Коментари - НАСА: Пътуваме до Марс за 3 дни | IT.dir.bg
назад

НАСА: Пътуваме до Марс за 3 дни

Нова лазерна задвижваща система обещава да направи истинска революция в космическите полети, съкращавайки времетраенето на полета до Марс на едва 3 дни.

Обратно в новината

Коментари - НАСА: Пътуваме до Марс за 3 дни | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на марс има система за влияние намира се

"Скоро след това ученият получи финансиране в размер на 100 хиляди долара" Това е същественното, останалото професорът го може. Ако беше намалил дните от 3 на два, можеше сумата да е и 150 хиляди, но нейсе.

Да приемем, че всичко това е възможно...какви ще бъдат материалите,които биха издържали подобни натоварвания ??? Не се досещам за земни такива. Конструкторите ще имат ребус.

"КЪМ НАЛБЛЮДАТЕЛ"! ВИЕ ЗАВИНАГИ ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ НАБЛЮДАТЕЛ... В ПОСЛЕДНИТЕ 50 ГОДИНИ ЗЕМЯТА ДОСТА НАТЕЖА ОТ АЙНЩАЙНОВЦИ...ИЛИ ПО-ВАЖНОТО Е, ЧЕ ОТНОВО БЪЛГАРИН Е "ГЕНИЙ"! ОТ КАКЪВ МАТЕРИАЛ ЩЕ БЪДЕ "АПАРАТА"? КАКВА СПИРАЧНА СИСТЕМА ЩЕ "ОКРОТЯВА" СКОРОСТТА, БЛИЗКА ДО ТАЗИ НА СВЕТЛИНАТА? ДРУГИТЕ ВЪПРОСИ СА ЗА СЛЕД "ВРЪЩАНЕТО" ОТ МАРС!

пише се Укротява а не Окротява -

Тоя пич там ли ще ги оставя? Щото не споменава кой ще ги гърми за на връщане?

Гледам доста коментари на недоразбрали, че лазерът щял да бъде на Земята. Всъщност пише "построен на Земята", очевидно ще бъде част от нещото, дето ще лети. Къде ще му светят с лазери отдолу през атмосфера, облаци и т.н., че и от въртяща се планета.

Те хубаво ще стигнат за 3 дни, но спирачки предвидени ли са? С този ентусиазъм могат и зад Марс да отидат. Сещам се колко КПД имат лазерните системи и ставам силно скептичен към подобни идеи.

УСКОРЕНИЕТО ЩЕ ГО ПОСТИГНАТ С ЛАЗЕР ОТ ЗЕМЯТА -..... ТОВА ДОБРЕ . А С КАКВО ЩЕ НАМАЛИ СКОРОСТТА ЗА ДА ВЛЕЗЕ В ОРБИТА ОКОЛО МАРС ?

Гравитационното поле на Марс.

"Пътуваме до Марс за 3 дни" ... Човешкият организъм много обича ускоренията - както със знак плюс, така и със знак минус, а в случая ще вкуси и от двете в чудовищни размери. Опитвах се да си представя един "пристигнал на Марс за три дни човек", но все не ми се получаваше. Човекът неизменно се оказваше "загубен в превоза" ...

Ами да беше прочел освен заглавието и самата статия. Там се казва, че за 3 дни ще пътуват сонди, а кораби с екипаж - месец. Обаче не, чукча не читатель, чукча - писатель.

"ПътуваМЕ до Марс за 3 дни", Кольо, пътуваМЕ! Остави какво пише в статията, аз неслучайно съм ти цитирал в кавички това заглавие, чукчо-писател. "Пътуваме" ние ХОРАТА, а сондите се изстрелват, изпращат или както там го казвате в Чукотка.

Ако бяха прочели малко внимателно книгата на българския физик и математик тхе унитъ ин тхе универсе щяха да знаят, какво точно да направят. Въпреки това НАСА прави първата крачка, а именно да се противопостави на догмите на Теорията на относителността. Важното е, че вече знаят и ще опитат да се движат с огромни скорости в космическото пространство без това да наереди на летателния апарат, или на хората в него. Ако опита се окаже успешен, аз ще съм изключително горд, че именно българин е автора на теорията, която ще детронира ОТО на Айнщайн. Жалко е, че нашата държава е изключително бедна и не подкрепя геноалните си учени, а други ползват знанието, за да стават велики сили!

