Microsoft скъсява живота на флаш дисковете?

Едно SSD би издържало едва 2 години на натоварването

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ама нали лаф да става

Кой ползва Уиндоус още, всеки хакер ползва някакъв вид Линукс, всеки с аудио и видео обработка ползва Мак. Единствено келешите от държавната администрация гледат порно на Уиндоус, всички други отдавна са го зарязали

0

Линукс Минт не прави така

То и нищо друго не прави.

С офис 365 съм в работата и използваме тиймс, качил съм и плъгинтите във outlook компютъра е с два SSD и изкара 4 години, смених го декември с нов от дел, но не защото нещо е скапало дисковете, просто морално си остаря и взехме по нови. Надявам се и този да си изкара 4-5 години. Старите дискове бяха Samsung 850 Evo, Новия е с интел, не виждам никаква излишна активност в преформънс монитора. Да не би фирмата на този който се е оплакал да им записват 100% активността за да ги следят?

Компютъра мой ли е, или на Майкрософт, че да ми изхабявт така нагло SSD-то. За RAM-drive не са ли чували :) Винаги съм знаел, че са "най-добрите" и всеки ден го доказват :) Друго си е е mount -t tmpfs ..... :)))))

Компютъра(пластмасата и желязото) са си твои, защото си ги платил. Но софтуера(най-вече 10ката), ВЪПРЕКИ ЧЕ СИ ГО ПЛАТИЛ(евентуално) НЕ Е ТВОЙ, а на „микромекия“ и той си прави с него каквото си иска и когато си иска! От край време „микромекия активно стимулира" производителите на хардуер! Това е положението!

А какво става с Winbozata, ако си купя компютър с инсталиран Windows? Тогава Windows-a чий е? Май притежание на компютъра. Да им имам лицензните споразумения на тия тъпанари и техните поддръжници, в това число и end-users.

В грешка си. Софтуера не си си го платил. Платил си за лиценз (право) да го ползваш, но това не го прави твой.

Значи съм си платил само да го ползвам върху конкретната машина, ако я сменя - не става. е ми харесва .....

Има два основни вида лиценз от гледна точка на това, което питаш: ОЕМ и Retail. Първият се "заключва" към машината, на която си го инсталирал, и не подлежи на прехвърляне на нов хардуер. Вторият може да го деактивираш и прехвърлиш на друг хардуер. Пише го на много места много ясно, поне за ония, които не ги мързи да четат! Пък това дали на теб "не ти харесва" или "не ти става", на никого, особено пък на производителя и дистрибутора ан въпросната ОС, не му дреме за личните ти драми.

Виж ти, интересни неща казваш. Сега разкажи и за kms активацията и ключовете, забити в биоса :) Майтапя се - инсталирал съм стотици машини в enterpise среда :) И пак не ми харесва идеята да се рентва софтуера. Затова ползвам Линукс, колегите ми - също.

сложете си линукс минт! има 4 вида с 32 и64 бита!! безплатно с офос и браузър и 30000 допълнения!!!

И нулева поддръжка за нещата, които обичам като хоби и имам нужда да правя като професия. Как не ви омръзна на пингвинджиите да препоръчвате Линукс за щяло и нещяло? Едно време ви мислех за интелигентни момчета, а е пълно с малоумни фенбойчета сред вас, на които отговорът на всеки проблем ви е "сложи си Линукс!" Израза, който си използвал да препоръчаш инсталацията на въпросното дистро даже няма да коментирам.

Напълно подкрепям казаното от Вас! И аз не бих си сложил Linux Mint, защото ползвам първообраза - Debian ;) Иначе да, линукса решава доста проблеми, създава други, но както каза едно "фенбойче" - и в Линукс има проблеми, но са по-малко. Чакаме да портнат AutoCad и Photoshop за мързеливите :)

Линукс е операционна система за друг тип потребители. Ще споделя и личен опит, за сравнение. Нужно бе да вдъхна нов живот на стар компютър - коре2дуо (не се смейте, в момента се продават лаптопи, които са с много по-слаби процесори - атом, селерон и прочее) последния от серията. Сложих ssd с Убунто 16 - влачи се ужасно бавно. Сложих леки графични среди - работи добре с мозила, но отвори ли се хромиум или опера става зле. Отделно няколко пъти ОС просто се срина. Сложих Лубунто, Дебиан ... същите проблеми. Смених ssd със Самсунг от Ево серията - възможно най-скъпия на пазара. Сложих уиндоус 8 и всичко е наред. Може да се заредят без проблем 3 браузъра с няколко таба (4ГБ рам тип ДДР3), слуша се музика, комуникатори - използвана рам 2-3 ГБ, минимално натоварване на диска. Първите ми сблъсъци с линукси бяха с някогашния Мандрейк, следя някои дистрибуции и сега - Линукс е чудесен за някои хора и за някои цели (предимно сървъри и напреднали потребители), но Уиндоус изобщо не е лоша ОС, тя е чудесна ОС, не случайно корпоративния свят работи с нея.

А пък моите наблюдения са точно обратните - на core 2 duo/2GB RAM работи Debian 8 с XFCE - просто перфектно. Същата дистрибуция работи на J1900/4GB Ram. Всички микромеки OS бяха компромис и все трябваше нещо да им се доизкусурява. И BTW - двете машини се ползват от пенсионери :)

Имам Win 10 Pro , офис 365 с team и съм на 1909. Няма споменатото натоварване. Всичко е таск мениджъра е ОК.

"флаш диск" това пък какво е? веднага грабвам теслата и ще търся дискове във флашката ...

Вероятно визират M.2 SSD SATA и NVMe варианти. Имам от отдавна. Сегашната трябва да ми е по-бърза от РАМ-та. ;) Да не говорим за обикновено SSD.

Все си мисля, че има начин да се спре телеметрията - това всъщност е благозвучната думичка - заместител на термина "шпионаж"!

аз съм я спрял.

Телеметрия и шпионаж означават съвсем различни неща.

В случая на Windows означават едно и също.

Има продукт на Microsoft на компютъра, има проблем. Няма продукт на Microsoft на компютъра, няма проблем.

СЪГЛАСЕН. Единствените проблеми създава skype for Linux - защото микромеките го съсипаха. Сега са го позакрепили.

Еми имаш комшютър имаш проблем, ако нямаш. пий си ракийката и яж салатклата и не се бутай ...

Ако произвеждаха SSD бих ги нарекъл хитреци, но в този случай става дума най-вече за кулави шпиони и пълни нещастници.