Microsoft внася съществена промяна в Windows 10

Тя идва с предстоящия в края на май голям ъпдейт на системата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оооо, боже! Пак ли!!!!!!!

Или всеки клиентски рутер трябва да има инсталиран Sensei: https://www.sunnyvalley.io/sensei , за да позволява достъпа на устройства от своята мрежа до Micro$oft, когато той прецени, ако изобщо желае някога.

Сложете си LTSC версията и не се занимавайте с глупости..

Имам си 7. Спрени всякакви проверки за "обновления". Ударен с парен чук (заемка от Инжинера, Бог да прости) и си работи перфектно.

Нещо странно става. с Уиндоус 10 съм. Обичайно в хрома забелязвам едно премигване за по част от секундата. И това се случва някак неравноделно .... понякога един път на час, понякога малко по често. Не съм параноик ама .... При 7-цата на лаптопа ми тоя проблем липсва.

Имаш някакъв негоден driver - и при мен е ставало това.

Изключи хардуерното ускорение и ще се оправи. Един от най-старите проблеми на Хром - десятката въобще няма връзка.

които ни правят още по-разголени пред доставчика на системата! Край на личното пространство и личната неприкосновеност! До сега ни следяха чрез допълнителни софтуерни хитринки, а сега вече ще сме им на длан и както при смартфоните и смарт телевизорите ще могат да ни следят чрез вградените или включените като хардуер камери и телефони, да не говорим и за отдалечения достъп до работния плот чрез който могат автоматично веднага с твоето отваряне на даден файл да виждат всичко какво пишеш или гледаш в момента! Точна с тези цели премахнаха поддържката на предишните версии на уиндоса! Махнаха ги не защото бяха негодни за работа, а защото затрудняваха персоналния контрол от тяхна страна над всеки потребител! Та нали софтуера е собственост на тази държава, за която интересите на националната й сигурност обхващат целия свят!

Всички ползващи Windows 10 - веднага си направете резервно копие на всички важни файлове.

Рестартирай и ще се оправи...

"поддръжка на японски емоджи" Просто как в момента работя без тази жижненоважна функция - не знам...

Емоджи и сега работят - в Microsoft Outlook, Word, Edge, всеки Интернет браузер... но не и в дир бг

марш на парада бе джендър! емотикони му се приискало да има във форума... Аман от женчовци дето не могат да се изразяват с думи!

че то и сега си има такава възможност - да си отложа ъпдейта и да му сложа разписание - то голяма новост са вкарали - аааахахахха

Всъщност можеш да настройваш само времето от деня, в което да се прилагат ъпдейтите, но не и да отлагаш автоматичното им прилагане и автоматичният рестарт на системата. От около година насам Windows 10 започна с нова магария. Имам една машина с Windows 10 в офиса, която ползвам 2-3 дни в месеца. Вечер не я гася, а я приспивам с всички отворени прозорци, връщам се на следващия ден, събуждам я и продължавам оттам, откъдето съм спрял предния ден. Да, ама не. През нощта Windows се събужда, прилага ъпдейтите, рестартира се и автоматично се приспива. Идвам в офиса, събуждам машината за да установя, че е приложил ъпдейтите, рестартирал се е и ми е отворил само браузъра, но без отворените табове в него.

Единственият проблем който досега имах с тази операционна система беше това, че няма светла тема. С този ъпдейт се решава и този проблем. Господин Гейтс, много Ви благодаря!

Не се мазни , ти маймунке малка ! Няма да ти дам от мойте $$$ ! Плюс това те знам , че си с пиратски Уиндоус теглен от замунда !

Аз винаги избирам тъмната тема. Най-малкото си разваляш очите по-малко. А Бил Гейтс отдавна не се занимава вече с това - над 10 години. Той е най-големият собственик на акции, но един вид си се е пенсионирал. Има и някакви проблеми с деменция ли. От както напусна, правеха сумати глупости. Най-голямата глупост бе онова с кубчетата за десктоп компютри, нищо че се изключва. Един вид за мен нямаше ли "класик мод" не става. От ХП прескочих направо на 10, че вече няма много избор. Само в работата съм ползвал междинни. То и ХП-то в началото бе супер бъгаво, но го оправиха.

Колко странно звучи: "пясъчника" (Windows Sandbox) На всякъде под sandbox се разбират тестовите среди.

Пясъчник - тоалетната на кучетата ...