Коментари - НАСА: Открихме 3-подобни на Земята планети | IT.dir.bg
назад

НАСА: Открихме 3-подобни на Земята планети

НАСА е открила не една, а цели 3 екзопланети, орбитиращи около близка до нас звезда в годната за живот зона.

Обратно в новината

Коментари - НАСА: Открихме 3-подобни на Земята планети | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бързо нарисуваха и как е на самите планети хахахах бая скъпи компютърни графики тц тц тц

Вземайте си президента и дим да ви няма. Оставете територията на индянците

А вие кога ще оставите земята на чукчите,евенките и другите сибирски народи?Или поне върнете Крим на украинците

Все тая. Не могат да познаят прогнозата за времето пък циклят некъде и аз не знам точно къде е това там някъде

Да бе НАСА открила балъците. Добре че е Европейската агенция и в частност белгийския астроном да им оправдаят бюджета.

Пълни тъпотиии за негри с айфони. Годината им е 13 макс. и са обърнати само с едната си страна към звездата,която пък е червено джудже. Нищо общо с Земята и Слънчевата система.

Всъщност ни съобщават като на малките деца,че оттам ще дойдат извънземните

НАСА усвоява годишно огромен бюджет, по-голяма част от който никой не знае къде отива.Впрочем, знае се - за военни цели.И от време на време, правят подобни публични изяви, уж показвайки на американците, къде отиват парите им!

Това руските слуги-орки от тролефермата нямате спиране ей. Хемвиждате, че от напъните ви единственият резултат е естественията такъв и продължавате, ако и да се насирате ВСЕКИ път.

Абсолютно вярно, правят сензационни изявления, за да си оправдават огромния си бюджет.

Първо на НАСА бюджетът е по-малък, отколкото американките харчат за тампони годишно. Второ резултатите от дейността им се виждат на информационните им сайтове. Друг е въпросът, че средностатистическият олигофрен няма да разбере, за какво става въпрос.

Земята е ПЛОСКА. Всичко останало са измислици с цел манипулация. Целият космос в този му вид е огромната лъжа на нашата ера. Звездите са светлинни ефекти в един от слоевете на атмосферата.. Така наречената. Който е пътува нощно време със самолет да обърне внимание колко звезди ще види.. Много малко. Просто светлината се пречупва така че са видими само от земята. Вижте видеото в YouTube за разминаванията във версиите на астронавтите по въпроса: Как се виждат звездите от космоса. Едни казват - непрогледен мрак, други колко красиво светели.. Смяхх!

Танас

Всъщност има формата на лист на Мьобиус. Ако не вярваш - тръгни само направо и рано или късно ще се озовеш на мястото, от което си тръгнал.

Подкрепям идеята за ускорение чрез гравитцията на земята но дълбоко се съмнявам, че не е изпробвана. Логично обяснение е, че след границата на светлинната скорост се случва нещо за което, гоите в никакъв случай не трябва да знаят.

Венера, Земята и Марс също се намират в goldie lock зоната на Слънцето, но само на Земята има (доказано) живот. Така, че не разбирам защо се изхвърлят така с трите планети. Според мен най-хубавото на тази новина е, че като цяло самата система прилича много на Слънчевата система. До колкото знам, до сега не беше откривано нищо подобно. Може би едни 95% от всички екзопланети открити до сега са с диаметър, сравним с този на Юпитер и орбити, по-близки от тази на Меркурий. А както знаем, такова нещо не се наблюдава при нас.

Всъщност не прилича на Слънчевата система. Първо- онова слънце е червено джудже, много по-малко и по-студено от нашето Слънце. И второ, пак до голяма степен и по тази причина- тук в Слънчевата система няма нито една планета, която да се върти около Слънцето само за 13 дни, че даже и за 1 ден, явно онази система е много по-малка, и планетите й- доста по-близо до своето слънце. А иначе да, прав си, само на Земята има живот тук. Всъщност те искат да кажат, че във въпросната подходяща за живот зона (имат предвид живот от нашия тип- на въглеродна основа), е възможно, но не задължително, да има условия за живот. Докато извън тази зона е невъзможно (освен в океани дълбоко под ледена повърхност или нещо такова).

