Коментари - Учени: Мъжкия и женския мозък са еднакви | IT.dir.bg
назад

Учени: Мъжкия и женския мозък са еднакви

Изследването на учените отхвърли за пореден път научно схващане, че полът на човек може да се определи и по изображението на неговия мозък.

Обратно в новината

Коментари - Учени: Мъжкия и женския мозък са еднакви | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

мъжът и жената са същества от един и същи вид и взаимно се допълват. Разликите между тях не могат да бъдат предмет на спорове. Нека онзи "мъжага, който пренебрегва жената се откаже от нея. Откажете се от любимото същество до себе си, от майка си, от сестра си. Не можете. Нали? Тогава край на споровете. Глупаво е да се спори за двете страни на едно и също нещо,

мозъците може да са еднакви, ама жените са ЗНАЧИТЕЛНО ПО-ИНТЕЛИГЕНТНИ от мАжете...

Супер.И какво от това? Който е трьгнал срещу Бога и Природата далеч не е стигнал.

И като са еднакви къде е женският вариант на Микеланджело, Айнщаил или пък Сенека? Няма, няма и да има, ето, от доста време жените са еманципирани и най видният им представител за тази година е Ким Кардашиян...нормално бих казал, толкова си могат, те не са виновни: така ги е създал Бог а ние мъжете като по висшия пол трябва да ги обичаме и ухажваме, все пак са майки на децата ни...и да бъдем снисходителни.

Говориш за времена, в които жената е била предмет. Нали не мислиш сериозно, че някой би позволил на жена да надигне глава тогава. Доказано е обаче - за композиторите, например, че пиеси, писани от жени са представяни за такива на композитори мъже. И в други области вероятно е било така. Самият факт, че жената вече не е роб е доказателство за качествата й. Ако мъжете бяха тъпкани по този начин също нямаше да имат Сенека, Микеланджело, Айнщайн.

В такъв случай е интересно защо жените са по-слаби шахматисти от мъжете! ;-)

Най-снизходително се отнасям към хора с неграмотни коментари. Толкова си могат, те не са виновни! :-)

Женският вариант на Айнщайн, Сенека и Микеланджело, е бил омъжван на 15-16, или пращан в манастир, или е умирал при десетото раждане например, щото тогава са забременявали непрекъснато, или е готвил и гледал 20 души семейство... И никой не му е давал възможност за каквото и да било, защото е физически по-слабият и по-зависим пол. Жалко че разсъждаваш така, NiksX!

Мария Кюри ще ти спомена. Другото оставям да търсиш сам, че очевидно имаш доста пропуски...

Bulgarskite jeni sa izklu4enie.. tehniqt mozuk e nai-golemiqt. Jalko, 4e pacientite s golqm mozuk imat demenciq

"Мъжкият мозък е средно със 100-150 грама по-тежък от женския" но това не означава нищо . . . Имаше един виц: Ако жена има халка, това означава, че е омъжена. Ако има гердан - това не означава нищо. Но ако има халка и гердан - то тя е омъжена, но това не означава нищо!

Може би точно на тези учени са им женски мозъците

Напълно разбираемо изследване и резултат, когато ще се публикува в еврейска преса. Евреинът всяка сутрин отправя благодарност към ЙХВ, че не го е създал жена. Та, може и да са получили на високо ниво инструкция да вкарат малко толерастия, трети пол, феминизъм, едно-друго...

на вид може да са еднакви но по начин на функциониране ама хич не са...

А в качеството! Пример: Има три вида логика - формална, математическа и женска. Последната няма нищо общо с първите две...

точно така - женската логика е логиката на оцеляването и продължението на вида и няма нищо общо с мъжките логики в днешни дни, когато морът ще бъде глобален. Може да правите тотални логически заключения и епохални открития, но те обикновено отиват за бой, за унищожение и вечните ваши двойни стандарти. Гушнете си самочувствието, че сте мъже и се молете някоя жена да ви помогне в съхранението на човешкия род

Mi babo, zan4i mujete sa pravi. Za6toto mnogo hora sa za iztrebvane..

Формалната и математическата логика са еднакви, понякога логиката е почти съвместима с интуитивни решения. С нищо не доказваш твоето твърдение относно жените. :-)

Значи разликата идва от начинът на неговото използване!

