Коментари - Опасен вирус се разпространява от името на НАП | IT.dir.bg
назад

Опасен вирус се разпространява от името на НАП

Много опасен вирус от името на Национална агенция за приходите се разпространява чрез електронната поща.

Обратно в новината

Коментари - Опасен вирус се разпространява от името на НАП | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

... a ако са го направили, веднага да намажат компютъра със смес от газ, оцет и олио :)

То по-голям вирус от НАП едва ли скоро ще има, така че - споко!

Мда, днес дойде. Локи в рар.

Че то от .rar файл вирус не може да те хване. Rar-a е архив, просто го отваря да види, все едно като книга. Вътре в архива вече ако има файл или файлове с разширение .exe и потребителя го стартира, тогава вече може да се зарази. С изпълними файлове. А rar не е такъв.

Всеки архив може да се направи така, че когато се разархивира да стартира автоматично съдържащ се в него файл. Затова НЕ се отварят архиви закачени като прикачени файлове. В т.нар. "мат'риал" не става ясно какъв "вирус" съдържа. Предполагам, че става дума за поредния дропер, който тегли криптратор, но това е само спекулация.

Колега се оплака, като "цъкнеш" рар-а започва отваряне на случайни прозорци и те заливат потоци безмислени символи..

Не е .exe, а е Java Sript. Обаче, обикновените потребители не ги следят тези неща. От някакъв сайт завършващ на .ru тегли един файл calc.bin и веселбата започва.

quiv.ru, при мен е c.bin :) Едно време, истински програмисти, пишеха вируси на асемблер. Сега стана като с вица: "Вие току-що получихте първия албански вирус! Тъй като тук не сме много напреднали с компютрите, това е ръчен вирус! Ще ви помолим: 1 - Да изпратите същото писмо на всичките Ваши познати, които има e mail адрес. 2 - Да изтриете съдържанието на диска C".

petkov_, колко вируса има за Линукс и за Мак ОС! Що все за раздрънкания уин пишат, че плъзнала чума! А!

A колко корпорации и конгломерати има ползващи корпоративно Линукс ? Айде като излезне ексчендж линукс тогава си мерим пишките а :-)

Ами Google, NASA ... Потърсете в нета "Google desktop OS", или пък "ISS os (International space station)" и ще се ограмотите малко повече. ;)

Към средата на тази година статистиката за използваните операциони системи сочи, че OS държат дял от под 5% (в това число и мобилни устройства), linux, малко над 2% (основно сървъри), андроид малко под 5% (основно мобилни устройства), останалите 89% са с Windows-и от различни видове, сега станала ли ти ясно защо най-често се пишат вируси за Windows-и? Защото дори и да прецакаш за кратко някой сървър, персонала, който го обслужва е 1000 пъти по-подготвен от колкото счетоводителката дето пуска платежното.... Това не значи че другата ОС е по-читава, просто е по-екзотична и не си заслужава труда.... За първи път съм пипнал Linux преди 20 години... сигурен съм, че много от сегашните потребители на тази ОС още не са били родени тогава и повярвай ми, има си достатъчно буболечки и за нея ....

Има има.. но за разлика от бозата на линукс и мак влезнат ли..си мъртъв. Просто за windows има всичко исе ползва в пъти повече за това има и вируси за него. А в случая не е виновна OS а потребителя

"Според приходната агенция най-вероятно става въпрос за изпращане на заразени с вируси електронни писма" НАЙ-ВЕРОЯТНО или СИГУРНО или СЕ ИЗПРАЩАТ ЗАРАЗЕНИ? Или първо вдигаме пушилка, а после мислим каква сме я забъркали, след като се окаже,че не е това, дето сме мислили? Значи аз ако напиша на комшията писмо от ABV (напр). И се представя за другия комшия, това е вирус? Поредния кьорфишек.

Нека да позная! Ииииии вируса е за м$ шит уин!

не позна ,на лайникс е:))))

Г-н Експерт, защо си мислит,е че за останалите ОС няма вируси? Да тези за Windows са най-много, но и тази ОС е най-разпространена. Преди време се говореше колко е сигурен Андроид.... и в момента, в който стана масов вирусите за него станаха няколко хиляди. Дори и за OS има хиляди вируси, въпреки че с тази ОС устройството ти е по-скоро под контрола на Ейпъл от колкото под твой....

Напълно подкрепям това мнение. Само отбележете колко самостартиращи приложение има един Андроид и колко вируса има зад тях. Да не кажа, че е цялата ОС-ма, но поне 50% си е яко в джаза.

Най-големият терорист (не ни трябват вносни) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

... не по зле от всяка друга държава на този свят!