дкми

Поредните догадки на НАСА.. и как точно го установиха, та и пресконференции дават? Как разбраха какво има на тези планети, като няма никакъв шанс да занят? Само дрънкат, и "усвояват" едни пари. Занимават ни с абсолютни глупости. Никой никога няма да може да отиде до тези планети, за да провери дали казаното е вярно, и до тук трябва да приключат всички тези, теореми, пресконференции и т.н.

И кое от казаното е невярно бе айнщайне. Казали са неща, които са били неизвестни досега. Видели са планети на които температурите позволяват да се очаква да има течна вода, ТОВА са ти казали и да, това е новина. И планетите са само на 40 светлинни години, в астрономически мащаб това е съвсем близо. Кога и кой ще стигне дотам не знаем, "никога" казват само най-късогледите. Преди 1000 години колцина са казвали, че "някога" ще има пратена автоматизирана апаратура на Марс която да праща снимки.

Знаеш ли, че повтаряш мисли отпреди 200г, когато сериозно са мислели, че няма никакъв шанс да се разбере химическия състав на звездите само по един лъч в небето? А малко по-късно открили спектралния анализ (прочети за него)

ГОЛЯМ ПРАЗ...

За тебе да

Мъск веднага да се отбие до там. То е само на някакви си примерно 370 трилиона километра от Земята. Нищо работа. Ще стигне за 0 време. Само Земята може тук повече да не съществува, а Слънцето да е умряло.

То е съвсем близо...там сме!

Преди 40+ години Карл Сейгън пуска наивното предположение че за има живот е достатъчно да се намери планета и звезда сравнително сходни като разстояние и големина с нашите. Тази скоро се оказва съвсем наивна и факторите от 2 се увеличават постоянно докато днес се смята че тези без който не би могло да има живот са поне 30. Примерно без планети като Сатурн и Юпитер живота също би загинал тъй като те изпълняват ролята на щит за нас и обират меторити и т.н. тела които иначе биха разбивали периодично земята. Спътник като луната, въртене, електромагнитно поле и т.н. и т.н. Т.е. шанса от огромен става почти нищожен. Но много народ е на хранилка към индустрията с живота извън земята от утописти като Мъск, през изследователски институти и до Холивуд и куп жълти медии.

Брей и пълни глупости могло да се говорят авторитетно бе.

Така е, с развитието на знанието шанса за възникване на живот на дадена планета от огромен става почти нищожен. За същото време обаче, броят открити планети от съвсем нищожен става огромен...

Ще е много интересно да се изследват тези планети дори ако няма живот там именно за да се разбере кои са златните фактори, които водят до зараждането на живот. Защото той в космически размери се оказва много "чупливо" понятие - всичко трябва да е ама много точно като по формула, че да се зароди. От друга страна на Земята, животът е почти неизличим. Живот под формата на елементарни организми има дори в най-дълбоките океани и във вулканите. Защо животът тук е толкова "жилав", а извън Земята - толкова рядък?

Много бързо тези планети могат да бъдат заселени и превзети от земни примати ! Трябва от НАСА само да обяват че са открили там езера, пълни с лосион за вана :D :D :D

не не, с петрол или с шистов газ. Тогава приматите ще се залетят да им носят демокрация на клетите затинали в средновековието извънземни душички. И заводи за зарин ще им открият, и терористични спящи клетки - всичко, пълна програма. Те затова НАСА си траят по тия въпроси, знаят си стоката.

Много далече тез планетки бе НАСА, как ше ни закарате до там за 40 светлинни години.

А не. Твоята мечта ще бъде реализирана. Ще те закарат на село, Ник.

Планетите са твърде близо до звездата и по всяка вероятност не се въртят около оста си. Годината им е по-малко от 10 земни дни. Щом няма въртене около оста, магнитното поле е малко или никакво, няма ли магнитно поле, слънчевата (на тяхното слънце) радиация издухва атмосферата.

