Коментари - Учени: Мозъкът ни може да е квантов компютър | IT.dir.bg
назад

Учени: Мозъкът ни може да е квантов компютър

Учените ще изследват, дали мозъкът не е квантов компютър.

Обратно в новината

Коментари - Учени: Мозъкът ни може да е квантов компютър | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

имам силни съмнения, че това е новина. Подобни хипотези са изказани преди много, много години. Малко вероятно е някой учен да не се е заинтригувал от възможността да блесне.. особено руснаците.

когато опрем до квантовата механика навлизаме в сферата на философията. някои древни философи без да имат микроскопи, телескопи, компютри и пр. уреди, стигат до философски изводи, за които днес знаем, че са абсолютно точни.

Моля, учените мъже най-напред да ни обяснят на популярна реч що е това квантова заплетеност, суперпозиция и др. и др.. Тогава, също на достъпен за нас, простосмъртните език, да ни разкажат нещичко и за този фамозен квантов компютър. Но, вместо труднодостъпните за нас учени, бих помолил уважаемия редактор Ст. Гогов той да ни запознае с тези въпроси.

На многото "учени и знаещи" физици ще уточня, че много от цитираните от мен данни се основават на разработките на американски и руски учени. Защото тук виждам, че почитате основно американските учени, прочетете нещо за Джон Арчибал Уилър (1911-2008), един от най-големите физици на съвременния свят, който казва: В моята ранна младост мислех, че всичко е частица. После пък стигнах до извода, че всичко е поле. Накрая обаче разбрах - всъщност всичко е информация. Хайде, сега започвайте да оплювате и него, както и квантовата теория, защото нашите основно драскачи от БАлкаН стават само за това.

Слагайте минусчетата и на бащата на атомната и водородната бомба на САЩ! Дано братята от ФБР в София видят кой са тези олигофренчета ...

Много възможно мозъка да работи точно така! Има 1 книга на изследователи американци /не е фантастика/, казва се "На ръба" където обясняват доста убедително редица факти в биологичния свят, включително работата на човешкия мозък с квантовата физика. Наистина в квантова физика обикновенната логика неработи и е трудна за "преглъщане"!

Това, че някой обяснява нещо убедително, не означава, че е близко до истината.

не е баш тъй. Квантовата физика се базира на най-обикновена логика.

Да бе пак ще има "не били компютри а компоти и не били изнесени а върнати". Може би, теории много, файда никаква, само тъпчат на едно място и взимат по една кофа кинти за фентъзи сценарии на Холивуд.

Но може и да не е.

На някой хора мозъците може и да са близки до квантовия комп,но на други определено мозъците са има като на правец 8

остава да почнат да ампутират мозъци и да ги монтират на дънни платки....

майтап майтап ама съм чел фантастични разкази точно с такава тематика писани още 60те пп. началната идея в филма матрицата е била именно такава хората да са биологична част от суперкомпютър, но в последствие преценили че идеята била прекалено сложна за разбиране за простолюдието и са лепнали абсурдната глупост хора-батерии.

какво "простолюдие", какви 5 лева? като ти свършат батериите ще ти остане само "биологичната част"... докато не се разпадне на атоми и молекули

Няма гаранции, че и сега не се прави. От по-висш разум, разбира се.

Господ или както се казва там накрая ще ви дръпне шалтера тоест ще прекрати времето щото прекалено много знаете!

Напълно съм съгласен с Вас, че следва да се пише, коментира и разговаря по нормален начин със знаещи и търсещи хора! Защото тази вечер все около оплождането коментирам, прочетете при възможност "Физика на вярата" или по-точно експеримента за оплождането на яйцеклетката без наличието на нито един сперматозоид, т.е. непорочното зачатие не е измислица, а факт и какво става с участващите (учени от ранг) в това деяние.

Към д-р Танев. Докторе, щом си стигнал до там, да цитираш "Физика на вярата", по-добре си скъсай дипломата! В това псевдонаучно книжле няма нито физика, нито вяра. За първото гарантирам, защото съм физик. За второто съм говорил с хора, които разбират от теология и те са единодушни, че подобни източници са чиста проба спекулации.

Хихихи, при всеки научен пробив на човечеството винаги се появява някой примитив да плаши с митология!

Виждам че си достигнал границите си и вярата те спира да мислиш но!... споко когато дръпне за теб шалтера тогава и за другите....

