъчно ясно, че работи на Линукс, а ако искаш да го подкараш на Уиндоус, трябва да ползваш WSL. Кое не разбра?