По-безмислено нещо не съм чел откакто майка ми ме научи да чета преди около 30 години и нещо вече. Как може да казват, че няма разлика между мозъците на мъжете и жените? Че то у жените мозък има, това е вярно, ама поне да е използваше! Ти да си видя жена, която първо мисли после приказва? Еми няма и да видиш! Жената е едно супер емоционално и бъбриво същество, което само иска да те убеди, че грешиш. Досега не съм видял жена, която да успея да надвикам, а мисля, че няма и да видя! И как ли и ще успея, при положение, че имам някакво чувство за такт! А жените нямат! А няма и да имат! Въобще, жените не мисля, че трябва да се възприемат на сериозно...

напразно МАЙКА ти се е мъчила да те учи да четеш, останал си си глупав.

И какво излиза - мъжете и жените се различават по всички останали физически показатели, само мозъкът им е еднакъв? Явна лъжа. Промиват ни мозъците, при това и своите промиват. А каква е целта? Чиста глупост, без цел.

... точно си пдбрал ника си! Мозъкът ти е, колкото на един кон.

Коболкина , ти ли си , ииииихахахааааа.

Да, да! Това го кажете на жената! Според нея съм малоумен!

Но пък мъжете са с 2 глави! :)

Ново изследване доказва, че по големината на мозъка може да се каже с 99.99% сигурност, дали даден човек слуша чалга. Според учените, чалгаро-ориенталеца е със слабо развит мозък, който рядко тежи повече от 200-300 грама и е достатъчен само за основните биологични функции, както и за правене на селфита и публикуване на тъпи коментари във FB.

Грешите, колега - само 100-150 грама е, защото е допълнително дехидратиран от погълнатите количества алкохол, а женският - от бой...

"МъжкияТ и женскияТ мозък са еднакви". Не се научават тези пълни членове и това си е.

Недей, че мен ме баннаха по IP, защото им казах, че са подпръдващи дирници по същия повод... За щастие - всички IP-та по света не могат да баннат, ако ще и дважди по-големи задници да станат!

Напоследак учените нямат мозък. Скоро време света ще гори, а те за женския мозък на Кончита Вюрт ми говорят.

"Напоследък", т.нар. "медии", дават глас основно на хора, които "нямат мозък" (не само учени), или пък на големи гадове.

Интересно, когато се преминава от един в друг пол, основно чрез хормонална терапия (че понякога и с оперативна намеса) ....мозакът също ли се увеличава или намаля?!

Според мен, за да се предприеме подобна трансформация мозъкът съвсем трябва да липсва. Така че и да се уголемява, и да се намалява - нулата си е нула...

Преди известно време беше публикувано друго изследване, според което женският мозък е с по-плитки мозъчни гънки и с много малко сиво вещество. Има малко повече бяло вещество, което отговаря за говора, което е било необходимо за обучението на децата в процеса на еволюцията. Имаше и снимки. Сега пък - мозъците били структурно еднакви, само че мъжкият бил малко по-голям, което, разбира се, не значело нищо.

Добре че не са разрязали арабски мозък - да видят "творението" на Аллах, че сигурно щяха да умрат на мъка...

Манипулативн и лакардии. Кому са нужни те? Какво изследвате и доказвате? Размерът на черерпа е достатъчен, за да се определи пола на едно човешко същество. Какво ще изследвате и ще се правите на клоуни. При жената бе по-развито дясното полукълбо, отговарящо за чувствата и интуицията, а при мъжа лявото, свързано с рационалното и абстрактно мислене. ПС. Изключението доказва правилото (гласи една латинска поговорка). онова същество, комуто той принадлежи.

Черепът на жената по природа е по-малък от този на мъжа, както и белите й дробове (което пък е свързано с детеродните й функции).

въх , утепахте ме. еднакъв на какво ? - на размер , на гънки , на количество ... по-важното е процента на активни мозъчни клетки.

Еднакви, но не точно! Нееее съвсем! Единият е само с една трета по-голям! Което няма никакво значение в животинският свят! Размера на мозъка! Да бе!

... първо не научиш как се пишат (а и какво означават) някои чуждици, които използваш, а после да драскаш по форумите?. Така ще прозира по-малко тъпотията ти.

Мозъка може да е е еднакъв, но химията еднаква ли е? Тестостерона и естрогена имат доказано влияние върху мозъчната дейност!

Анатомично - ОК, еднакви (макар "учЕните" да признават за разлики). Биохимично обаче как са? Дълбоко се съмнявам, че биохимично са еднакви. то два мъжки или два женски мозъка да вземеш не са еднакви биохимично... С други думи резултата от изследването е смислен точно колкото това: "Въпрос: Каква е разликата между крокодила? Отговор: Това, че е зелен.". Иначе са усвоили едни пари учЕните...