Защото ползващия "][" ме провокира ще дам по подробна информация по този въпрос: Спомняте си от ученето по биология, че за продължаването на рода се изисква яйцеклатка и спермата (с доста жизнени сперматозоиди), нали? Доказано е, че един сперматозоид е носител на 37.5 MB информация. Един милилитър съдържа приблизително 100 милиона сперматозоиди. Средно 2,25 милилитра сперматозоиди се отделят при една еякулация за 3-5 секунди. Използвайки математика за третия клас не е трудно да се изчисли, че производителността на мъжкото достойнство: (37.5 МВ х 100 М х 2.25) / 5 секунди = (37,500,000 байта / сперматозоиди х 100,000,000 сперматозоиди / мл х 2,25 мл) / 5 сек. = 1,687,500,000,000,000 байта / сек = 1,687.5 терабайта / сек !!! Ха, сега компютърните специалисти да ми дадат отговор на въпроса ми: "Кой техен чип обработва информация с такава скорост, освен половия им член?" Но това е само част от теорията. Останалото е за лекарите и научните работници от БАН.

Глупости това е скорост на предаване на информацията ! А обработката/производство е по бавна около 70 дни за това количество. Освен това тук става дума за копиране защото всички сперматозоиди са (почти) еднакви.

Не знаех, че следва да изнасям уроци на знаещи, каква е мярката за измерване на информация и скорост за обработката ѝ. Отворете учебниците си и се просветете. Дядовците Ви са правили секс всяка вечер, а сега младите по на 20-23 години купуват хапчета за да им става.

Никой чип не обработва такава информация. Изпращенето на информация и обработката и са две коренно различни неща. Ембрионът е резултат на 37.5 мб обработена информация. Във Вашият случай около 25 мб.

По тая логика, ако аз ти подам един харддиск с 2TB информация и ти го вземеш за половин секунда от моята ръка, значи ти предавам информация с 4TB в секунда. Ама, че съм бърз, а? Никой чип не може да се сравнява с мен.

Учени? Да ми додат запас я че ги отучим

Къде в главата на човека откриха дори и една молекула, която има температура НУЛА градуса по скалата на Келвин?

това в каква връзка го казваш? Дали не е случайно заради това, че свръхпроводниците се получават от почти всеки метал охладен до много, много ниски температури??? Е нека те светна, че както има свръхпроводници при почти "нормални" температури, така е възможно да има и квантови "компютри" при "нормална температура".

Няма база за сравнение! Квантов компютър не знам дали изобщо е създаден, поне такъв на специализирано ниво на достъп, камо ли на общо ниво на достъп. Няма как да сравниш способностите на на шия мозък с нещо предполагаемо.... Прилича ми на това : "Колко дявола могат да се съберат на върха на една игла?" ...

Тези са големи тъпанари, ще ми изследват - що не им пуснеш един меил, да им го обясниш и да не се занимават с глупости ?

Тези учени изобщо не са ми интересни с техните изследвания. По ми харесват и ми се иска да съм в отбора на ония, другите учени, дето правят изследвания дали тялото на Кели Брук е с най-добрите пропорции, коя има най-красиво и симетрично лице, колко трябва да са големи гърдите на една жена и какво я възбужда най-много в мъжа. Ей това са учени, не като тези :)))

предполагам, че ще ти е по-комфортно да си пуснеш Планета ТВ, вместо да четеш глупости дето ще ти докарат главоболие ;)

Напълно вероятно е да има нещо такова. Това за "съзнанието" са глупости разбира се, но е факт, че някои реакции на мозъка изглеждат доста по-бързи отколкото би станало ако всичко е само химия, йони и т.н.

Всяка секунда през човешкото тяло преминава информация над 1 терабайт. Част от нея остава в организма ни, а останалата само преминава, но оставя следи, които могат да бъдат добри или лоши. В всяка човешка клетка гените са с дължина около 2 линейни метра, а те са едни от основните носители на клетъчната наследствена информация, която е равна на 10 на 10-11 степен байта. Отбележете не говоря само за мозъчните клетки. Завършващите лекари според мен лично трябва да са образовани или поне запознати с други методи на лечение освен по традиционната медицина. Следва да имат поне елементарна представа как на времето са лекували в Индия, Китай, Египет, Гърция, та дори и нашите предци - траките и т.н.

