Коментари - Подробности за Windows 10 - през януари | IT.dir.bg
назад

Подробности за Windows 10 - през януари

Към края на януари ще научим повече за потребителските функции на Windows 10, твърди информация от източници на The Verge.

Обратно в новината

Коментари - Подробности за Windows 10 - през януари | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Истеглих и исталирах уиндос 10 невиждам разлика от уиндос 7 направили са за десктопа повече иконки батерията пада за същото време като уиндос 7 нищо не е оптимизирано да харчи по малко ток на батерията ПРОБВАЛ

Като ресурсоемкост и стабилност е ок. Като интерфейс е същото лайно като осмицата. Ще видим дали ще си вземат бележка в окончателния вариант.

Без да се заяждам, ама я кажи кои са тези програми! Наистина просто от интересе питам.

Абе бачкай си там с дискетите и монохромния дисплей и не ни занимавай.

Направих си труда да отворя посочения линк. Можеш ли да ми обясниш кои бяха ония супер модерни игри ПРЕДИ появата на Windows и на които някой ще им обърне внимание днес? Да, и аз помня старите времена когато се пишеха разни магически заклинания за да подкараш някоя игричка. Ама това беше преди 25 години. Не, че нещо - ама технологиите леееееееко се промениха за изминалия четвърт век. Ти ако си останал в компютърната праистория - твой проблем.

Мъка, мъкааа, мъка. Ако спреш да пишеш ще изглеждаш по умен. Да те питам, Linux не ползва ли драйвер за да управлява хардуера бе мислител ? Вземи иди някъде и прочети що е това драйвер и има ли почва в твоя компютър...

Март месец тази година си купих Самсунг Атив - таблет 11,6 инча 32 битов с вграден Windows 8.0. Ъпдейтнах го до Windows 8.1. Нямам никакъв проблем за работа, дори и с програми на DOS - 16 битови. Преди 2 седмици си купих настолен ACER Aspire на който също съм му сложил Windows 8.1 64 бита. Работи си чудно. Въобще не мога да Ви разбера проблемите - Windows това, Windows онова. Не мисля, че правя реклама, но признавам наистина не съм работил нито на Линукс, нито с IOS.

какво да ми харесва като незнам как да го подкарам.

А като си пипнал компютър за първи път - знаел си предварително как да го подкараш ли?

Браво ! Малко са хората които търсят новото. А толкова много хора обясняват това и онова за прогреса, а като им го дадат - ооо аз си искам старото "щото съм свикнал" Ганьовска му работа... Ползвал съм всичките версий на windows, по удобна и бърза от тази в момента няма. Това, че не работи една или друга програмка си е проблем на тоя дето прави програмката. Все едно като сипеш кофти бензи да ходиш да викаш по производителя на автомобила що не върви добре - то простотията ходи по хората... Малко хора осъзнават, че дори и Windows се пише и работи добре на определен тип хардуер и бързо и безпроблемно работи на този за който е оптимизиран. Могат да си направят експеримент който желае да качи Win 98 на нова машина (ако въобще успее) да види колко бозаво ще работи въпреки по бързия хардуер. Относно вездесъщия Линукс (или по скоро лайнукс) дето го чакаме повече от 15 години да "убие" windows има да почакаме още много. Не е като да не съм ползвал достатъчно дистрибуций и да не знам колко в пъти е по зле от windows колко по лесно се омазва при едни и същи положения и т.н. Ама фенска му работа заслепена история. Ако са седнали да чета толкова часове / man-ове/ за Windows колкото за Linux щяха да знаят кое как седи и да не се излагат. Linux е сървърна операционна система и като такава работи изключително добре - и такава ще си остане още дълги години, колкото и преправят магарето - то кон няма да стане. За мултимедийна/декстоп станция не става. Да ползва се работи някакси, но дотам. Безплатен бил уууу страхотия, я да разделят цената на един Windows на времето което ще го ползват и да видят колко скъп - лелеее ужас някакви си левчета на месец... Ганьовска му работа... клошарска история тип ала в нета...

Ал

Users, users, users.... Ники, не знаеш, а коментираш.

Корнелий

Големи глупости си написал. Или си в 9-ти клас, където е мегаяко да си бацнеш новия винблоус и да се фукаш с мегаякия лаптоп от Метро, или си сис админ, помислил, че е 'фанал господ за шлифера. И в двата случая е чиста загуба на време да ти се обяснява, че има хора, които си изкарват хляба с компютри и за тях времето е пари, а за теб времето е нещо за губене!

Екстра. Аз пък съм много доволен от Surface 2. Доста "мазно" върви в сравнение с Air. За работа Windows няма равен смятам аз. iOS пък е супер за предпечат и графики. Андроида пък за fun. Макар, че Heroes VI да се играе на Linux или iOS е пълен та#к.

Ще ти обясня какви са им проблемите и защо е това хленчене. Аз между впрочем също работя с 8.1 и съм доволен, макар и да смятам, че 8-та си е за тъч скрийн. Та с 2 думи-живея в С. Америка и наскоро имах една идиотска дискусия с мой близък от България. Имах неблагоразумието да го попитам дали лесно мога да си намеря кола с автоматични скорости в случай, ако се върна в България. Отговорът беше-да, но това не е за мъже, истинските мъже в България карат коли с ръчни скорости, а автоматичните са за жени. След като попитах значи ли това, че всички канадци и американци са жени, просто прекратих този идиотски разговор. Образно казано, това са разбиранията на съвременния всичкознаещ и всичкоможещ балгарин.

