Microsoft включи цивилизацията на българите в най-новата си игра

Ремейкът на хитовата стратегия Age of Empires II включва владетели като хан Крум, цар Иван Асен II и цар Ивайло

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Американска историческа игра за плоски мозъци

За съжаление сме стигнали до там, че никой не познава и дори не се замисля за истинските факти от историята на България и българите. Скалъпената пропаганда и откровена лъжа записана в учебниците ни история ме отвръщава, не отговаря по никакъв начин на истината и противоречи на всички исторически артефакти и древни писания на първоизточниците. Дрънканията за монголоидни номади и славянски племена са откровена лъжа ,без доказателства,обезличавайки тракийските корени на българите. Истината е въпрос на избор и в днешното общество всеки може да се оприличи на каквото си поиска, така както сбирщината от промити мозъци нарича себе си американци,но да се заличава по такъв джендърски начин хилядолетната история на един велик народ дал познание и духовност на цялата днешна европейска общност и не само , е меко казано педерастия. Жалко че се наричаме българи, а сме носители на такива прогнили ценности.

МС и история скубана от уикито(Българите са наследници на тркаославянски племена а не номади от Монголия,с редновековните ни владетели са техни наследници НОМАДИ ОСНОВАЛИ ИМПЕРИЯ ОТ БАЛКАНКТЕ ДО ИНДИЯ И ТРИ ДЪРЖАВИ )минусите за мен са комплимент защо Траките не са включени в играта?А само част от средновековните ни царе?Та тракийските царе дори са водили войни със древните цивилизаци от асирйци акадци вавилонци шумери Египет и Персия и не само войни но са потдържали търговски взаимоотношения голяма част от историята на Тракийската цивилизация е описана точно от древните гръцки автори факт а за скитите(тракийско племе) и как се появяват на територията на днешната Руска Федерация точно в периода след разпадането на империята на Александър Македонски

ти трябва да си от някоя паралелна вселена с паралелна историческа линия иначе няма как да си обясня коментара ти тракославиянки племена няма и няма как да има. всякакви остатъци от траките 1-2 век са окончателно вляти в римската империя и претопени в римляни. фактически престават да съществуват като отделни племена или етнос. славяните пък чак 3-4 век започват да формират племена в североизточна Европа, едва към 6 век стигат до балканите.

Траките са огромен индоевропейски народ,далеч надхвърлящ границите на балканите.Езика на който говорим е тракийски,а не славянски.Славяните са плод на смесване,между тракийски и германски племена,От там идват русите им коси и сините очи,а между тях,също се срещат,кестеняви и чернокоси хора с кафяви очи-тоест траки-средиземноморска и близкоизточна раса.

Паралелно е шизофреничнлто ти въображение Славянските племена са проникнали първо по суша през днешните Молдова и Румъния(Дакия) Украйна а после по море трако-гръко-славянски племменни съюзи са датирани и описани от древногръцките автори както и миграция на африкански народи етиопци и еритрейци в Гърция четете бе тролли не само хейтинг

Стигнах до това изречение и се отказах да чета повече глупости: "Номадските български конници се приближиха до Дунав през VII век и се натъкнаха на местните славянски племена. Славяните са руска измислица, целяща да оправдае и закрепи контрола над Източна Европа. А иначе няма археолог, подвърждаващ тази глупост.

славянските племена не са нечия измислица и това всеки археолог (занимаващ се с археология в региона на източна европа) може да ти го потвърди. потвърждава се и от безброй римски/византийски документи откъм 6ти век насам. до балканите те стигат 1-1,5 века преди Аспарух. по този въпрос никога не е имало спор освен последно време откак някой хора решиха, че днешните им политически идеи са по-важни от историческата реалност.

На бастуните по долу: кат не ви харесва играйте си не се сърди човече

А, ъъъ, къде са колобрите щото е известно, че никоя българска армия от времето преди османската иперия никога не е излизала да се бие без Колобър в редиците.