Доказано е, че в ядрото на всяка клетка от човешкото тяло може да се запише информация равна на 10 на 10 степен до 10 на 11 степен бита. Който се интересува може да проучи какво представлява морфичното или морфогенетичното поле, което е база данни, където се съхранява информация за всичко, включително за миналото, настоящото и бъдещето. То е разположено извън клетката около нейната мембрана. Обема на информацията, която може да се запише в него е много над възможностите ви за съхраняване на информация и то само в една клетка. Доста съм чел за китайската медицина, но не бях запознат толкова подробно с действието на всички 12 чакри (за първите седем има достатъчно информация в интернет). След лекцията разбрах, че почти нищо не зная по много от въпросите - дължината на вълната на човешкото тяло, биониката, квантовата теория, външните въздействия върху хората, как да се предпазваме от тях за да се съхраним здрави и т.н. ...

Искаме да превърнем клетките в историци, казва Сет Шипман, невролог от Харвард. Дир,а миналата година публикуваха информация как в ядрото на една клетка е записан първия американски мултипликационен филм (препускащ кон)и след многократни деления на клетката той се възпроизвежда на над 90%.

Това което се опитвате да докажете в статията е описано още преди около 9 години от НАСА. Човешкото тяло е най-мощният известен към момента компютър на Земята. Той съдържа база данни около 120-150 секстибайта. Към 2020-2021 година цялата налична информация съхранявана в компютри, сървъри, облаци и въобще наличната технически съхранявана информация ще бъде около 34,5 секстибайта. Информацията само в едрото на една обикновена човешка клетка е над 1,5 терабайта, а в морфогенетичното поле на всяка клетка е още много повече. Д-р Танев от Бургас е изнасял много такива лекции и то в чужбина на тази тематика. Свържете се с него и публикувайте някакво негово интервю.

Глупости пишете, барабат с доктор ти Танев. Не съм специалист по темата, но знам как да ползвам интернет за да проверя факти от няколко източника. А те показват, че капацитета на мозъка е около 2.5 Петабайта.

Уважаеми Господинчо! Съжалявам, че дори да си голям специалист по публикациите в интернет пишеш такива глупости. Явно сте ученик от седми или най-много осми клас. Първо, прочети малко в медицински сайтове на английски Натурал и Сциенте и тогава се произнасяй по темата като "вещ" специалист. Лично съм присъствал и то в Австрия на лекции на д-р Танев и мога да ти потвърдя, че австрийските, швейцарските и германските хабилитирани лица и лекари го гледаха в захлас повече от три часа и му задаваха въпроси, като накрая го питаха кога ще е следващата му лекция и къде. Тогава наистина се почувствах горд, че съм българин. Относно доц. д-р Андрей Чорбанов мога да уточня, че се оказа много смел човек, защото открито каза част от истините за ваксините.

Уважаеми ][, В морфогенетичното поле само на една клетка от човешкия организъм може да се запише информация равна на един йотабайт YB 10 на 24 степен байта. Ако си момче и станеш мъж при една еякулация изхвърляш информация от себе си чрез половия си орган клетчици, носители на 31 петабайта или 31 квадрилиона байта информация на секунда по време на тържественото сношение. Това, между другото, е повече от всички данни, обработвани от сървърите на Google всеки ден, два пъти повече от данните, получени в Големия адронен колайдер за годината, тридесет пъти повече от снимките на всички потребители във Facebook а там вече има около 10 милиарда снимки. Това значително надвишава пропускателната способност на всяка модерна технология за предаване на данни. Това е невероятно, нали? Помахайте с пениса на всички учени, които се борят за подобряване скоростта за предаване на данни.

стара истина за древните балгари *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Безнадеждна работа!

"cъзнaниeтo нe мoжe дa бъдe oбяcнeнo нa нивoтo нa ĸлacичecĸaтa мexaниĸa" В съвременната наука мозъкът се изследва на биохимично и биофизично ниво, понякога и на биоинформатично, но не се сещам сериозно изследване на мозъка и съзнанието (проведено през последните 50 години) чрез инструментариума на класическата механика. Ако някой знае за такова, ще ми е интересно да науча повече за получените резултати.

щото с методите на класическата механика е изследвано в периода 1500-1945... Срока е по-голям, щото едни нацисти са решили да повторят ей така за всеки случай.