Книгата се казва Единство и развитие на Вселената, има я и на английски, но дир-а не ми дава да пиша с латински букви

Книгата се казва Единство и развитие на Вселената, има я и на английски език, но дир-а не ми дава да пиша с латински букви

Значи, от орбита облъчваме зверски едно тяло с лазер и го ускоряваме до нам колко си километра в секунда. Някой чувал ли е за третия закон на Нютон? Какво става с лазера тогава?

Лазерът може да излъчва на двете посоки.

Това не е проблем. Лазерната установка ще получи същият импулс в обратна посока, но тя е неподвижна и здраво закрепена за земята. Мокър от вода не се бои.

Тва го показваха по "Дискавъри"преди 15 години.Казаха,че няма достатъчно енергия за да задвижи нещо по-тежко от чиния.Май просто им се спонсорира чичката с малко кеш.

Е те тия изтепааа рибата! Ставало ама сега е само на теория! А, бре недомисляци ниедни, питайте българино що е казал за пощръпулни као вас! "НЕ ВИКАЙ УРА ПРЕДИ ДА СИ СКОЧИЛ ТРАПА!

Да действат по-бързо, че ако стоим тука на Земята скоро ще почнат да ни обрязват вече...

На теория всичко работело... То, на теория и ние просперираме, богатеем, ставаме все по-здрави, щастливи, образовани, добри и кво ли не... А кота погледнеш новините - една крещяла Алаху акбар и размахвала отрязана детска глава...

НАСА съвсем скоро ще открие и собствен Кашпировски.....................!!! ЕХ, някога беше сериозна тази организация....................ама много някога!!!

Бе вие учените измислихте как да нахраните гладните, ами до Алфа Кентавър ша ми одите.

Храна се произвежда предостатъчно. Проблема как да се нахранят хората не е научен.

- И казваш тая земя не ражда? - не! - Е как, хич не ражда? - Не бе, не - Значи ако засадиш, нищо не излиза? - Е, това не сме пробвали ...

трябва да кажат нещо за да оправдаят заплатите си. дали и кога ще стане е задача за други. те ще се произнесат след 2-3 години и така и те ще оправдаят заплатите си. на финалната права нещо ще попречи за изпълнението на проекта. и т.н, и т.н.....

Това, че някой учен от НАСА го е казал и си прави собствени опити не означава, че това е официална политика на НАСА. Те някои учени в НАСА правят и проучвания (теоретични) на WARP двигател, като от СТАР ТРЕК, ама това не значи, че НАСА като организация официално са казали, че го разработват.

С повечко боб - може и по-бързо да стане!

Това с фотонното задвижване е въздух под налягане. Единственият начин за придвижване в космоса е реактивната сила и донякъде силата на гравитацията. Направих оценката да ми прехвърлят сега 100 000 долара.

ПИПО

Разбираш ги нещата. Българите сме нация техническа.

Така е, важните неща са измислени от нас.

Не ги разбирам аз. Нютон ги е разбирал и е направил три принципа на механиката. Другото са алабализми.

Само че раша вече прави ПРОБИ! на ГРАВИТАЦИОНЕН двигател ! Четете!

Прави грънци. "Такова животно нема". Единственият начи е реактивното движение. Гравитацията може да се ползва, но не в двигател.

Тя рашата и за Ебола ваксина измисли...

браво на NASA. Нека кажата кога отлитат. Ще ги чакам на Марс със хляб и сол. Ние сме на всеки километър, от тук до края на света!

Да за защита и превантивно нападение на вражески сателити.......

Трябва да приветстваме всяка едно идея, иновация и перспектива в човешкото развитие и в частност овладяването на космоса. Не бъдете глупаци и тесногръди фоби. Не пишете за кравари или путинисти... Прогреса идва от всякъде. Науката се прави и развива, както от успехите, така и от грешките си... Този който се опитва да ни раздели, е само с цел да ни контролира...

громете НАСА громете ги те хората си правят кораба и ракетата за марс ;) най-мощната ракета в историята по-мощна от ракетата за лунната мисия кораб за многократно използване какъвто руснаците могат само да сънуват :) и на луната бяха и на мар ще отидат вие единствено можете да ги плюете заедно с путлер смешното джудже :) а умните руснаци като въпросния от статията работят в НАСА :) а тъпите за путин както вас :)))

умните хора се учат, както от успехите на другите, така и от грешките им... умните хора не плюят по никой. с подобни коментари, ти не си един от тях...

Някой и цял живот се учат и нищо не правят

ти да не си бил главен радактор на работническо дела.Стига с тия вицове за най най най за американците.Вижда се че са голи само в PR стават за нещо все още.