Колобрите ги прогониха заради Радан, който с магия вгради Верена в скалата :P

Просто черен П.Р. за историята и народа на Майка България, и това е истината. Какво, нещо ще кажат, че не сме имали достойни владетели и царе създали могъщи империи на територията на половин Европа ли? И че сме ги разбивали многократно, техните велики кръстоносци, които са ни смятали за неверници и варвари..а вижте как свърши като оня смешник Балдуин! Май точно това не искат да го напомнят на хората. Че някога ние българите е имало с какво да се гордеем!

истината е че историята която ние българите си разказваме за България е силно романтично украсена. Нещо съвсем нормално, всяка държава го прави за историята си, някои като Македония дори го превръщат в национална политика. Независимо от това българите има с какво да се гордеем в историята си, просто не трябва да се залита по стъпките на македонците. Времето на Ивайло е доста интересен и динамичен период в историята ни, виждам защо разработчиците на играта са избрали именно него. пп. определението "варвари и неверници" по онова време всяка нация го е давала за горе-долу абсолютно всички други нации. ппп. разбивали сме многократно множество най-различни врагове, но и сме губили също срещу множество най-различни врагове. недей да забравяш и омаловажаваш едното за сметка на другото! помниш оня смешник Балдуин, а помниш ли какво се случва със Самуил и 5-10г след смъртта му? историята не само за надуване на его!

Тъпите говнофакани козяци дето лижат краварски гъзове така и едно не разбрах! Радвт се дебилите като малки деца, а всъщност тази игра си е чиста проба подигравка с народа ни! Защо са избрали Ивайло Свинепаса а? Защо не избраха нашите велики ханове и царе като Аспарух, Кубрат, Тервел...Симеон Великии...Иван Асен 2 когато ние сме имали империи и сме държали почти половин Европа!! Когато дори Рим и Папата са се дупили на нашите царе с обещания за самостоятелна църква и родна вяра!!! И докато западните еврофекали в Британия, Германия и Франция са серели като животни още в сламените си коптори, без никакъв помен на каммен град или баня дори каквито сме имали в Плиска Велико Търново и т.н!! Защо за пореден път ни изкарват какви сме мизерници, в техните игри, да не е защото ги е яд че българите винаги сме имали по древна цивилизация от тия траверси и прочие педалска либераска сган, изкривяваща историята! Също като краварските шитни в тоя боклук Call of Duty: Modern Warfare, където лудите говеда проиписват свойте военни престъпления като избиването на иракчани на невинни жени и деца на руснаците..Що не направят игрички за това как изтезават невинни хора в Абу Гариб и Гуантанамо бей! Как създадоха Ал кайда и ИДИЛ и как ги финансираха с хероина които отглеждат в Афганистан!За това как заливаха с бял фосфор Басра! За това как унищожават болници на лекари без граници, избиват жени деца и старци по погребения, сватби и детски градини! И тази шитнява игра ни преставя както някакви селяндури и селяци без изобщо да показва как още от времената на траките как имаме в ПЪТИ по древна и стойностна история хтяхната! Та малоумните дебили дори бяха направили Орфей във филмите чернилка-негър, разбирате ли заради политкоректноста и либерастията!

Имаш много сериозна нужда от лечение, това е игра и непретендира за нищо повече, схващаш ли?

А ти олигофрен ли си малоумнико! На базата на тази игра, другите народи и особено подрастващото поколение ще съди за нас!

Защото никой, ама никой от геймърите няма да си направи дори труда да провери фактите....И както повечето млади хора си мислят, че щом една игра е историческа стратегия значи всичко в нея е истина! Толкова си тъп, че и това не разбираш!

ей хейтърче я по кротко простотията ти не е средностатестическа за хората живеещи в България

Пий си халоперидола хронологията кал оф дюти от първата и част до последната май съвпада със последвалите събития на около80%(дали е случайност а?) в Либия Йемен Сирия Ирак както и тератентати по Европа и света вкл и Украйна Донецк Донбас повечето игри за съжеление са част от една много сериозна пропагандноманипулативна машинация

Ехаа и от история разбирал тоя трол... то калашници, то ракети, то история и самолети... всичко знае, всичко може, само не го карай да свърши нещо...