Разликата е в абстрактното мислене при двата пола.Също така и в креативността.Жените са перфектни изпълнители и администратори,но трудно създават нови неща. Страшно малко неща са измислени от жени,според патентните организации по света.

Предполагам, че дори и дамските превръзки не са измислени от жени.

Проверих. Дамските превръзки за еднократна употреба не са измислени от жени! И основната съставка: лиглина не е. Абе равенство.

От времето когато науката се занимаваше с експерименти а не с изсмукване на пари от политически правилни организации се знаят някои работи. Различия има колкото и да е странно само в 4 аспекта: 1. Стандатната грешка в IQ. Пороади липсата на дупликат на Х хромозомата. Това на практика води че много интелигентните и много тъпите са почти всички мъже. При IQ 160 има около 10000 пъти повече мъже отколкото жени (също и при IQ 60). Затова има повече гении и повече престъпници мъже. Също така шизотопията при високо IQ e по-висока при мъжете (затова са по креативни но и по-луди). 2. Различно е и вниманието. Жените могат да внимават едновременно за повече от 2 обекта а мъжете могат да следят само един. Но мъжете могат да го следят над 2 часа а жените не повече от 30 мин. Дължи се на хормоните. При смяна на пола се обръща. Затова има по-малко жени програмистки и повече жени медицински сестри. 3. Пространствената ориентация е по-добра при мъжете. Също така ако се иска унищожаване или създаване на нещо за да се разреши задачата. 4. При глад и ниска кръвна захар жените (и негрите) не оглупяват толкова, колкото мъжете. За сметка на това при менструация или в средата на цикъла жените имат проблеми с концентрация и мислене (кръвните телца и кислорода).

aз пък никога не съм искала мозъкът ми да е като на мъж, нито дори да прилича на неговия - достатъчни са ми мъжките коментари в дир-а, за да се откажа от всякакви прилики. Халал да ви е мозъкът ви, гордейте си се с него колкото си щете. Нашият ни стига да ви водим за носовете и за.......

Сърдете се на онези, които докараха нещата дотук и ви превърнаха в луксозен предмет, подложен на непрекъснати внушения и манипулации, че светът е създаден едва ли не за удоволствието на жената, а ролята на мъжа е да ги доставя. Огледайте се и размислете, преди да правите такива крайни и безполезни изявления.

Определено жените се имат за богоизбрани. Тази е типичен пример.

Да ама си пиете от чучура най-редовно, а? И после те ни водили. Ха ха ха - смях в залата

Презареждат бе.

"Учени: Мъжкия и женския мозък са еднакви" = "Не сме достатъчно кадърни за да покажем разликите в анатомията на мозъка при двата пола." Какво толкова има да се мъчите? Признайте си, че сте опукали парите без да успеете. В крайна сметка всеки успех идва след множество провали - уроци.

женската логика на мъжката, след това и към репродуктивните органи да ударят една еманципация :)

Сега жените ще се юрнат да се хвалят че са мъжки, а мъжете яростно ще се оправдават, че не са женски! Сексисти!!! Сексисти everywhere!

Изследването е непълно, защото в него не е включено изследване на третия пол!

Кой го интересува, как изглежда на външен вид женския мозък? Важно е как изглеждат гърдите.

По отношение на гърдите, жените превъзхождат мъжете.

не винаги

Бай Ставри: Мъжкия и женския член са еднакви

Яко, бай Ставри! Ей, това е мъж-..., пардон, толерантна приказка!!!

Ако говорим за пълен член, не са - при мъжете е членЪТ, а при жените членаТА

На жените са без гънки.

Е, то това е "структурната разлика"!

Ха сега де?! Изследователи от Университета на Тел Авив обявиха, че НЯМА разлика между мозъците на мъжете и жените В хода на изследването са открити НЯКОЛКО СТРУКТУРНИ РАЗЛИЧИЯ между мъжете и жените например, в областта на хипокампа.

Е, и били малко по-тежки, ама то това нищо не значело!

СРЕДНО по-тежки, но не всички тежат еднакво. Пример: жените средно тежат 65 кг, но едни са 50, други 70 кг. Което значи, че някои жени тежат като мъже, и обратното също го има. И при мозъците е така.

Тия "учени" са явно недоучени-мъжете нямат мозък!!! Те имат малка глава и основно правят с нея големи поражения, добре, че в повечето време е в оклюмало и недействащо положение!!!