Абе тоя Филип Лубин да не е родом от СССР? Омразния.

им даде прашка на тия луди крави. Или трамплин както предложи Рогозин. Та да се кротнат най-сетне :) Хахахахахха

като Челинджър или Колумбия...Ще се взриви живописно!! Но въпроса е че най-вероятно захранването му ще е от ядрени реактори..И тогава ще ебе майката на целия Краваристан..А може и на Земята!!! Може дори по хвърлени пари на вятъра да задмине като провал най-скъпата и неефикасната оръжейна система в историята-Ф-35 :) И така ще отидат на вятъра няколко трилиона долара като парите дето лудите крави вече 25 години дават за Ф-35 :) Тая кофа с бурми дето за нищо не става..и струва само 120 милиона долара...БЕЗ ДВИГАТЕЛЯ!!! С ДВИГАТЕЛЯ НЕКВИ СИ 225 милиона долара:) И това си плащат лудите крвави за самолет който дори не може да лети като хората...Проблеми с микропукнатини в корпуса и крилете, с горивната система-може да се взриви, с катапулта-убива всеки пилот под 70 кила, с електрониката-шлема на пилота е тежък и при резки маневри може му откъсне главата-отделно от това информацията която се генерира от шлема претоварва пилота и го боли глава от което, проблеми с кислородната система-над 5000 метра пилота се задушава, проблема със стелтбоята която пада от лек дъждец:) Носи по малък бомбен товар от руските аналози, с по млаък обсег е и с по малка скорост:) А струва 4 пъти повече от руските самолети:) Изобщо халал да им е тая кофа с бурми Ф-35 на янките и еврогейовете:) Така ще бъде и тоя лазер:)

Това, написах, малко по-горе на още един идиот, като теб, но от другия полюс умните хора се учат, както от успехите на другите, така и от грешките им... умните хора не плюят по никой. с подобни коментари, ти не си един от тях...

зоофил а? По долу си беше написано защо това са кръгли глупости..Отделно че такава идея има още от ранните 50-60 години..Но Кончи не чете..Кончи само сере а?:)

Това от путлеристан ли ти го нашепват?

Иван Петров

идиоти има навсякъде...чуват гласове всякакви

какво ти нашепват:) Че това говненце с наболи цицки под тебе е идеалната ти гей партноьрка ли?:)

Добре,ще изстрелват космически тела с такава скорост,но,как ще ги накарат после да обикалят около планетите и да правят изследвания,при такава скорост тези космически сонди ще подминат Марс и ще излязат от Слънчевата система... Трябва тепърва да измислят при такива скорости,как ще стопират апаратите да са в орбита около дадените планети до,които ще бъдат изстрелвани,защото при такава скорост няма да може да се влезе в орбита около ,която и да я планета...

На всички кравари!Това е нов гениален ход на руската космическа индустрия и по смециЯлно на Путин.Пак ги прекара краварите МУХАХАХАААА краварите са в шах нямат си и понятие от къде им дойде ХАХАХАХА

Абе колко ви плащат тролове смешни? 50 копейки стигат ли?

цената на златото от известно време си върви стабилно нагоре. :-) Друг е въпросът какви са факторите. Препдлагам най-синият фактор са ниските лихви, изкупуването му от Русия и Китай. междудругото и Индия е голям играч и купува много през последните години. А мисля Германия си поиска златото от Фед. Резерв и да си го съхранява на своя територия. Май още не го е получила. Накрая може да се окаже, че е продадено още 5-6 пъти. хахах :-)

За последните 4.5 години е паднала с 30%. Даже преди 2 месеца беше на 5 годишно дъно. Кое и е стабилното нагоре ?

Да и един мармот загъваше шоколадите в станиол....

Тази идея я обмислят от известно време, преди около 2 години имаше демонстрацийки по Дискавъри. Дразнещото е че платеният щатски тролетариат е решил да заработи и от тази новина.

Май тогава ставаше дума за асансьор до комоса, че ще се задвижва от облъчване със светлина, от която да генерира ток. Нещо като слънчеви панели. Само че силата на лъча зависи от много неща и от разтоянието и от атмосферните особености. Как би работел при облачно време и частици които отклоняват светлината. Нали затова уж било небето синьо, защото се цепело на различните светлини, а синьото е в този спектър който отива към Земята след това цепене. Освен това не е ясно какви поразии може да предизвика мощен лазер.

