Коментари - Учени откриха нови части в мозъка | IT.dir.bg
назад

Учени откриха нови части в мозъка

Учени успяха да създадат възможно най-прецизната карта на човешкия мозък и освен това са успели да идентифицират 97 нови региона в церебралния кортекс.

Обратно в новината

Коментари - Учени откриха нови части в мозъка | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-добре е да преустановят подобни изследвания, да не се стигне до там, че задължително да преминаваме на годишни прегледи за "актуализация на (правилното) мисленето" !

Защо те?! И без това ти обработват съзнанието от най-малък...и без диоди и директно изследване на мозъка ти той се променя в "правилна" посока, щеш не щеш :-

Уточнете се в мозъка на кого на коя известна личност е това откритие.Много е важно до знаем другите какво да правим

откритие ще е само откриването на мозък в куха българска кратуна.

Така е. Тука половината стари части липсват, те открили нови.

''....церебралния кортекс...'' A защо не мозъчна кора?

Бе те и окисите станаха оксиди май преди много години и т.н., кво да се прави, езикът еволюира - понякога и по безмислен начин.

По-големият проблем не е подмяната на един или друг термин. Подмяната е приемлива сам в случай на неточност и грешка. През последните няколко десетилетия българската медицинска терминология, градена в продължение на близо 1 век пред това, вече ТОТАЛНО е подменена с латинска и английска терминология. Една от причините е, че преподавателите не могат да се изразяват по друг начин, т.е. дори когато знаят българския термин, предпочитат чуждия. Друга причина е ползването на чужда литература, както и обучението и специализацията в чужбина. Разбира се не само медицината е засегната, но и всички науки.

а дали откриха региона който ме кара да пия студена ракия в жегите,като го открият тогава да се фукат

"...общо 180 части на мозъчната кора..." или "...180 региона във всяко мозъчно полукълбо..."

А кога журналистите ще открият множественото число ?

Въпрос с повишена трудност!

как не, цега пбк какво би пречат жърналистите ??? ако не са те каква ли новина изобщо е вбзможно да чъем и видим ???!!! е, и там някои от тях си имат трески за дялане, но като цяло те си вбршат много добре работата !!! познавам деси от канал 1 !!! прекрасен жърналист и красива жена ! поздравленя за всички жърналисти !!! не мога да живея бес новините на жърналистите !!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Те едва сега са си открили частите та мозъка ...