Коментари - Товарният кораб на SpaceX се скачи с МКС | IT.dir.bg
назад

Товарният кораб на SpaceX се скачи с МКС

Товарният космически кораб Dragon на частната американска компания SpaceX успя да се скачи с Международната космическа станция при втория си опит.

Обратно в новината

Коментари - Товарният кораб на SpaceX се скачи с МКС | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не искам да ги плюя (много) в НАСА, и там работят свестни учени. Проблемът и на САЩ и на Русия е че много им се месят военните и политиците. От наса имаха пак официален коментар че ако не се е настоявало да се рабои със совалките, сега щяха да са 20г. напред. По начало проектът със совалката е грубо опропастен от изисквания на военните. И по официални данни едно изстрелване на совалка струвало над 500 мил. $ при това без товара вътре, срещу под 50 мил. $ за същото но с товарна US ракета. Те и руснаците пуснаха Буран, само за да се надуят че го могат и после се върнаха към конвенционалните ракети.

Отклоняваме се от темата,но: Принципа бил,че НАСА изчислявали първо предварително всичко, щото имали по-добри компютри и после то тръгвало от раз. Докато СССР карали на принципа: проба - гръмва, корекция и пак проба - пак гръмва, корекция .. и работи. А НАСА "доказали" теоретично че тези двигатели няма как да работят и ... в последствие вместо 3 US двигателя НАСА използвала по наем за товарната си ракета 1 руски със затворен цикъл и с полвината гориво (нещо подобно беше).

Много спорно е да се нарече такова скачване успешно. Поне със сигурност не е заслуга на СпейсХ. Като скачването е направено от астронавти с помоща на роботизирана ръка. Така че това сигурно е по-точно да се каже, че е аварийно скачване или поне под ръчен контрол.

Бас се хващам, че ти си разработил системата за скачване на МКС на Роскосмос? Разкрих те, нали? Ти си главен конструктор в Въздушно-космическото бюро за Свръхтехнологии в Магадан? Ти имаш информация, я кажи сега на всички да знаят... Програмата Аполо е снимана в Юнивърсъл студиос от Стенли Кубрик като научнофантастичен филм, който НАСА откупува и представя за реално кацане на Луната. Все пак американците и друг път са представяли пиеси като реални събития - Войната на световете на Хърбърт Уелс - който знае, знае за какво говоря!

Как позна? ;) Между другото какво не хареса в изказването ми? Това очевидно не е било стандартно скачване. Изглежда твърде "първобитно". Пък и може наистина да са разработили системата руснаците. Май като основа са я правили те МКС. Все пак са имали опита от станция Мир. Не като с Екзомарс, където я докараха до там, но европейската Скиапарели се издъни и за това се карат италянци с румънци. После ЕС иска да се договори за нова мисия, в която спускаемият апарат да е руски. Или считаш ЕС, че нищо не разбира, че реше да не прави втори експеримент и да се довери на руснаците?

скачванео е осъществено със помоща на Софийски регулировчик

Стига бе! хАмериканците врно ли имали и космически кораби? А сериозно просто направете справка в който и да е сайт (и американските включително) и вижте показателите (мощност,КПД,надежност) включително и на този отпадък ХСпейс и после говорете колко са велики в НАСА. Имаше изказване на шефа на НАСА "...много е трудно да признаеш че 30г сме вървяли в погрешна посока..." визирайки руските двигатели със затворен цикъл, но американските учени теоретично "доказали" невъзможността им, докато руснаците просто ги направили и т.н. и т.н. и т.н. Но вярвайте си в американските ракети, ползващи под наем руски двигатели

Опитвали да правят същото, но при всеки опит следвало моментален взрив. От там решили, че е невъзможно и се отказали. Било нещо с повторно използване на изгорени газове.

Отклоняваме се от темата,но: Принципа бил,че НАСА изчислявали първо предварително всичко, щото имали по-добри компютри и после то тръгвало от раз. Докато СССР карали на принципа: проба - гръмва, корекция и пак проба - пак гръмва, корекция .. и работи. А НАСА "доказали" теоретично че тези двигатели няма как да работят и ... в последствие вместо 3 US двигателя НАСА използвала по наем за товарната си ракета 1 руски със затворен цикъл и с полвината гориво (нещо подобно беше).