Какво общо има наличието на магнитно поле с въртене около оста!? Магнитното поле на планетите с кора е наличието на активно ядро. Няма нищо общо с въртене около ос!

Всъщност обиколка с една страна към звездата за един ден, означава и въртене около остта на планетата за същото време. Т.е. има въртене около остта на есна от тези плнети за 24 часа, колкото е и периода на завъртане на Земята около остта й.

те щом са обърнати с едната страна към слънцето и обикалят около него с такава голяма скорост представи си какви гравитационни аномалии ще имат тези планети.....

НАСА открила ..... НАСА просто отчита поредното усвояване на средства. След няколко години никой няма да си спомня за поредния балоон на НАСА.

То и ти усвояваш Интернет пространството безплатно. За да изрязават скудоумието си такива като теб трябва да си плащат пребиваването в мрежата.

Не,НАСА просто ни пуска поредната си глупост,като ВИП новина,та утре когато наистина има такава да не и се обръща внимание.МАНИПУЛАЦИЯ на съзнанието..

Техния господ дето ги е сътворил как се казва

толкова пазената тайна и Голямата новина.Че това всеки го допуска.По подразбиране.Имало ,но не се знае.Дайте факти .Точно и конкретно,тогава ще е новина.

Не една, не две, а седем планети в обитаемата зона, само на една звезда. И споре теб не е новина?

А руснаците кво казват.Това е важно.

Хайде да не се подхлъзваме по тази плоскост. Какво казват руснаците, какво казват китайците. В момента няма много телескопи, които да могат да потвърдят или променят казаното. Просто няма технологии, нито пари за развитие на наука за мирни цели. Единствените опции са европейските и американските програми, за съжаление.

важно е защото тея дни се начетохме за лъжи че наса е измислена агенция която нищо друго не прави освен да наема режисьори от холивуд! не се издържа вече от тая гнусна руска пропаганда :))) наса е години пред русия русия има само едни двигатели които имат и индия която постави рекорд със 104 изведени спътника с една ракета Е И?!?!?!? догодина наса пуска новата ракета за МАРС! най-голямата и мощната в историята! айде

По-важно е какво ще кажем македонците: Че тези от НАСА пак са открили македонски територии...

....аз мисля, че залитането в двете крайности е излишно. Че е новина, новина е. Наистина досега откриваните екзопланети бяха от типа "газов гигант", или пък орбитиращи далеч отвъд "зоната на живота". Оказва се обаче, че около въпросната звезда има поне няколко скалисти планети, вероятно с атмосфера. Аз разбирам ентусиазма на учените. Прекрасно е човек да помечтае, а какво по-вълнуващо от това, работата да не е скучно ежедневие...Самият факт, че са открити нови светове е чудесен! Друг е въпросът, дали на тях има зародил се живот,да не говорим...за цивилизация.Вижте,на всички ни е ясно,че има вероятно милиони подобни на Земята планети само в Млечния път. Все-пак, друго си е това да се потвърди и да се открият такива.Освен това...40 св.години по мащабите на Галактиката /диаметър 100 000 св.години/ си е направо късмет- ми те са ни комшии, кажи-речи. От друга страна, прекалено много раздуха нещата - "велика новина" ?? Разбирам да бяха открили митичната десета планета отвъд орбитата на Плутон и тя да се окаже от земен тип.....но, уви. Или пък да бяха уловили чрез СЕТИ най-после сигнал от далечна цивилизация - нещо подобно на историята от филма "Контакт". Понякога обаче си мисля - нужен ли е подобен контакт?? Конкистадори винаги ще има.

фактите са си факти мненията са като задниците всеки си има някои хора дори да се намери живот на тези планети биха реагирали като кисели краставички изводът от откритието е че навсякъде из вселената има сходни на земята планети подходящи за живот това малко ли е????? кое ще ви е много??? разглезени цинични консуматори

Аааа това "разглезени цинични консуматори" си го взел от някой СССР-ски вестник от време оно. Айде стегни пионерската връзка и ни разкажи как трябва да сме горди другари

Е, и?

