Коментари - Microsoft иска да вкарва руснаци в затвора? | IT.dir.bg
назад

Microsoft иска да вкарва руснаци в затвора?

Новите правила на Microsoft могат да вкарат доста руснаци в затвора.

Обратно в новината

Коментари - Microsoft иска да вкарва руснаци в затвора? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гледам тук доста надъхани Линукс маниаци дето всичко им върви по Линукс............. Мили хора и ние ползваме компютри и да ви кажа все още има грандиозни проблеми с елементарни неща под Линукс като десктоп! Общо взето не ства за нищо друго освен програмиране, прости УЕБ операции и некое друго филмче или музика! Доста по-голям шанс има Хром ОС или Мак ОС да станат по-масови от колкото с Линукса да се случи нещо кой знае по-добро! Просто без пари нещата не се случват.

До Гъргорий А аз ubuntu подобните си смених с татко им. Няма чупене това нещо. С повредена RAM и грешки по харда си бачка стана 3 години.

Кой е татко им?

Debian

Веднъж Xubuntu - никога повече Боза (8.1 или 10)...

MS защо не осъдят Intel, заради проблема с процесорите. Нали кръпките забавят работата на Windoss... Май ще имат повече полза, ама не смеят.

Гарван гарвану... нали знаеш? Навързани са като свински черва...

Защото новината е копирана от руска медия, а в Русия така представят света - агресивен спрямо Русия

А не е ли така? Днес четох: Американците подкрепят Полша срещу изграждането на Северен поток-2, Английският министър, незнам кой си, се опасява, че Великобритания не може да се противопостави на "Лошите" руснаци... Ми аз също не им искам "креативния" ъпдейт! Да им ... и 10-ката!

Според мен MS проспаха времето в което Linux се разви и сега не знаят какво да правят. Започват отчаяно да търсят пари. А хората отказват да използват 8 и 10

MS са в паника. На пазара Linux се превръща в мн. страшен конкурент. MS загубиха битката са телефоните където бяха смазани от Android (версия на Linux) Linux буквално ги отнесе в интернет сървърите, базите данни, маршрутизаторите, Специално за базите където имам поглед: MS направи MSSQL за Linux, но аз на това животно не сядам. То е в каменната ера в сравнение с mysql, а ако с postgresql го сръвнявамбвсе едно за от различни планети. Колкото и странно да звучи, debian отнесе MS и в професионалното игрално оборудване ( въпреки, че мн. ще скочат с думите: Linux не става за игри) Всъщност става. Да кажем на моя стария компютър игри които на MS лагват на Debiqn с wine симулатора вървят чудесно. В казината от 250 машини, 2 са с Windows, 4 с Firefox OS и другото е debian. Сериозно започват да губят позиции и при декстоп юзърите. Linux стана по лесен за инсталиране и за работа. Имал съм случаи нов лаптоп с купен Windows 10 не можем да го инсталираме 2 месеца. Програмистите ги загубиха отдавна. Лично аз всичко програмирам на Linux после с много нецензурен език поръчвам за MS.

А бе все още има това-онова приложение дето го няма за линукс или друго но като цяло посоката е тази. Примерно аз държа един уинтел телевизор тук за браузър, пдф четарка/печатарка и ltspice. Е и CAM350 да си разгледам герберите но де да бълвах по една нова машина всяка година.... И дотам, всичкият останал развой е на моите си машини. Предполагам под линукс не е проблем да се иземулира windows xp та да върви ltspice разбира се.

LtSpice си върви без проблеми под Wine, за CAM350 не знам, но за LtSpice - гарантирам

Se taia

"...Имал съм случаи нов лаптоп с купен Windows 10 не можем да го инсталираме 2 месеца...." Посмали малко де. Ако два месеца не можеш да инсталираш една обикновена ОС, то много ме съмнява, че си програмист (хеле пък линукски :) ) От всичките ти словоизлеяния се разбира, че и грам не разбираш от програмиране. Майкрософт не ги мисли, те си разработват технологии и не са заели само сегмента на ОС. Имат и други ниши, за които най-вероятно не си и чувал. Кажи ми един BI или ERP, който да е на линукс (не java) и който да е конкурентно способен. Ще те подсетя малко, че да не се объркаш. Засега има два конкурента на МС - Оракъл, и SalesForce на Гугъл. Познай, и двата са на java. Да не говорим, че в момента МС лекинко се усетиха и пуснаха .Net Core, който си става и за Линукс. Малко късна стъпка, но не им пречи за момента. Колкото за игрите ти дето са вървели на Линукс (щях да падна от стола от смях). Пробвай някоя игрица, дето наистина гълта ресурс. Марио можеш да я пуснеш и на 8 битова машина. Линуксите има още много да догонват, въпреки, че са далеч по-добре откъм user interface и UX. Факт, че производителите на сериозен десктоп софтуер все още не се насочват изцяло към Линукс, може да ти говори достатъчно за това какъв фактор е тази ОС. Имам още много да кажа, но не съм сигурен дали ще сванеш и това, което съм написал.

BajMihal-е, ти сравняваш MS със Java - прави разлика - едното е OS, а другот език за програмиране! За качествата на Java-та - това е друга тема! И за да си изчерпателен открехни малко завесата за CAD/CAM ситемите - там нещата стоят наопаки - професионалните са повечето на Unix/Linux, докато тези за по тривиалните неща като AutoCad са на MS. И не виждам защо изобщо трябва да се противопоставят двете OS - всяка си има своя ниша и се развива. Да конкуренцията м/у двете съществува и донякъде не е за добро за потребителите , но това са реалностите за съжаление.

Майкрософт толкова ли са тъпи са са се фанали с тия руснаци? Та Русия няма 1% от световната икономика! Кви плащания чакат от тия мошеници, дето 100 години са свикнали да живеят на аванта!