пач - нова цивилизация - ромска. Специална единица - каруцар - краде ти ресурсите и гази работниците. Специална "сграда" - катун. Строи се в близост до противника и на него започват да му изчезват ресурси, сгради, технологии, моралът на работници и войници рязко пада. Специално умение - мангасарлък - удвоява умението за кражби и вдигане на джангър, работниците ти деградират, спират да се трудят, пропиват се, започват да друсат гюбеци, да горят гумите и да си палят дограмата. Като бонус обаче размножаването става с двойни темпове.

МС ЧЕЛИ НЕДОЧЕЛИ "история" от уикитп майната и на археологията,антропологията,генетиката,историята важна е играта накратко и разбираемо след смърта на Александър Македонски(тракиец,армията му основно се е състояла от траки,гърци славяни,келти и викинги наемници)и разпадането на Тракийска Македония част от тракийските племена се разселват по територията на днешната Руска федерация до Татарстан а останалите се завръщат в Тракия и са влизали в състава на Римската империя като съюзници охраняващи границите и след отделянето на Византия тракийските племена са водили военни походи и са били на съюзници и на Византия и цар Крум Аспарух и братята му са охранявали границите на Римска/Византийска империя(както са участвали и във военните и мероприятия)която многократно е правила опити да покръсти съюзниците си тракийските племена това принуждава траките да потърсят съюз със славяни татари власи чуваши тракославянските племена те са наричали цар Крум цар Аспарух ханове та тракославянските племена дават новото име на Тракия-България се обявят за независима държава.....

SU-152

Microsoft,бива ли такова нещо,хан Крум, цар Иван Асен II и цар Ивайло,а за Бога Слънце,нищо......матряла лош и там!

след конницата на български войни им купиха самолети, един въртолет и един кораб ... но вече не бяха останаха войни

Абе! Хора! Като пишете, поне знаете ли за какво става дума? Значи аз съм голям почитател на играта и я играя от едно 15 години поне. Тя не се бори за историческа достоверност. Това е просто игра. Примерно най-силната част на турците в играта са едни мускетари, които реално нямат нищо общо с Турция. А много ме е било яд на създателите ѝ, защото има турци, има византийци, а няма българи. Сега вече ще ги има.

Aз след като прочетох коментарите онемях. То бива комплексарщина бива чудо ама тука полвината са за диспансера О_О

Просто някои хора не могат да играят. Всяка игра е абстракция. Всяка абстракция предполага определено ниво на интелект. А ако интелектът е нисък винаги за една ИГРА ще има критики от сорта "Какви са тея крокодили в Марица"

И аз не съм геймър - скучно ми е да правя неща наужким, не че не ме е бивало като съм опитвал преди доста години - но щях да напиша коментар като този подписан като "Ех!", аман от умствено изостанал народ нямащ друго освен комплекси. Играта е игра, за историческа истина има исторически книги.

Това е хубава новина, но дали някой по света ще иска да играе с Българите е загадка.

руснаците трябва да си изваждат паспорти и да свикват да са българи, само така ще са в ЕС

Ами всеки би избрал да играе Куидич с Виткор Крум.

Играта е страхотна! На 20 години е и хората продължават да я играят. Сега я модернизираха напълно и отговаря на съвременните стандарти. Включиха и българите и то като една от най-силните цивилизации в играта!

Абе, русофилите, защо американците се опитват да ни създават самочувствие, а вие и господарите ви го мачкате от безброй години?

не са ви плащали

Верно ли ни "създават самочувствие"? А, тогава защо всичката измет, която фалшифицира историята ни, е на сметката на американците, а? Всичките псевдо-историци са в АУБГ и НБУ, по "странно" стечение на обстоятелствата.

