Тази нощ НАСА ще изстреля важна мисия

НАСА се готви да изстреля довечера новия космически телескоп "Тес", който ще търси екзопланети с размера на Земята и потенциални условия за живот.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

телескоп за екзопланети... ще воайорствате а? от зяпане файда йок...

petrovito

интересно, колко продължително ще се наблюдава всяко едно слънце и ще се хване ли точно тогава преминаването на планетата...???? Малко сметки: ако ще се гледат 200 000 слънца за две години, на всяко се падат по 5 минути и малко. Трябва си голяма доза късмет....

tsanko1@

""Тес" ще изследва по-голямата част от небето - неговият обхват е 350 пъти по-широк" Телескопът се насочва към определен участък от небето и се оставя да гледа натам, при което се наблюдават едновременно голям брой звезди.

За съжаление сме закъснели човечеството ще си изчезне преди да сме намерили нов дом за рушене !

Изразът "изстрелвам мисия" не ви ли се струва малко странен?

Със сигурност ще е напредък...но увлечен в технологичния и научен напредък човекът така и не се вслушва в предупрежденията за предпазливост в стремежа да установим контакт.И моля стига с глупавите внушения че извънземните,разумни или не,са непременно "добричковци" със съвършен морал и човеколюбие.Ами ако това "човеколюбие" се окаже гастрономическо...???

petrovito

ти на фотосинтеза ли си? приемаш участта си и се надяваш да ти се размине на извънземната коледа...до следващата

Стига с тези глупави новини. Я кажете, каква ядрена неуловима ракета или голям пистолет са измислили руснаците, за да ми се озари душата и да ми олекне!

И хвърлени пари на вятъра! Едва ли това му е предназначението - да търси чукари до които може да се стигне след 100 000 г.! Но пък с този телескоп може да се гледа кенефа в задния двор на комшията...

BajMihal

Пий си ракията, си яж салатката и не се опитвай да вършиш умствена дейност! просто не ти се получава последното.

Да, ама Ростех направи ново пушкало! Малко е тежки и неудобно, ама гърми силно.

НА ДОБЪР ЧАС

какво ще изстрелва тая нощ бе Гогов,мисия или телескоп

Ще изпълняват/провеждат телескоп като за целта ще изстрелят мисия. Какво не ти е ясно?!

Бравос!