Коментари - Ще имплантираме спомените си в чужди мозъци | IT.dir.bg
назад

Ще имплантираме спомените си в чужди мозъци

Невролози разработват импланти, които ще намалят загубата на паметта, а след време ще позволят възпроизвеждането на нашите спомени в главите на други хора.

Обратно в новината

Коментари - Ще имплантираме спомените си в чужди мозъци | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на кого е нужно ,каква е ползата от това самите говедари не знаят,но важното е да се плямпа нещо.

ПОТРЕСАВАЩО НЕГРАМОТНО НАПИСАНА! БЕЗ СМИСЪЛ! БЕЗ РАЗБИРАНЕ НА ДУМИТЕ! ХИПОТАЛАУС Е В М.Р. А НЕ В ЖЕНСКИ РОД ( ЩО ЗА ГЛУПОСТ Е ТОВА"имат увредена хипокампуса") ТОЗ РИЗА Е МЪЖКИ, А?

Страхотно! А как ще си прехвърляме спомените в чужди мозъци? Чрез Bluetooth или чрез WiFi? Малко ще е неудобно ако имаме USB букса на главата...

Засега имплантираме спомените си в Уикипедия ...

ВРЕМЕ Е ДА СЕ МРЕ....

...а от кого ще вземеме спомените ???...на някои хора освен...ядене...пиене....SEX...друго в главата им няма...

А в по-далечно време - падат етичните забрани за клониране на човешки същества и тогава си местиш спомените в новия мозък, който е същия като твоя, но с по-младо и здраво тяло.

"което означава, че експертите не трябва да поставят подобни импланти в главите други пациенти... В главите НА други пациенти... може би?

Това вече е измислено. Нарича се ИЗКУСТВО - книги, филми, музика. Директно и много лесно се имплантират нечии мисли в друг мозък.

Франкенщайн?

Франкещайн сложи направо чужд мозък в чудовището.

Ново поколение джихадисти.... Много трябва да се внимава с новите открития....

Шибаните оклутисти отдавна са писали, че съзнанието може да прониква до база данни на друго съзнание/ и къде по невъобразими неща/ ама малко хората от малкото, които са го чели са го докарали до практика... Къде сте ръгнали с тия платки и електроди ?

Глупотевини от света н аантинауката, предназначени за лаици. Малко са хората, оито вземат твърденията на хуманистиката пропаганда насериозно.

Естествено че никой няма да иска да му, имплантират чужди спомени, но представете си следния вариант. Достатъчно развит изкуствен интелект, и вие на преклонна възраст. Всеки момент биологичното ви тяло ще даде фира, и тогава имплантират всичките ви спомени / тоест имплантират самия вас / в един компютър с мощен изкуствен интелект. Това не ли крачка към безсмъртието. За един такъв хибрид времето, както и нуждата от храна, вода и кислород престават да бъде ограничаващ фактор. Ето ти идеалния екипаж да изследователски мисии в дълбокия космос. Пътува няколко стотин години в състояние на покой. Пристига до обекта за изследване, събужда се и .... Това сте вие / вашите спомени и опит / след много, много години на другия край на галактиката. Резултатите от изследователската работа ще се върнат на земята със скоростта на светлината само за няколко години, а изследователския екип продължава към следващият обект.

не не е за жалост ... да копираш спомени и да разгадаеш как работи мозъка съвсем не е бесмъртие ... по трудната част е съзнанието и душата.. а тях няма как да се копират или имитират или ако се ........ то няма да са това което са в действителност ... ние сме просто енергия компресирана в 3д среда и биологично тяло ... с доста орязани сетива за вселената и светоусещането ....

Не знам, къде е по приятно да ти забият спомените, в главата или гъза?

А мое ли на тоа дето е измислил таз простотиа аз да му инсталирам един нов хардуер отзадзе?

Връщай се обратно в пещерата.

Та, за какво са ти спомените на някой тъпанар, па бил той и професор?

Да ти кажа честно, доста хора живеят все още в пещерата. Даже и спомени да им пренесат, те няма да се пренесат от пещерата.

"...имат увредена хипокампуса." На български е хипокамп, амонов рог и по-рядко хипокампус, ама в ж.р. за първи път го срещам. А иначе, по темата, дори и да се изчистят всички технологични проблеми - прехвърлянето на памет може да е в сивата зона на моралността, етиката и т.н. Поне за мен, ако някога си прехвърля паметта, не съм сигурна дали бих искала абсолютно всичките си спомени да прехвърля. Имам спомени, с които искам да се разделя завинаги, но имам и такива, на които бих направила по няколко бекъп копия, за по-голяма сигурност.

друго си е, един морално етичен, еднополов брак... !? но пък, не е морално-етично болните да имат шанс, нали ? можеби не трябва да се тревожите за проблеми засягащи хората с мозък

И ха ! С тези методи на обучение тъпанарите ще ставаме все по-малко !Кеффф !