Мобилният интернет вече превъзхожда WiFi

Средната му скорост е по-висока в десетки държави, сочи проучване

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Живея в Австралия и мобилният интернет наистина е много бърз

Първо да дефинираме какво значи WiFi мрежа (защото 3G-4G-5G са ясни). Това, че в къщи имам WiFi рутер на 5Ghz честота и такъв телефон/таблет/лаптоп и мога да правя локална връзка 300Мбита, означава ли че WiFi мрежата ми е 300MBit, при положение интернета от кабелния доставчик е 50-60-70-100мбит? Да не говорим конкретните примери - Австралия??? Някой някога да е виждал на картата как изглежда и какви територии има, например че има места където населението е под 1 човек на квадратен киломтър и съответно няма и няма и да има 3G-4G-5G покритие. Някой от тези дето списват статията бил ли е в Гърция? Дори в топцентъра на Солун ще имаш горе-долу някаквъв мобилен интернет, ама горе-долу (за Атина не знам не съм бил). Та предвид всичко по-горе, тази статия ми изглежда супер смешна и глупост на квадрат.

че мрежата ти ще е 300 Мв/s. Сега колко ще ти е скоростта на интернета в тази мрежа е съвсем отделен въпрос.

Да бре, ясно, това ти казвам - WiFi мрежата ми е 300-800, ама интернета, което е по-важното (освен ако не си правя вътрешен стрийминг, ама тогава не го сравнявам с 3G/4G) е колкото ми дава ЛАН-а/Оптиката/Коаксиалката. Спориш за нещо друго - а ти обяснявам, че не можеш да сравняваш локална WiFi (защото WiFi е локална мрежа) и 3G/4G мобилна.

на 5G мрежовата ти СВЪРЗАНОСТ е 800Мb. а иначе - каквото си си поръчал - това са ти доставили. и едно уточнение - когато видите на кутията на дуал банд рутер надпис 1200Мб - това просто е сбора на 2.4 и 5G мрежите - на 2.4 тя е 450Мб.

Пииич, следи ми мисълта, а не детайлите. Обяснявам им, че не можеш да сравняваш локална WiFi (защото WiFi е локална мрежа) и 3G/4G мобилна.

торент през мобилна мрежа...

Не е възможно целия трафик на интернет ползвателите да се пренасочи към 4 или 5G - няма го тоя капацитет; то не е само скорост....Когато ми гарантират мобилен интерент за поне 50GB на месец за 10 лв на максимална скорост тогава ще се съглася!

Да сравняваш ябълки с круши си е изкуство. Ама каква развита мрежа има - 3G или 4F, туй какъв рутер ползваш - a/b/g/n/ac ... разни дребни и маловажни подробности, важното е да има гръмко заглавие...