Актуалното е че Русия и Китай изкупуват бясно злато с долари. И в момента Русия е с най-голям златен резерв в света, а Китай на второ място. Тъй че съветите си ги запази за екосистемата, която обитаваш.

Няма нищо такова актуално. Отгоре на всичкото цената на златото е съвсем малко нагоре от 5 годишен минимум и едно бясно изкупуване (ккато ти твърдиш) би я вдигнало доста бързо нагоре.

Няма начин Русия да е купила 6 000 тона злато, за да стане първа по златни резерви (Русия - 1400 тона, САЩ - 8 300) нито пък Китай (1 700 тона - трябват му около 5 500 за да размине САЩ) и цената на златото да не хвръкне до небесата от бясната покупка на 12 000 тона злато... което между впрочем представлява 35% от резервите на Топ40 държавите по златни резерви. Нещо... глупости приказваш май и си се превъзбудил от някое предаване със Волен по Алфа.

само ти ли не разбра че в трезорите на фед.резерв няма златен резерв а има фалшиви фолфрамови кюлчета.Сащ не може да върне златото на Холандия и Германия щото няма.А иначе според пропагандата в САЩ естествено всичко там е най най най ама само когато се заснема в холив.студио.

"Проф. Лубин твърди, че мощният лазер на орбита около Земята може да се ползва и за защита на планетата от астероиди." Никой не каза, че може да се използва и за оръжие.

Може нищо ново. Вземи един волфрамов прът и го засили с 30% от скоростта на светлината. От там играеш с маса и съответно време, но така може и Земята да разцепиш. И няма значение дали ще го задвижиш с лазер, йонен двигател или конвенционална ракета ефекта ще е същия.

КОГА!? :)

Ще е наистина интересно ако направят такава технология. Макар че за другите звезди вече решението си е по-скоро хипер-двигател, червеева дупка или хипер-пространство, но пак като една междинна стъпка, и това би помогнало.

Със 100 000 долара една лазерна прицелна система няма да може да направи читава. Това е някакъв фишек пак.

Вие от НАСА ще пътувате, а путлеристите от роскосмос ще си правят картонени макетчета и ще правят анкета за името му.

КУ КУво лято:) Хахахахха Ще пътуват с Челинджър и Колумбия а?:) Или с Спейс шип 2 дет се размаза кат сръбска плескавица:) Или с гърмящите пиратки на Елън Мъск-Драгон х :)

В "конспиративни" сайтове се твърди, че руснаците и американците са кацали отдавна на Луната и Марс (като на последния има земна колония; филмът "Total recall" - "Зов за завръщане" с Шварценегер бил сниман именно там). Колкото до Стенли Кубрик защо не предположим, че е бил мотивиран да направи такова изявление, което да е толкова изобличаващо за НАСА? При стъпването си на Луната Н. Армстронг съзира в далечината същества със скафандри и възкликва Oh my god they are here! О, господи, те са тук). Тези думи че чуват в ефир от целия свят. Армстронг е имал предвид, че това са руснаците, които са ги изпреварили. Наскоро в ютюб се появиха твърдения, подкрепени с доказателства и т.н. че нашата планета Земя е всъщност плоска и че човек досега не е могъл да премине отвъд определена граница над земята (60-600 км.) и че никакви космически полети не са се случвали! Това се нарича опровержение на опровержението и цели само да отвлича вниманието на публиката от истината за нещата. Так че нищо не трябва да приемаме за дадено, а да се стремим да търсим и намираме (и проверяваме crosschecking) всяка информация, която витае в пространството.

... И живеем в компютърна реалност... Хари Кришна!

Накрая всички са излъгани. А най-вече отворковците!

Гледай ти ! Верно ли ?!?!?!

Стенли Кублик НЕ Е ПРАВИЛ НИКАВИ ТАКИВА ИЗЯВЛЕНИЯ. Това е фалшификация. Всичко които си писал са глупости. Има едно единствено положение: САЩ са стъпвали на Луната, а руснаците са пратили луноходи.

Това е ОК, но не е ли по-добре първо да закарат човек до МКС?

Закараха на Луната, даже няколко човека, и си караха и на МКС, но решиха, че е по-добре друг да я върши тая работа за по-малко пари.

Мощен лазер на околоземна орбита може са се използва единствено и само за оръжие. За изпепеляване на всяка една точка по поръчка. Явно след една определена възраст човек трябва да си се пенсионира и да си гледа старините.

Руснаците още на Луната не са стъпили и то 40 години след американците?? Няма и да стъпят. А американците гледат вече в Марс.