А пък вие жените сте пълна дупка, ако ме разбираш :)

Кофти ако си поадала само на такива. Смени си обкръжението.

Пич , веднъж развял ли си батата няма оправия. Различните са девствени или заклети маструбатори

Евреите пак нещо ни пускат по пързалката, не им вярвам, не е верно!

Айде, да се разберем така - мъжете и жените са равностойностни, но не еднакви.

А тези 1400 души дали са на една възраст, различни раси и различни местообитания? Не ми се вярва много дребния китаец да има еднакъв мозък с някоя яка фройланд, дето носи бирите из феста :)

И все пак, най-голямата дискриминация (различаване) си остава в спорта. Крайно време е международната общност да се вземе в ръце и да ни зарадва със смесени схватки борба, бокс, вдигане на тежести, футбол, лека атлетика, въобще всички спортове... Също така да престане разделянето в шаха и да се сложи край на мита за интелектуалното превъзходство на мъжете в този спорт. Много зрелищни биха били и смесени схватки по сумо. Обаче, жените да не бъдат дискриминирани с разни трика, а да вземат участие в традиционни облекла.

Относно сумото.... ами не, благодаря. Предпочитам месата да са скрити и "дискриминирани".

...представяш ли си как ще изглеждат сумистките - това наистина е по-добре да не се вижда!

Туй за шахмата ми хареса. Световните шампионки са на нивото на окръжните шампиони. Явно че сме еднакви, разбира се. Ако аршина се нагласи различно. Колко жени има във форбес или колко жени са основали големи компании. Например софтуерни. И да не ми обясняват че битовете тежели много или били много големи.

нещо за размера на клитора и уя да напишете? Кой е по-облагодетелстван?

Т.е. учените са установили, че и жената е човек.

Тъпунгери от всички полове, обединете се! И съставете правителство...

вече е станало.

Попадал съм на твърдения, че хипофизата при жените е много по-голяма. Че и тя е определяща за женствеността-мъжествеността. Дори твърдяха, че гейове имали по 4 пъти над нормата за мъж. А при лесбийки обратното. И че реално гейщината може да се лекува с орязването и. Че такива опити са правени с мишки, като там целта е да ги направят гейове. Реално там твърдяха, че хомосексуализма е физическа болест, а не психическа, както се е считало, а аз още считам. Дори чисто от опита съм забелязал, че жените помнят по-добре, а мъжете са по-логични и по-лесно решават задачи. Докато бях в университет, имаше различни оценки за теория и задачи. В първото момичетата бяха много по-добри, а във второто момчетата. Примерно средно имаше 2 единици разлика между двете като крайна оценка. Води се и че жените са по-добри на тъй-нареченият мултитаскинг - правене на няколко неща едновременно. Въпреки всичко не изключвам и чисто културно да са се насадили разлики. Но едно време се твърдеше, че едва 4% от изобретенията са на жени. Така че най-вероятно е смес.

За научните достижения искам само да кажа, че голям процент от жените са домакини, а тези които работят в университети са мачкани от "силният" пол и често техните постижения са преписвани на стоящите на по-високо стъпало професори пак от "силния" пол.

голям процент от жените са домакини - къде това, в България??? Ако имаш предвид домакини, които само домакинстват и не работят друго, такива българки не познавам - трябва да са супер заможни, да могат да си позволят жената да не работи и да има достатъчно пари за сметки, храна и всичко останало. Ако имаш предвид по селата - там е друго - няма работа и са си свикнали с мизерията.

хардуерът може и да е еднакъв, софтуерът - нье!

Да е "еднакъв"... колко да е еднакъв - и двата мозъка имат "процесор".

Еднакъв е хардуера. Като съперкомпютър с 10000 процесора и с 15000 процесора. Иначе е еднакъв. Но виждаш ли двата компютъра тежели различно и трябвало да се раздели на теглото. То вече научния резултат стана съгласно кой финансира и също кой финансира цензурите в научните списания. Ако финансира феминистката лига, която в края на краищата си е прикрит най-яростен мачизъм, резултата е ясен.

Най-обичам нАучно да ми доказват нещо, което и най-простият маймун знае, че не е вярно.

И при нас русофилите има два пола. Рублофили и Путлерасти.

При вас соросоидните американофили има само един пол- продажна п*тка. Трай си.

Сега остава хуманистиоте луциферианци да отменят пола. Вече си имат "научно " обяснение.

еднакви... само като структура