На днешната дата е открит Плутон

Екс-планетата, чийто планетарен статус беше "отнет" преди няколко години, е открита преди 89 години, а името и е дадено от... 11-годишна ученичка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дрогаре, лъжат ни, Плутон е открит през ХII век от руснака Иван Иванов.

Хубава статия по хубав повод! Повече такива трябва. Жало, че и тук се намериха дегенерати, дето да заработват центове с тролене.

stankow

Не е "плочи", а "плаки". Тогава снимките са се правели на плаки, фотографски. Дребно уточнение. Иначе статията е интересна и точна !

Плочи, плаки - от превода на "plates"

ако извадиш думата от контекста има различни възможни преводи. в контекста на фотографията, какъвто е случая на статията, възможния превод е само един - плаки. езикът ни има своите силни страни и това че английския е по-беден от нашия в дадени области не значи че трябва да осакатяваме българския. за жалост преводача на google не усеща тези области ...

Ние пък на днешната дата открихме ПУТИН

Make Pluto Great Again!

щото пък когато беше планета много си се сещал за него

Deus Vult

Ай стига сте циврили вече. Има си критерии за планета. Щом не отговаря значи не е! Или ако искаш дай да лепнем на всеки по големичък астероид определението "планета"

Е, да де, ама критерите се дефинират от хората, не от Вселената, т.е. са субективни. Както са съставени по този начин, така могат и да се изменят в друга посока ;)