Коментари - НАП: Доходите от Bitcoin се декларират и облагат | IT.dir.bg
назад

НАП: Доходите от Bitcoin се декларират и облагат

Доходите на физически лица от продажба или замяна на виртуалната валута Bitcoin се декларират с годишната данъчна декларация, съобщиха от НАП.

Обратно в новината

Коментари - НАП: Доходите от Bitcoin се декларират и облагат | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първо, трябва да разберат аджеба, колко приблизително хора се занимават с копаене или покупко продажба на койни. Което не виждам точно как ще стане, освен ако не почнат да ни търсят по сметките за тока. Тези които само купуват и продават още по трудно ще ги разберат за какво точно от собствената си заплата днес е решил да похарчи 420.90$ (по сегашен курс)

zeddd

хахахах, смях в залата Да вземат да си съберат данъците от корпорациите. Биткойн тръгнали да облагат... Не са го признали, но го облагат. Ами, ако продавам Лайткойни? Скоро май ще може и директно Дарккойни да се продават... Тези там мислят ли, знаят ли...? Ко? Нье...

Ама как няма да си декларирам биткойните. :D На тия хич не им е ясно, че биткойна е измислен, за да не могат бюрократите като тях, и банкерите да ни цакат.

Браво! Сега престъпния сектор, ще трябва да заплатят само 10% на държавата, за да си изперат паричките! Браво, наистина! Да живеят административните институции в БЪЛГАРИЯ!!!

Ми не. Не всички, които работят в НАП "генерират" тея идеи. Повечето не са шефчета, ами късащи си задниците от работа служители. Иначе това законче си е скапано тъпо..

we accept bitcoin 10% данък може да платите и в биткоини Ха-Ха....Ха.

Това означава, че държавата признава за финансова единица, и сделките с нея са официални и разрешени. Банките в България могат да приемат, продават, обменят, заменят биткойн. Физически и Юридически лица могат свободно да боравят с тази финансова единица. link, изкарайте курс на биткойн редом с USD, и другите валути, които не са по-малко виртуални :)

fall_out

тия рантутници оправиха всички дедесари и сякакви други играчи и почнаха с биткойна да се занимават... дали въобще си имат идея какво представлява?

Що си мислиш, че нямат представа? Наивник...

Със сигурност не знаят какво е, те ако знаеха нямаше да са държавни служители. Просто някой им е казал, че могат да смукнат пари и оттам. Само че това води и до много други последствия, които малките им лакоми главици не са помислили.

Грам не схващам идеята за "биткоин" ,а и не ми е работа .Ама на данъчните ,дето са свикнали да цуцат дещо живо има ще кажа! Внимавайте,че биткоин започва с "БИТ" и не се знае на края кой ще е бития и кой е----ят .

за някои хора винаги е първи април :)

Извинявайте, но днес е 2-ри Април 2014 г. Довиждане !

Ще ме хванат за... биткойна.

дискриминация Значи трябва да се въведе минимален необлагаем минимум в биткойни, ако ще е тъй;) и НАП да си направи сметка в биткойни. И накрая най-важното да ми дава обратна разписка за платените биткойни.:):):) ПП Честно казано не ги виждам скоро да могат да се оправят с собственната си идея.

Тука има един МНОГО тънък момент - биткоина не е официално признат за валута, не подлежи на никакъв контрол (и защита) и съответно за него не се дължи данък. Данък се дължи само ако коините са разменени за официално призната валута - долари, евра, левчета и т.н. Ако не си обменяте коинчетата - няма данък. Още по-интересно става когато се търгува срещу биткоини, когато се купуват и продават реални неща (книги примерно) срещу биткоини - тогава никой по веригата не дължи данък НИКЪДЕ. Струва си да се провери ако си пазарувам от щатите с коини как точно ще ми сметнат митото и ддс-то - аз реални пари не съм давал.

добре идея, но със сигурност ще направят, така че bitcoinite да се смятат по курса за деня и да ти одерът кожата, няколко пъти.

Тънкия момент е че нямат правно основание да го направят. От една страна стоката не е подарък и не може да бъде обмитена като подарък, защото все пак съм платил за нея. От друга страна коините не са официално признати за валута и според държавата нямат реална измерима стойност. Те нап именно това облагат - не коините, които си изкарал, а реалната валута, която си получил за тях. Ако се опитат да ми обмитят доставката всеки що годе кадърен адвокат (примерно жена ми :-) ) ще ги попилее. Това като цяло е една не лоша идея и май си струва да се пробва :-)

в биткойни

Всичкото ДДС Мара втасала, само Биткойна не си сресала :) Как може да сме толкова жалка държавица :)

Само мога да кажа едно голямо "ХА, ХА, ХА"... Всички в НАП трябва да бъдат уволнени че генерират безсмислени идей и на всичкото отгоре получават заплати.

Всъщност това го правят след като решиха същото в САЩ.

Егати смешната новина! :) Искам да видя първия дето ще влезне да си плати данъка за "изкопаното"! :) Ама искам да присъствам и на гишето по преме на разговора с "лелката", дето първо трябва да и се снима очудената физиономия! :) След това TV екип да снима филм! :)

Ами може да не е лелка, а някой батко, който вероятно е изкопал 2-3 пъти повече от теб... и тогава какво праим? Хм? Абе въобще каква е тази сбъркана представа, че ако разбираш от хардуер, следователно разбираш и от икономика и финанси...

А голд-а от WOW, него как не се сетихте да облагате?? Даже маунтовете ако не са с катализатор, направо тройно. То и от "Диабло", се изкарват бая пари, ама да не издавам тайната. Дотам ли изпростяхте, ДеДеСари ли няма вече, кредитни милионери, черни партийни каси, мангалите със златата и без осигуровки, мафиоти и крадци, та опряхте до обикновените хора? Що не си ......майката и вие....

Притесних се да не би да трябва да плащам данък за артикулите от Дотата ми. Дали ако са много древни ще трябва и да ги регистрирам като ценност?

valerianski@yahoo.com

+1

Предлагам заплатата на депутатите да е в Биткойни!!!

Като гледам как всички сте се затичали към НАП, да се засилвам и аз...

Тук има някаква ирония .... НАП не може да си събере вересиите от далеч по.земни и реални неща, а вече се опитва да облага и виртуални активи :) )

Това е абсолютно вярно, но пък те няма как да кажат "не можем да ви вземем данъците върху дохода от койни защото не знаем как".

Интересно по кой курс ще ми го сметнат?

Ако пък си ми е от LiteCoin? :D

Ще имат да вземат ...пак!

..ще ви ги платя в биткойни! Много сте зле, ей!

Само с лекото уточнение, че НАП не признават инвестиционния разход за оборудването, използвано за генериране на биткойни за данъчен разход. Т.е. дали сте 2000 лева за оборудването, продали сте биткойни за 1000 лева и дължите данък 100 лева.

Така се бях притеснил, че най-големият рекетьор (държавата) ще си остане без процента от баницата. Ей сега се затичвам към Н(Л)АП да се отчета.

Легално пране на пари, щом доходът не трябва да се доказва...

... ей сега - чакайте само малко да се засиля !!!

и да им тегля шут в гъза