Това дето си го копирал и пейстнал тук от линка който си дал е писано 2007 година! Сещаш ли се тогава кой Windows беше?

Много се лъжеш. 8 е доста по-добре оптимизирана от 7 за работа с по-малко памет. Всъщност 7 е ребрандирана Виста (Глиста), няма промяна по кода, само смениха как изглежда бутончето и изчакаха да си понакупят хората по-яки процесори и памети и натириха виста под името 7. 8 е първата нова разработка след виста и при това не е достатъчно нова

Я всички дето са са си платили да си вдигне ръката. Останалите ДГД. Като не ви харесва си чоплете безплатен Линукс и не псувайте профешънъла да ви .. м....

ддр2 или само ддр? намери някои правец! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Щом не можете да пуснете една звукова карта по-добре се занимавайте с нещо друго.

за кои wиндоус говориш пиратския или легалния?

Вие сигурно не знаете, че Windows e най-големия вирус за компютъра -направо зловреден код. Нещо като хардуерер вирус. БЪГАВО. ТЕГАВО. УИНДОУС

Защо бре? Не е лоша 8.1. Свиква се бързо, но при едно условие: ако имаш тъч-скрийн. Иначе си е жива мъка

Тези всеха да изкрават по 3 Window-a на година, дейба и нещастниците ви! Имате късмет, че Стийв Джобс не е между живите, щеше да ви закрие за още няколко години!

Ти май си от ония, дето им опират автомат в главата и ги ПРИНУЖДАВАТ да ползват Уиндоус? И намали малко псуването - коментара ти изглежда от жалък по-жалък (или поне на нивото на 12 годишен, дето не е получил плейстейшън за коледа).

Погледни се в огледалото...

Най-хубавите бяха 98, 98se, XP и 7 горе долу. Карах на 98 и 98se близо 3,4 години. После на XP, sp1,sp2,sp3 близо 9,10 години. После на Виста само няколко месеца. И сега на 7 sp1 до момента........... смятам и на него поне едно 9,10 години отново,че като гледам какви идват...... -Пропуснах 2000, милениум, 8, 8,1 вероятно и 10.

10 трябва да е като 7, и наи-вероятно ще е малко по-бърз

Дано да разделят уиндоуса за тъчскрийни и настолни компютъри отделно. А не да е в един уиндоус както бе в 8-цата. Ако го направят, пак не се знае дали ще мина на 10, защото 10-ката няма аеро, а аз искам аеро а в 7цата е супер.

Целия този "нов" Уиндоус можеше да влезе като обновление на 8.1. Примерно 8.2. Обаче пусти пари и пуста алчност, та ще изкарват нови Уиндоуси през 1 година. Иначе и хардуера и кода търпят някакво развитие. В крайна сметка това е "жив" ОС. Дори и да разполагаш със средства, малко тъпо е всяка година да си сменяш Уиндоуса.

Четните джамеци се пропускат. Това е нещо като правило. Пропуснал съм: 98, 2000, Виста, 8. Ще пропусна и 10. Ползвал съм: 95, XP и Win7

rado_7_6@

Добро правило. Между другото това дето ще СА десет (играта на МС е една база за сървър, десктоп, таблет и тамагочи) трябваше да е девет, тоест нечетно. За зла беда обаче има бая проверки в код, който МС не контролират, който проверява първата цифра само и би решил, че рънва на вин 95/98. Та реално би трябвало иначе да е окей десетката. Ма аз съм щасливо ябълско зомби и ям пуканки и троля :)

WIN7 е доста тегав, значително по-добре е 8.1

Жалко, че си ропуснал си най хубавия - win98.

То като го видиш как в включил Windows 2000 при останалите Windows-и става ясно колко е запознат. Прочел го е някъде и да се направи на интересен. 10-ката ми харесва, тествах я и все още я имам на 1 виртуална машина и го разцъквам , доста добре се държи.

Е нека да е 98SE, а не 98!

Тестоваиа версия съм си я качил на 930та вече 2 месеца и ми работи ОК. На лаптоп с i5 също е ОК, но сори ама Вин 7 нема равен.

Ако не ги разкарате тия плочки, и windows 100 да пуснете...все тая, никой няма да го купува.

Ще купува! За БГ - Първо държавната администрация.Те са зарибени вече доста отдавна...После като си купиш лаптоп и има драйвери само за ВИН 100 - щеш не щеш с ВИН7 няма го подкараш...Пък за линукс да не говорим,че тва е друга и дъъълга тема.

ами защо? Кажи. До сега не съм имал Windows. Карам си на linux. И не разбирам защо всеки за проблеми в linux говори.

Прав си пич, няма по-грозна ос от. Този който е измислил плочките, направо закопава Майкрософт с тях, ама кой съм аз да им давам акъл.

Ами то и сега има лаптопи с 8ца дето "няма" драйвери за тях за 7ца. Отиваш на сайта на производителя на частта и си теглиш :) Аман от разбирачи

Така е...наскоро си трових живота с един pavilion на HP...Не се стигна до драйверите изобщо...Още с тръгването на 7-цата и ревеше...За да може да тръгне трябваше flash на BIOS-a...Ама немам гащи за тая работа - гаранционен компютър...И човекот беше поредния зарибен на вин-8...

пич ами ако ACPI е написано за 8 нов BIOS ли ще си напишеш :)

Да, шареничко е!

Еми то луд на шарено се радва