Не че хамериканците са стъпвали ... но това е друг въпрос.

Това е въпрос само за вас - болните атакисти.

са били на Луната баламо:) Те на орбита не могат да се качат без руснаците..Пък били ходили на Луната!! ДА, МОЖЕ-В някое студио в Холувид.. ТАМ МОЖЕ!! НАПРАВО КАКТО ОТИДОХА НА МАРС С МАРИСНЕЦА МАТ ДЕЙМАНТ :) ХАХАХАХХХ

на Фалкон-9 на Елън Мъск отново е отложен!!! Заради няква малка повреда в горивната система или двигателите.. Нещо не уточняват :) А толкова се надявах че днеска ще има фоерверки:) Никой не може да отрече че ракетите на лудите крави и тези на Мъск се взривяват много красиво!!! Ежжж...Нищо! Утре пак ще чакаме :)!!

Руските слуги-агитатори нямате мозъка като се насирате поне да не го правите публично бе.

Я СА НИ ОБЯСНИ НА НАС РУСКИТЕ СЛУГИ КАКВО СТАНА С ДВАТА ПРЕДНИ ФАЛКЪНА А? И КАКВО СТАНА С АНТАРЕС, СПЕЙС ШИП 2 И ЧЕЛИНДЖЪР И КОЛУМБИЯ А?! ДА НЕ БИ ДА СЕ ВЗРИВИХА А?! АЗ ГОВОРЯ С ФАКТИ КОНЧИ!!!!

НАСА първо да успее да излети в околоземна орбита,а после да мисли за Марс,защото оня ден пак се провали старта на Спейс Х...

Имало малка аварийка в двигателите или горивната система!! Нищо страшно! На ракетата нищо и нямало:) Била аха, като чистак бърсак нова!

Викаш от Марс снимките не са от околоземна орбита? Или може би кацането на кометата е преди околоземната орбита?

нещоооо филките пак за някакво руско величие бълнуват! строи ли се новият кораб гагарин за луната?? май се отказаха а??? гагьобелс май се оказа :))) всичко ви е пропаганда иначе честито тази година - 2016та руснаците откриха компютъра!

краваролюбите къде ще стигнат а?:) Най-много до това да правят слънчеви зайчета в някой кенеф:) Хахахахахахахах А и сички знаеме как НАСА ходи до Луната.В студио в Холивуд.. Стенли кубрик си го каза :) Така и сега ще ходи до Марс.>С компютърни анимацийки :) Хахахахахахах

мой човек мноооого по-добре е да си кравар - човек от това да си малоумна заблудена немислеща оФцЪ като вас - русофилките

нека се качат на орбита....И то сам,и без ПОМОЩ от руснаците дето ги качват горе на МКС, като чувал с картофи...Пък тогава да строят детски играчки лазерчета:) Въпреки че те лудите крави един читав ракетен двигател не могат да направят...Пък какво говорим за лазер:)

Вие просто се опитайте да стигнете до международната космическа станция на първо време .....

Алфа Центури?! Глупости, това е "Алфа Центавър"! Дир - загубени в превода ... Просто загубени.

Оф не им се дразни, може и вече така да го учат децата. Окисите отдавна станаха "оксиди" например и т.н., бе не си струва да се впрягаме и на по-дребните простотии, езикът еволюира (не знам в случая дали е така де, може да си 100% прав за това как е правилно на български, аз лично в разговор бих казал "центавър" разбира се но сме расли с книгите на времето си :-) ).

На чист български този въпросния добитък всъщност се казва Кентавър - справка Гръцката митология :)

Сега сме част от американската империя. така,че трябва да се използват американски термини и думички. Също както когато бяхме част от руска империя. Тогава беше модерно да се ползват руски думи вместо български.

Време му беше и нещо такова да стане, ако успеят идните няколко години да подкарат такова нещо до Марс и обратно за по-малко от месец пробивът ще е страхотен. Все още е само проект де - дано успее човекът да го докара до работещ прототип.

Как обратно? Нали за това трябва лазер на Марс. Същото като "светлинните платна", дето ще движат кораба с безплатната слънчева светлина на отиване, а връщане няма, защото "срещу вятъра" платната не работят.

Поредния дебилизъм на лудите крави от Краваристана Хамерика!!! И за тая глупост може да метнат няколко трилиона долара..както за оная кофа с бурми Ф-35..Дето дори не може да лети като хората :)

.

на чепове вурстове и говна на посраните луди крави вие еврофаковете най -добре го знаете:)