Коментари - Международната космическа станция стана на 15 г. | IT.dir.bg
назад

Международната космическа станция стана на 15 г.

На 20 ноември 1998 г. Руската космическа агенция, позната днес като Роскосмос, изстрелва ракета "Протон", която издига модула "Заря" в орбита. Това дава началото най-голямото международно сътрудничество в космоса - Международната космическа станция.

Обратно в новината

Коментари - Международната космическа станция стана на 15 г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тефлонът е открит през 1938г

Тийнейджърка... има ли пъпки?

Ехеее, за тези 15 години колко водка се изпи на МКС.

"Значението на станцията за всички жители на Земята е голямо, защото много технологии са се създавали за космоса или са били изпитани именно в космоса - например какво използваме, което е тествано там, щото е посочил всички жители на земята?

Прав е човека. Без памперси съвременните майки щяха да вият като линейки покрай пералните. NASA благодарим Ви за памперсите!

Е, чалгата и плюскането не са измислено на МКС, така че тебе не те засяга...

...и в допълнение, рамките на очилата ми са направени от сплав разработена в следствие на изследвания за пътувания в космоса. Това че ти не знаеш си е твой проблем, то от "Искъро по-дълбоко нема и ...." ...

Филтри за вода, безжични инструменти, лещи за очила издържащи на надраскване (както и такива с UV филтри), сензорите които се използват от камерите в мобилните телефони (CMOS), соларни клетки, прозрачни шини, електронни термометри (от тия дето се пъхат в ухото), детектори за дим, боя (примерно използваната ДНЕС за Голдън Гейт и Статуята на Свободата е разработена за космическите апарати), различни видове ПЛАСТМАСА (която има много широк спектър на употреба), замразена храна, бебешка храна, различни сплави използвани в автомобило и самолетостроенето. Материали за дрехи и обувки. Материали за пътното строителство. Специална пяна която се използва в протезите. И т.н.

не използвам, съмнявам се, че милиарди души от африка, азия, сентрална америка и океания използват поне едно от тези неща, също така въпроса ми беше конкретен за станцията не за космическите разработки по принцип