17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След еуспеха на Chrome OS, нека и Microsoft да изпият горчивата чаша.

"успеха" или "неуспеха", Майкрософт направиха толкова пари с тая пандемия, за каква горчива чаша става въпрос. Win11 работи перферктно, ще имат облачна десктоп система.. убиха рибата..

След офис 365, сега ще има и Уиндоус 365. Интересно, ще видим как ще се развие и най вече как са цените. Сравнението със ХромОС е напълно нерелевантно, Хрома беше насочен към евтина ОС за индивидуални потребители а Майкрософт се целят в ентерпрайс пазара...

Не знаех че и тук има Microsoft ботове!?

Майкрософт печелят точно от услуги и най-вече продажби за корпоративни клиенти. Точно това е и логиката зад която пуснаха Уиндоус 10 за БЕЗПЛАТНО ползване и отдавна вече не разчитат на обикновенните потребители да си купуват стикер със сериен код, за да печелят. Да, като не си платиш ще ти направи десктопа черен, без опция за смяна на картинката и ще имаш един надпис долу вляво да те напомня. И .. толкоз. Това е единственото "ограничение" вече. А реално самата ОС си е напълно функционална, без нищо изрязано след края на пробния период. Което е съвсем различно от ерата на XP, когато например ти заключваше дори акаунта и не можеш да се логнеш (освен ако не правиш едни фокуси през експорър-а) Защото за Майкрософт е по-добре да ползваш безплатно, ако ще и пиратски тяхната ОС, защото по този начин ти все пак ползваш ТЕХНИЯ продукт (а не MacOS или Линукс) и си им даваш всичкото необходимо инфо за реклами, анализи и т.н. (искаш, не искаш, уина праща данните)

*долу вдясно

"Paзбиpa ce, нoвaтa oнлaйн ycлyгa-oпepaциoннa cиcтeмa зaпиcвa вcичĸaтa инфopмaция в eлeĸтpoнния oблaĸ, ĸaтo пo тoзи нaчин Місrоѕоft cepиoзнo пoвишaвa нивoтo нa инфopмaциoннaтa бeзoпacнocт." Тук даже жена ми се изсмя с глас :)

И ти и жена ти сте сигурно специалисти по виртуализиране, нали? Иначе и да се смеете и да не - MS е трилионна компания.

Мълчи си, по-малко ще ти личи че си глупав!

От две изречения се разбра, че си джендър

И ти, и жена ти си гледайте доматите и убунтото, дето ти, големия разбирач по компютърна сигурност си инсталирал "щото мс е боклук".

Демек, който не припада по Лунукса е майкрософски бот ?

'Един съвет' - Мерси за съвета, няма нищо по-важно за мен от оценката в ДИР-а :) 'iСиктир' - Обикновено 'it takes one to know one', душко. В случая обаче -по-скоро гледаш в огледалото.

Имаме нов продукт! Заплата 365! Вие я получавате всеки месец, нооо... в eлeĸтpoнния oблaĸ, ĸaтo пo тoзи нaчин cepиoзнo се пoвишaвa нивoтo нa инфopмaциoннaтa бeзoпacнocт!

Ами всъщност в облака, информацията ти е далеч по-добре защитена. Настрана онова как ти чели рецептите за боб. Те ти ги четат и ако рецептата ти е на тхт на комп, вързан към интернет. Единствения начин да имаш някаква гаранция, че не ти четат инфото е ако не се връзваш към интернет.

какво значи компания да се мащабира? " Toвa щe дaдe възмoжнocт нa ĸoмпaниитe мнoгo пo-eфeĸтивнo и бeзoпacнo дa ce мaщaбиpaт."

И какво е новото освен това, че сървърната ОС ще е в облак, а не на някакъв мощен сървър или група сървъри (което пак си е облак)? Не съм специалист по виртуализация, но това че ще си в облак от какво точно те пази, освен от атаки за отказ от услуга? Пак ще качвате и ще сваляте информация, пак ще има мейли със спам, пак ще се обменят файлове и пак може да се зарази.

И какво е лошото да е убунту или някаква друга дистрибуция? МС са сериозна компания, но приходите и идват предимно от Азур и Офис, не от продажба на ОС. Ако е с разумен потребител и нужните рестрикции, Уиндоус си е сигурна ОС. Разликата е, че при небрежен потребител под Линунук, рисковете са много по-малки.

Е, хубаво де, ама за да се вържа в облака, нали пак трябва да имам някаква ОС на щайгата си?

Не е първият, няма и да е последният опит в областта. Microsoft отново преоткриват колелото. Ето 15 подобни системи: Amoeba SLAP OS EyeOS CloudMe OSV Ghost Cloud Joli cloud operating system The Slive OS ZeroPc LucidLink OS vSTAR Megha OS Online OS FriendOS Иначе е впечатляващо следното: "Paзбиpa ce, нoвaтa oнлaйн ycлyгa-oпepaциoннa cиcтeмa зaпиcвa вcичĸaтa инфopмaция в eлeĸтpoнния oблaĸ, ĸaтo пo тoзи нaчин Місrоѕоft cepиoзнo пoвишaвa нивoтo нa инфopмaциoннaтa бeзoпacнocт." Това си е явно противоречие - компанията, събираща и използваща информацията ви ще сее грижи за нейната безопасност? Или може би се има предвид, че ще я използват както си искат, но без да могат други да се възползват от нея?

> Wіndоwѕ 365 e изгpaдeнa cпopeд пpинципитe ѕесurіtу bу dеѕіgn и Zеrо Тruѕt c цялocтнo изпoлзвaнe възмoжнocтитe нa eлeĸтpoнния oблaĸ. Да се чуди човек да се смее ли, да плаче ли. Предполагам за сега ще се смеем, а когато не-облачните компютри станат регулируеми ще плачем...

Всъщност, дали е ѕесurіtу bу dеѕіgn и Zеrо Тruѕt или е security by obscurity и Zero Security. Може и да е Security by Convenience for Us. Все пак говорим за Microsoft.

И КАТО СПРЕ НЕТА :д