Коментари - Космонавтите Корниенко и Кели ще кацнат утре | IT.dir.bg
назад

Космонавтите Корниенко и Кели ще кацнат утре

Космонавтите Корниенко и Кели ще кацнат утре и ще бъдат тествани веднага след приземяването им.

Обратно в новината

Коментари - Космонавтите Корниенко и Кели ще кацнат утре | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Космонавтите от източния блок имат разпознаваемо мустаче.

да кацнат в САЩ. Защо?

За да може там да роди ако са положителни тестовете за бременност веднага след полета.

И кога точно го е поискал ? Ама вие в опитите си да плюете по руснаците съвсем изпростяхте. Утре ще пишете, че са излетели с американски кораб.

Аааа, сега съм спокоен, изначално изтръпнах, помислих , ще им правят тест за алкохол

за Корниенко не е сигурно.

Виж, Кели може да остане горе да чака хамериканския кораб.

Искаш да каже, че може да изчака 2-3 седмици още. Със всеки товарен кораб може да слезе. По-некомфортно е, но може. Качването е по трудно

При пътуване до Марс може да се създаде изкуствена гравитация чрез въртене на кораба , така че безтегловността не е проблем.

Я сега се върни на масата за изчисления и сметни колко трябва да е диаметъра на кораба за да има 1g гравитация? Ще ти спестя мъките, някъде около 400 м. А сега помисли има ли такъв космически кораб?

какво се опитваш да му обясниш,не виждаш ли че знанията му висят на базата на няколко фантастични филми... загубена кауза

Строго погледнато, отговорът не е еднозначен, понеже зависи както от размерите на въртящата се част, така и от ъгловата скорост на въртене. При определени ъглови скорости може и да трябват 400м, но при по-високи ъглови скорости това разстояние ще намалее. Освен това не е нужно да имаш цял въртящ се пръстен. Може да са просто две секции като на МКС, свързани със здраво въже, които се въртят около общия си център на тежестта. Няма проблеми въжето да е 400м или по-дълго. Такава схема е разглеждана от НАСА за полети до астероиди. Освен това не е нужно да има и въртене въобще. Може просто корабът да ускорява с 1g през половината път в едната посока и след това да спира с 1g през другата половина на пътуването в същата посока.

Всъщност, за кратки мисии безтегловността не е проблем. Всички космически изследвания горе са на база безтегловност. По-важно е кораба да е лек и бърз.