Коментари - Windows 10 вече е на над 75 млн. устройства | IT.dir.bg
назад

Windows 10 вече е на над 75 млн. устройства

Microsoft съобщи, че новият Windows 10 вече се използва от над 75 милиона компютри, таблети и други устройства, по-малко от месец след пускането на новата ОС.

Обратно в новината

Коментари - Windows 10 вече е на над 75 млн. устройства | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гледам много разрбирачи са се изходили Та и аз да кажа нещо. 1. Който иска нормално работеща, стабилна система, с поддръжка на на целия възможен хардуер изчаква до SP1! 2. Ентусиастите, които качват всичко ново, е, ми нормално е да има проблеми. И аз пробвах с win8 technical preview. Какво да ви кажа? Който е пробвал, знае има ОГРОМНА разлика между първоначалната 8-мица, и сегашната 8.1 3.За параноиците качете си win95, и нямате проблеми 4. Който мисли, че е наблюдаван най добре е да не ползва компютър 5. За малко по-напреднали параноици - можете да ограничите и контролирате трафика, без значение от ОС. 6. Съвсем нормално е една НОВА ОС да събира данни от потребителите, за да може да направи необходимите ъпдейти. 7. Който не го кефи т.1 и т.3

Какъв призрак си ти бе, щом ползваш Windows? Хахахаха. 1. Беше, за старите версии на Уиндоус, сега вече е безкраен процес на ъпдейт. 2. Виж 1. 3. Там са първите многоклетъчни, предвестници на днешната Cortana. 4. Няма как , живеем в информационна епоха, но временен изход е да не ползваме Уиндоус. 5. Това са само мокри сънища в дебрите на Уиндоус, Предоставя се само илюзията, че контролираш трафик. 6. Вече си безнадеждно промит в мисленето си. 7. Който мисли - да се ориентира към друга ОС, преди нещата в Уиндоус да се закучили окончателно, опитът за преход ще е по-лек сега.

Колега, явно че си лунискджия, ама все пак да беше ползвал 10-ката, та да споделиш вчетапления от първа ръка. Пак повтарям, при положение, че го получаваш безплатно, е нормално да имаш трафик към МС. Който иска да е напълно ананимен в мрежата, да си напише собствена ОС, собствени браузери и собствени протоколи... и пак не е сигурно

Виждам, че си бил с разстройство.

MS събира много повече информация отколкото е необходима за нормалните ъпдейти. За останалото си бил прав до преди 5-6 години... :)

Вероятно ще повторя някого но хубаво всички да знаят че WIN10 шпионира всяко ваше придвижване на мишката. Това означава че абсолютно всяко ваше действие се записва при тях. Включително всичките ви документи, пароли, акаунти, банкови сметки .....абсолютно всичко. Контрола е пълен. Единственият ви шанс да не ви слушкат е ако имате WIN10 на компютъра си е никога ама никога да не го включвате към каквато и да е мрежа която има връзка със интернет. И в допълнение ще ви кажа че има доста добри дистрибуции на Линукс които биха могли да ви свършат работа. Е не са така user-frendly като windows но все още не се слушат.

Добре е, че си намерил правилният форум, за да искажеш "професионалното" си мнението!

да се чете - мнение

Ти, понеже, познаваш core-то на wina (чел си кода ред-по ред) и знаеш какво точно прави...Да си се замислял, че нежелаия трафик се генерира от разни плъгини в браузерите? Самия факт, че можеш да избираш, кои win ъпдeйти да качваш, говори сам по себе си.

Уин 10 шпионира абсолютно всичко от вашето рс ! Вече има и ъпдейти и за уин 7 и 8.1,които също шпионират ,ако са инсталирани..трябва да се деинсталират ! За справка..kaldata.

Да бе те да бяха дошли да го инсталират директно в потребители , още повече инсталации щеше да има. Ако хората трябваше да си го купуват и инсталират по стария метод никога нямаше да имат такива резултати, да не говорим за тоновете инфо дето се разбра , че си катери по сървърите и т.н.

Пълна боза! Драйверите бягат постоянно! Машината е по бавна!Според мен това е шпионски ссофтуер. Направено по поръчка на Американското правителство да шпионират по лесно хората посвета! Тъпи Янки.........

Много съм доволен от Windows 10! Наистина е по-добър от всички предишни версии. Когато го качат и на смартфона, ще стане незаменим! Кой друг предлага една и съща операционна система за всички устройства?

Първо, това, че изглежда същата не означава, че е същата. Няма как да е същата, при положение, че хардуера е различен. Второ, същото нещо предлагат Apple от години и M$ ги копират (отново).