Абе, какви бяха компютрите на Аполо преди 50г., когато нямаше проблеми да ходят и да се връщат на/от Луната колкото им беше кеф? С хора. С джипки. И каква тоалетна са използвали тогава, щото таз година "изобретиха" скафандър с тоалетна и го заявиха гордо гордо.

Някой пише минус - явно не са му харесали въпросите.

Нормално....Животните еврофагита не обичат логиката..Те обичат само резаните...банани на ислями мюслитата които ги опват на площада в Кьолн!

С тъпите си разсъждения си заслужи минуса.

Разбрахме, че си тъп, така че не е нужно да наблягаш непрекъснато. Има конкурс за скафандри, а не изобретяване. На Луната има гравитация, а в кораба скафандри не се носят. Прилуняването става ръчно с управление от астронавт.

Se taia

Пич, можеш да си направиш експеримент, ама ще ти струва парички. На луната американците са инсталирали огледало за измервателни цели. Ако ти се рови, можеш да намериш подробности как да тестваш тази теза и да видиш (о чудо), че са кацали там ;) PS. В момента това огледало се използва и от любимите ти братушки между другото.

Огледалото е поставено от първия луноход, който каца на луната изпратен с ракета на СССР доста преди пилотиран полет на САЩ.

Можеш да ги видиш компютрите. В ютюб има клипове. Само за да разбереш за какво става дума трябва да разбираш малко от електроника и да поназняйваш английски.

Също така сорсовете на програмите за този комютър са достъпни в Github. Не знаеш какво е Github и сорс код (не е съврзано със Сорос)? Няма от къде да знаеш, главата ти е пълна само с опорни точки

А ти си ме изпреварил! :) Гитхъб, сорс - звучи подозрително като Сорос :))))) Няма начин да не е Сорос! :))))))

Уж са взели материал от там. И тогава са направили някаква огромна ракета, с малка капсулка на върха с хората. Сега за такава, ще трябва да дадат кой знае колко милиарда. Чисто финансово сигурно не могат да го построят.

Отиваш на GitHub и намираш сорс кода на програмата на компютъра на Аполо и четеш. Но предполагам, че си пълен олигофрен и ще гледаш като сибирски абориген в ЦЕРН!

Краварската таратайка Фалкън, този път не се взриви! И това си е постижение за бедните луди говеда! С тяхното дупене на руснаците, да ги качват на орбита до МКС, и без закупуването на руски ракетни двигатели са направо в кучи гъз:)

Пиши, пиши... Как струи от тъпата ти същност свинският ген, наследен от съвеЦко/рашънския свинарник. А краварника върви напред с някакви си частни компании... Пиши, пиши... много сърцато пишеш! Ха-ха!

Кончи, Кончи, Кончи...Ти не разбра ли, че ти о останалата европедалска фаготска измет както и лудите крави на които толкова добре го лапаш, не ставате за чеп за зеле, а? Толкова тъпо животно ли си? На лудите говеда се взривиха Челинджър, Колумбия, Антарес, Драгон Х, Фалкон, Спейс Шип 2, затова и за разлика от вас малоумните фагита, тия от НАСА не щат да рискуват. И затова използват руската техника...Това не са краварските пърделници, дето се взривяват през път!

Смешко... :) Отивай в другите раздели да онанираш...

Телето АК/47 мелез от крава монтафон и катър отново прави опити да коментира.

Недоклатената педласка Кончита...Пак се изсра неподготвена..какво да очаква човек от педали, за които най висшата човешка ценност е да бъдат клатени от резани мюслита, по площадите в Кьолн:)

И какво общо има това с "Прогрес МС-05"? Защо трябва да се споменава "Прогрес МС-05"? Защото е съветски (сега руски)?

Съгласен. Поне от уважение към паметта на загиващата съвеЦка космическа програма, трябва да си правят пас и да не ги включват в една статия с успехите на частна компания.

Освен, че си тъп се оказа, че и си сляп : "В сряда към МКС се отправи руският товарен космически кораб "Прогрес МС-05". Предвидено е той да се скачи с МКС на 24 февруари." Ето за това се споменава "Прогрес МС-05"...