Хапчето преди лягане!

Като гледам...май само това ни остана

Да - една шепа смрадливи лъжи.

"специфичните само за нас технологии: багаини и стремена" - това направо е мифкокъртещо. Багаин е титла, според историците - по-ниско от боил. Но каквото и да е не е технология. Стремената - все още се спори, къде точно са се появили за първи път - в древна Асирия, древна Индия или древен Китай... Но карай - щом микрософтаджиите са казали, че е само българска технология... сигурно след време ще стане масово убеждение. По същия начин се насаждат и чернокожия Орфей, чернокожия Зевс, та даже и чернокожия Жан Валжан...

Е трябва да направим research и да откриеш политическа система, касти и титли така че може да се преглътне :D

Абе капацитет, тук става дума за компютърна игра, в която всяка цивилизация има две уникални технологии само за нея. Това са подобрения, които само този играч може да има, като съотвено едното се отключва в третата епоха, другото в последната 4-та епоха. За да ги развиеш трябва да платиш злато и храна. Това не е учебник по история, а компютърна игра, в която хората са се опитали да придадат уникален характер на съответната цивилизация, като се позовават на историята на съотвения народ. Има технологии, които всяка цивилизация може да развие - например "химия". Има и уникални. По две за всяка цивилизация. Това се има предвид под специфични технолигии само за българите. Ей на всяка манджа сте мерудия. Няма значение колко невежи по темата - да се изкаже!

Тея от Майкрософт много прости бре , забравили да включат Империята на Империите , и съседите от Северна Македония, че се чудат как да разиграват играта.

Поне виртуално ще могат да я разиграят по техните си фантазии, като ползват редактора на карти.

Много ама много бъркате. Македоннците са включени като цивилизация, само че на на 2-ката, а на първата версия на АОЕ. Между другото относно 2-ката. С един мой бивш съученик, който преди сума години замина за щатите и започна работа именно в игровото студиото на Майкрософт и беше консултант именно по АОЕ-2 сме стигали до ... нека кажа "спорове на висок тон" именно заради играта. Просто му казах, че е смешно Визанйтиците като цивилизация в играта да стоят джамии, като му беше трудно (явно като гледам тази версия на играта може и да съм успял) да го убедя, че нас (Българите) са ни покръстили именно Византийците, а не Руснаците (как смяташе той)...

Опитите за манипулация на българската история се модернизират.

Да ве дето сме свръх важни всички искат да ни манипулират историята, да ни затрият като нация незнам що незнам ко. Не са ни виновни другите нации, ако сами не си налегнем парцалите няма нужда никои да се старае да ни затрие.

Не бе не сме - спи спокойно. Така няма да усетиш в началото, като ти го нахулят.

Ако искаш да бориш манипулацията, пиши каквото знаеш, че е некоректно представено / манипулирано. Не помня какво съм учил преди 30 години, а и за съжаление, нямам време да ровя и да търся. Но, като дадеш конкретни насоки, ще отида с удоволствие да чета.

Много матрял, братчет. Повече от официалната история, няколко пъти. Но като за начало си задай въпроса, как шепа "кривокраки" "номади", само с вида си са обърнали в бяг 150хил. армия на римската империя, начело с императора. Неотдавна извършила успешен поход на изток.

Да, бе, пич. Чел съм 12-те мита в българската история. Чел съм и западни източници, които потвърждават написаното от проф. Божидар Димитров. Чел съм и други източници. Но, за периода около този Ивайло, знам малко. Затова питам какви са конкретните манипулации. Иначе, че разработчиците са харесали 2-3 елемента от цялата ни история - еми, тя цялата AoE 2 е така направена - другите циливилизации също са представени с 1-2 специални технологии и 1-2 специални единици.