1) Навсякъде се коментира, че Windows 10 има доста обемист странен трафик до различни сайтове и се смята, че шпионира буквално всичко, което правите, включително камерата и микрофона. За preview версиите това е нормално, има го и в договора с потребителя, но за официална версия това би трябвало да не е позволено. 2) Отделно трябва да забраните на Windows 10 да докладва на Microsoft за забранени дейности (това може да бъде всичко, включително торенти и нелицензен софтуер) - може да стане, но дали действително работи? Например в договора на Microsoft с потребителя се споменава, че Microsoft има право да предаде информация за определени неправомерни дейности на потребителя до трети страни - разбирай ФБР, ЦРУ, агенциите за авторски права и т.н., с една дума шпионирането на потребителя на Windows 10 е достигнало качествено ново равнище. 3) Много приложения (OracleVirtualBox...) все още не работят с Win10...

Уиндоус 7/8 ги чака същата съдба. Наивно е да се очаква, че Майкросфт ще остави чисти тези версии, и ще толерира на потребителите, връщащи се на тях. И все по-трудно потребителите ще се справят с лавината от ъпдейти в към 7/8, но в стил Уиндоус 10 шпионаж

С новия Уиндоус данните ви автоматично отиват в Агенцията по сигурност, така че няма от какво да се притеснявате. Инсталирайте смело!

Тамън бях решил да се ъпгрейдвам до седмицата и излезе осмица, та реших да почакам, щото щом толкова често излизат, значи пак нещо човъркат с неизвестен успех, но скоро излезе осмица, послед 8.1, сега 10... и като се замисля XP-то работи като пушка и ако ми каже някой истинска, ама истинска причина да го сменям, ще се учудя, че има такава. Предполагав ще ми служи поне още 5 години, вероятно и повече, ако не излезе наистина нещо революционн, което не ми върви сега.

3гигабайта не са ли ти малко малко вече? Ако хардуерът ти е стар - все някога ще изгори. За новия - ХПдрайвери няма да има.

И аз дълбоко уважавам ХР-то, обаче има някои ограниченя. 3-терабайтов хард се вижда като 2.1, освен това мрежата след някакъв ъпдейт не вдига повече от 40 мегабита. Не поддържа uefi и зарежда по-бавно и май това е всичко.

Компа ми лети на пушка.Много съм доволен.Справя се по добре от стария ми пиратски уиндоус.Този ми пиратски е по добър :)

При новия Уиндоус обаче е малко трудно да се каже кой кого пиратства ;) Ако ползваш нещо и то е безплатно, значи не то, а ти си продуктът.

Най-добър за сега е 8.1. В нета е пълно с негативни отзиви и аз съм на това мнение. Вече са пуснали как де се премахне ъпдейта за 10-ката. Деинсталирваш КБ 3035583 и го скриваш.И изтриваш папките Download в system32 на GWX-a.

И после прегледай (дори само по размер) win дяла. Ще има да се маеш. За процедурата по отърването виж по-долу.

Инсталирах. 5 часа проби на софта - трагедия. Погледнах мрежовия трафик. Рестарт, формат, триене на дялове, още един формат (за по-сигурно), и тогава нормална ОС. Никога повече нова майкрософтска боза. Само като отлежи поне 2 години.

Не ми трябва тъпия уиндоус! Няма по-добра ОС от Линукс! Кога най-после ще го проумеете? Линукса не товари компа и работи бързо. И е безплатен.

Да де ма никой не работи с ос, всеки иска приложен софтуер. Та линукса е идеален, ама няма софтуер за него. Едва ли всеки иска комп само за да си чете пощата или фейсбука.;)

Драйвър дай ибсе скатай :)) Ял съм я тази попара вече. Безплатен обяд НЕМА!

Единственото по свястно нещо - и то като бързодействие е EDG, и Кортана(все още несъвършенна), която за сега не работи на бг.! Всичко друго е БОШЛАФ! От 7-та по-добро няма!

Изглежда да е ОК ама само на мен ли ми яде бързо батерията на лаптопа?

Не!

Баш никога няма да си инсталирам Windows.

Нали се сещаш на кой му пука за теб?

Ами няма я. Първо трябва да си закупиш лиценз бро. Ама знаеш ли колко ме боли литъл докерчето за теб?

"M$ Съобщи...." Ако аз бях на мястото на М$ щях да съобщя за 750 милиона например...Колко му е да се турят една-две нули отзаде...И без тва всичкото е 00 - фабрика за шпионски софтуер.