Точкииии, точки трупат НАСА, понеже бюджета им отива на кино в следващите години.Не е за първи път, няма и да е за последен, да се съобщават в необходимия момент подобен тип новини.

Ей, киселяк... Какво се обърка в живота ти, че стана такъв киселяк? Не всичко е бюджети бе или просто храним, щото обичаме да храним? Планетите са там, независимо от бюджетите на НАСА. Въпросът е какво трябва и можем да свършим, за да стигнем някой ден до там?

С нищо.Живота е хубав, времето е слънчево, откривал риболовния сезон тези дни.

ура даите да ходим да ги насерем и тях...и после ще тарсим нови

Всъщност лайната са благодат за живота. Разстенията "плачат" да бъдат осирани, а буболечки хиляди видове са в екстаз от тях. А друг пример е, че малките слончета ядат лайната на майките си, които са прилично смлени и полуразложени треви перфектни за консумация от слончето.

Предлагам на Дир.БГ да се уточнят с Нюз.БГ-то дали са 3 или 7подобните - https://link/world/ucheni-ot-nasa-otkriha-7-podobni-na-zemyata-planeti-kray-blizka-zvezda.html

7 са, като 3 от тях са в обитаемата зона.

Тия па наса съвсем изтрещяха само глупости и дрън дрън предполагат и може би т.н кво ми дреме за дрън дрън а рушаните само комплекси и нусталгия за старото време от СССР дано от комплексите си да не започнат да се замерят с атомни бомби че тогава марс набързо ще стане обитаема екзопланета

Do "Да" Пич не ми дреме и за теб. какви очаквания имаш от форуми? ако се мислиш за съвършен мъдрец пиши книги и си беседвай там.

всички предполагаме че не само на земята има живот но не е доказано науката работи с доказателства не с пропаганда както сте свикнали русофилите затова за научката е много важно да намери доказателства за живот ся разбрахте ли защо е важно тролки?

само колко минусчета са ти цвъкнали :))) ... нема лабаво

Русофилите? Аз като гледам в случая пропагандата идва от САЩ? Или нещо бъркам?

Путлерастите могат да бъдат наречени русофилистици, сесесерофили, но в никакъв случай русофили. При тях флиство на практика няма. Те са изтъкани от омраза.

И какво от това?!? С какво ще ни се подобри или промени ежедневието с това "важно откритие"? С абсолютно нищо.

Твоето ежедневие с нищо няма да се промени. Не се напрягай.

Понеже всеки го мързи да ти обясни и само ти цъкат минуси, да те светна, за да не си отидеш неук: Слънцето има определен ресурс и след като го изчерпи ще угасне. Заедно с него и ще си отиде и цялата слънчева система. Ще се случи след няколко милиарда години, но все пак ще се случи. Ако искаме родът человечески да оцелее, нямаме друг избор, освен да намерим друг свят, който да населим. Науката е в много ранен етап на това търсене, но въпреки ненапредналостта ни в изследването на дълбокия космос заради нивото ни на технологичен напредък, ние не бива да спираме с търсенето и да чакаме нещо да стане, защото спре ли науката - връщаме се в тъмните векове на средновековието.

Слънцето ще престане да свети засега поне след 5 млрд години.... Дотогава от хората и следа няма да има

Е има няколко милиарда години до тогава все пак.

Ала бала , може и да има може и да няма живот на тези планети ! на 40 светлини години !? И пра- внуците ми няма да разберат !

зависи ... ако се интересуваш от темата има задвижени проекти за изпращане на сонди до най-близките звезди , които ще се реализират в близко бъдеще . ние резултат от тех вероятно няма да дочакаме , но нашите деца почти сигурно :) ... а ако има голям научен пробив във фундаменталната физика е възможно твоите правнуци и да пътуват дотам :)))

По програмите на ЕС както ги наричат "20-20" за "интелигентен разтеж" ли? Те май не са за това точно а за отхранване на тулупи.

Все пак не забравяй, че преди стотина години ала-бала е било летеното във въздуха. А за излизане в космоса не е могло дори да се мечтае.

Наказвайте