Един път се появихме в една от най-известните и игри и веднага хейт. На мен пък ще ми е супер интересно да играя кампаниите. Бъди сигурен че на производителя не му е целта да манипулира. Във абсолютно всяка една нация в играта може да намериш несъответсвия. Все пак е игра а и има много assets, които се ползват за различните нации. Примерно ще видиш същите оръжия, сгради, църкви и при другите народи, но с друг основен цвят.

Ти си играй. Кой ти пречи. Тя играта за такива като тебе е направена. Да ти набиват в главата подпрагово лъжи, да можеш после с лека ръка да продаваш род, родина, баща, майка, морал... злато... кот имаш.

До неотдавна, Майкрософт ни бяха поставили в грешна часова зона в Уиндоусите си.

Еми, явно наскоро са merge-нали от кода на Linux и така са коригирали грешката :D

Хем, "номади", хем "известни с каменните си градове". Дообре.

Ами те хората не са виновни, че историята ни е немалко шашава и много неясна.

И ти си невинен, че си шашав. Не знаеш какво говориш.

Предполагам играта с българската нация завършва с премиера Бойко Борисов. Има и кнога чудо наречена @Винету@. С нея се осугурява стабилност не само в Б-я, но и на Балканите и цяла Европа

Гейминг индустрията е толкова огромна в световен мащаб и това е толкова добро за Бълкгария решение на Майкрософт. Милиони хора по света ще научат поне малко за нашата история. Тази реклама не може да се измери с пари. Мисля, че повечето пишещи тук дори не могат да го осъзнаят.

PEYTSCH

Тези са включени и това е добре, но съвремениците им сега са за ...изключване.

със вашата тиква

В AOE III - Supremacy Edition е замислено да бъде включен и Единствения, Неповторимия, Всичкоразбиращия, Всичкознаещия, Разпореждащия, Слънцеподобния, Премиер - Слънце на българския народ. Концепцията на играта ще бъде по-бързо да скапеш собствената си държава и мат'ряла в нея.

с тия ханове, имали сме князе. Кханове и ханове и кани и подобни има само в руските имперски болни мозъци. И черковнославянският език е СТАРОБЪЛГАРСКИ. Кирилица е българска азбука, от българи, поръчана от български цар за българи, сега повечето славян пише на нея. Дейба това грабене. И пак има останало!

Хан е владетелска титла, произлизаща от Централна Азия и разпространена най-вече сред монголите и тюрките. Княз е аристократична титла на славянски владетел или феодал без вселенски характер.

И по точно руснаците (русите) се обособяват много по късно от династията на Рюриковичите (ІХ – ХVІ век). В края на Х век обединената източнославянска държава Киевска Рус приема православието, след като започва покръстването (988) при княз Владимир I Святославич.

Да когато ми говорят за руснаците и християнската им религия и кирилицата-Аз се почесвам мислено по главата и им отговарям всичко много хубаво с Руската империя-Обаче когато РУСИЯ се създава като държава България вече съществува 230 години-Така че, кой език е бил първи и от кого един език е преминал в другия народ и кой народ от кого е приел християнството ?????

Аз не съм чул някога да отричат, че ние сме им дали азбуката и религията?

Маматаситрака щом сме опряли да търсим признание в електрони игри и от това се прави новина :-(

Поредния опит САЩ и ЕС да промият мозъците на българите за да ни заробят и колонизират/. Ние българите сме раса с над 300 000 годишна история. Египтяните са взели от нас чертежите за техните световноизвестни пирамиди. Не може някакви кравари с 200 години история да ни казват каква история сме имали или нямали.

Надявам се че е сарказъм ....

По-скоро е редовния трол.

По-скоро двамата се редови дебили.

Найс

Както писа Омир за конете и въоръжението ми, Одисей не само е убил мен в съня ми, Ами е избил и всички коне на балканите, за да се появят 2000 години по-късно през 7-ми век! Ха ха!

е персонаж в играта! И Костов, също!

Това го има още от първата версия на тази игра. АоЕ Il

а симеон 2 що не са го включили

Щото си руска плюнка, за това

тъп любител

Самозванци на изборни царски длъжности не важат.