Противоречиви са ми впечатленията - някак си набързо е нахвърляно всичко, липсва дълбокото премисляне от предишни времена. Едно нещо разбрах със сигурност - Windows 8.1 не беше лошо нещо - имаше смисъл, колкото и да съм против и технологията и маркетинга на т.нар. Market Apps. Има редица идеи в добра посока на повърхността, но в дълбочина (което е фактически OS-a) промените са козметични. Добрите промени, обаче са някак си полунаправени, изместват някои прекалени новости от 8.1, които можеха смислено да еволюират, вместо да се заместват с нови недоразвити такива. Ползвам го на два таблета, засега не съм го качил на настолен компютър или на лаптоп. Има един таблетен режим, който не е лоша идея и може да се превключва почти мигновено, но има някои трудни за точно описание бъгове - предполагам ще ги разчистят. Като цяло работи добре и недоволствата са ми от UI изцепки - защо трябваше старт менюто да се скролва само вертикално и да се въвежда цялата тая бъркотия от още менюта, които поддържат драг-дроп тук-там - т.е. тук ама не там и при определени условия (които и да ги знаеш и да знаеш защо така им е било по-лесно пак дразнят). Редактиранто на плочките е ужасно - по-зле и от windows 8 (не 8.1). Browser-а Edge (Spartan) си е IE (може би 12?) въпреки големите приказки, но работи наистина по-добре (не те е срам да го ползваш ;), но поне аз изпитвам понякога странно и дълго изчакване преди зареждане на страница - струва ми се, че е някакъв страничен резултат от опит да се спести зареждане, ако не е нужно веднага, но може и да не съм прав...

аве на кой мислиш че му пука, да ти чете ферманите... отвори си нотпад и пиши до откат...

всеки пищи нещо... уиндоус 10 е стабилен всичко е ОК много лесно се ъпгрейдна от 8.1 струва ми се че зарежда малко по-бавно от 8

уиндоус 10 е стабилен За да кажеш че една ос е стабилна трябва да си ползвал поне година,да си я тествал с различни приложения и в различни ситуации,това че си я инсталирал и ползвал 2-3 седмици не е знак за стабилност

аз последно едно не разбрах - безплатен, безплатен - колко всъщност е безплатен? или по-точно за колко време? и след това на каква база ще се плаща? Въпросът ви е сериозен, нещо ме объркаха отвсякъде.

Поне за легални копия ъпгрейда е безплатен през първата година, а има и още някакви опции. Наглед смислен ход в тая ситуация, но честно казано мисля, че трябваше да изчакат още една година и дори може би повече и да го направят наистина по-добър от 8.1. а не нещо, което прилича на 7 ама и на 8 и накрая на нищо - добре върви, но оставя едно неприятно усещане. Наистина е добре - за desktop апликациите са отворили достъпа до множество десктопи (има го от NT4) и причината е сплитването - сега за разлика от 8 можеш да имаш две декстоп приложения (и повече) сайд бай сайд на същия екран, а не само апове или апове и едно десктоп приложение, но както казах има една незавършеност - даже в дизайна си личи как една част идва от аповете, друга от декстопа - няма да е трудно да се замаже, но ето на - не са (засега).

един смислен коментар:)

Положението с Nokia Suite е драматично, не се поддържа.

75 млн. устройства, капка в морето.........

На MS им трябват юзъри(лузъри), които да тестват новият продукт в реална обстановка, да изпищят за бъгове и тогава да пуснат сървис пак 1. Тогава вече ще имаме една що годе прилична ОС по стандартите на МС. До съвис пак 1 трябва да си пълен идиот за да инсталираш Windows, то за това е и безплатен... А безплатен обяд няма!

Ами като знаеш защо не напишеш ти една операционна система че и ние да живнем

Ти си ползвай тъпия OS X и като хакнат пак iCloud-a пиши пак.Айде сега да не говорим за тъпите бъгове на другите които не се попряват с години.

абсолютно. направих грешката да си го инсталирам. ползвах го няколко дни докато не заби и повече не тръгна. трябваше да си инсталирам w7 отново. като излезе sp1 може и да си помисля.

Смятай колко безобразно глупав си, щом един уиндоус не можеш да инсталираш...

.. И около 40 млн. искат да се върнат на 7 Ultimate. Да вземат първо да го оправят и след това да го предлагат. Не е нормално менютата Start, Kortana, на шиВаният звук или прехвърляне на информация от C във D да не могат да се осъществят.Иначе си оставих Галаксито да се позареди през USB порта и цялата информация от него беше изпомпана. Е има и положителни страни - като бутона за спиране на рекламите в Ю тюп

Ами като си инсталираш бозата по време на сетъп-а кажи, че искаш регионални настройки на български и няма да ти излиза Cortana! Не става само с Enter ..

И що пък точно на Ultimate версията, щото нея си дръпнал от тракера? Знаеш ли по какво се отличава тази версия от Pro?

az sam prost potrebitel ahha

Най-бързо разпространяващият се вирус!

мда, интересно е колко Уиндоус сертифицирани спецове не забелязват цялата информация, пращана към Интернет на всеки 30сек-5мин. При пускане на камера към 30МБ отиват навън, данно микрофон и клавиатура -периодично.. местоположение... Даже блокирането им през хостс файла не работи.. Ама то не е за всеки да чете. Виж писането...

хаха, ти виж си вземи една анти-вирусна че то е ясно че компа ти е бот... другият път като искаш да се изхвърлиш, първо си вземи WireShark, анализираи пакетите и ела с факти, а не с празни приказки...

Уиндос е единственият вирус с потребителски интерфейс.