И къде точно, ще ги съдят? В Русия...... има да чакат, пък и антимонополните огани може да наложят някоя ГЛОБИЧКА, за нелоялни практики и монополно положение!

MS са в паника - това е единственото, което се вижда от такива дивотии. Днес четох какви глупости е говорил в Давос индиецът дето е сега главен (не му помня името), как все по-малко стигала изчислителната мощност налична в света и т.н. (то като я изсипват 99+% на боклука че няма да им стига е очевидно ама чак да го врещи....). Стратегията на Гейтс която ги направи големи - давайте го на всички, да плаща който може и иска - ги направи големи, сега тия едно по едно ще погребат всичко. Не че ще ги заоплаквам точно аз разбира се, тук животът си продължава прекрасно и без MS, linux и подобни мазала.

Нагледно как от публикуван чат между потребител и модератор се ражда "НОВИНА"

Se taia

Източник на "новината"? Щото ако нямате, си е чиста партенка ;). Сега по същество. Никой не може да те задължи как ще ползваш софтуера си, стига да не го ползваш за деструктивни цели. Може да има препоръка, но не и задължение, хеле пък заплаха за затвор :)... Затова ми се чини, че това е неновина, както все повече статии в дира...

Имайки в предвид финансовите ресурси на Майкрософт, мисля че не е проблем да купят всички руски депутати на куп и да си прокарат какъвто си искат закон! Да му мислят обикновените руснаци!

Майкрософт най-малко му пука за обикновенните руснаци!

Майкрософт вече са прокарали лобистки закони...не си ли личи? Бах туй "руско" законодателство...

имат, имат те и пентагона има 10 пъти уж повече бюджет от Мин.на отбрната на РФ но си останаха с крив макарон и проснати по корем на пода.Иначе това майкрософт пайкософв, америка, холивуд -имат всимчко ама от филмите и най вече усмивки от старите ленти.

Windows 7 Ultimate 64b!!! Последното свястно нещо на MS.... По-горе и по-долу няма смисъл нито от производителност, нито от цена, а за следенето няма да отваряме и дума....

Ами, доскоро и аз мислех така. Накрая заради проблеми с друг софтуер с който работя ми се наложи да ъпгрейдна до уин10. В началото е доста изнервящо и бая псувни отнесоха, но машината работи по-бързо и по-стабилно отколкото с уин7 ултимейт.

Глупости. Десетки сравнителни таблици има в Мрежата и всички показват ЕДНАКВА производителност. Защото зависи и КОЙ и с КАКВО мери.

Истината е, че Русия трябва ад въведе свой собствена операционна система. Имат такава за военни цели - трябва да я въведат в гражданския сектор и да се откачат от Майкрософт и Уиндоус.

Вижте ReactOS, някой авторите й освен това са руснаци.

Ако можеха - досега да са направили! Но не могат, по тая причина и "импортозамещението" на електронни компоненти вместо вече да е повече от 30%, си стои от 3 години под 20% и не помръдва! Само с лозунги трудно се получават нещата.

могат и таМ където е задъжително -ВПК и военните технологии всичко е тяхно производство , обаче за останалото не и необходимо защото компоненните са ширпотреба която се набавя евтино от Китай Индия Пакистан.

Могат, могат. Само се надявай да нямаш близък сблъсък с руските ОС, че те управляват едни по-различни неща от компютърчето, на което си цъкаш фейсбукчето.

Ха ха, Microsoft май много искат да се увеличи дялът на Linux десктоп

И как точно юрисдикцията на Майкрософт ще се разпростре на руската федерация и ще вкара някой в затвора, че ми е много интересно ? Добър ден, аз съм Джон от Майкрософт и искам да се качите с мен на самолета, за да ви вкарам в щатски затвор....

В Русия по руските закони. Не прочете ли статията? Всъщност тука показват какви идиотски са руските закони.

друго са си американските закони. За нас едно за другите друго..

Какъв процент от активите на руската ЦБ се съхраняват на Запад известно ли ти е? ;)

Значи от изтеглянето им трябва да ги е страх САЩ. Както преди заплашиха Саудитска Арабия с такова, ако почнат да ги съдят за свалените кули близнаци. Само че САЩ въртят търговия с тях, като за оръжия и затова не ги закачат. Въпреки че сигурно там демокрацията е над 100 пъти по-малка отколкото например бе преди в Сирия.

от 2013г. поетно започна изключване от Уиндоус и към днешна дата нито една държавна компания нито една агенция в Русия не използва тази ОС.Малко късничко е за Майкрософт ама нека да осъдят ако искат дървото на отсрещната улица.В Китай нещата започнаха още по отдавна.

Кой напълно нормален ползва Уиндоус?

Какво толкова е чудно! Всички от неграмотната администрация. Ползване от неграмотници, това е основното качество на Windows.

Тези който вършат сериозна работа, например - инженери, дизайнери, архитекти, проектанти..

Във всяка фирма, където има производство, софтуера е на Linux! Медицинските устройства задължително или BSD или Linux.

няма как платформа за игри да се ползва за сериозна работа. О, май обърках, все пак разработването на игри си е сериозна работа.

Вижте статиските за използваните OS, към 75-85% използват Windows в света. Последно тези които гледах бяха 40% win10, 40% win7, 5% vista, win8; linux 10% и macos 10%.

Те и наркотиците са широко разпространени, но това не значи, че са необходими.

Само тези, които нямат избор, или са невежи. Аз ползвам Уиндоус само заради една-единствена база данни, която навремето имах неблагоразумието да направя за Уиндоус. Всичко останало ми върви под Линукс. И ако MS се правят на отворени, ще си мина на Линукс, а Уин-а ще остане във виртуална машина на флашка и да ме хванат за *!