Коментари - НАСА тества ядрен реактор за Луната и Марс | IT.dir.bg
назад

НАСА тества ядрен реактор за Луната и Марс

НАСА тества малък ядрен реактор за използване на Луната и Марс.

Обратно в новината

Коментари - НАСА тества ядрен реактор за Луната и Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е стига де, във Fallout4 ги има, даже има и от какво се правят. НАСА изостават.

НАСА е разработил и тествал... От кога НАСА е мъжки род?

Джендър, брато, социален пол! Това една жена никога не би могла да го свърши...

И съветите имат, ама техния е голям....хахаха

Имат само руснаците. Голям. Възстановява отработения уран в конвенционалните реактори. Един такъв работи с три конвенционални реактора и затваря ядрената верига с вечно гориво и съхранение на отпадъците. Но Фукошима показа...че ядрените технологии не са безопасни.

..които си няма работа да вярва на тези лъжи.

Горивото за реактора не е уран, а химически елементи с доста по-малко атомно число. Така че, за бомби не е много интересно, освен, че ще замърси района за няколко седмици или месеци. Интересното е колко тегне. Вероятно стотина килограма. А за руснаците - те са направили такива батерии, които карат доста години. За реактор - японците преди 40 г. бяха направили автономни такива за безлюдни райони, но бая тегнат.

Ей такова едно нещо мога да си сложа на вилата. И ЧЕЗ да го д..т.

вероятно струва от 3 до 20 млн. долара. А може и повече. Иначе - да.

Извън шегата, нормално е нова технология да струва скъпо. Но с подобряването и стартиране на серийно производство цената ще падне. Ако увеличат малко размерите и мощността, т.е. да може да захрани малък град или квартал ще предизвикат революция в електроподаването. Перспективите са големи - енергонезависимост на отделни райони, премахване на далекопроводите и инвестициите в енергопреносна мрежа, загубите на енергия при пренасянето и т.н. и т.н.

Рашките от края на 70-те са разхврляли в тайгата много такива, които още си бачкат. Еййй...Иванов и Попов винаги са по напред в иновациите :))

ми да бяха ги качили на луната а не сега русофилистиците да се чудят как да оплюят американците за инженерните им постижения и да оправдаят некадърноста във техническо отношение на рашките.

otkyde moje da se zakupi tozi reaktor?

Ot e-bay

Тия май пак откриват топлата вода. Такива мини-ядрени реактори има от доста време.

Има, има. Само 30-40 тонови са. А тази е значително по-лека. Всъщност и "топлата вода" са я открили "тия" същите

Това е - атомна бомба в контейнер, няколко покупни митничари и бомбата е доставена и противо-ракетните системи са безсмислени. Втори вариант - взривявам атомни бомби в близост до врага, на моя територия - от един Чернобил цяла Европа и Русия пострада - радиацията няма какво да я спре - противоракетните установки пак са безсмислени.

Идеята за контейнера е доста стара - напр. Фр. Форсайт и "Четвъртият протокол"

тия скоро не са гърмели в невада