Коментари - НАСА: Връщаме се на Луната | IT.dir.bg
назад

НАСА: Връщаме се на Луната

НАСА планира в най-скоро време да изпрати хора на Луната.

Обратно в новината

Коментари - НАСА: Връщаме се на Луната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И как ще отидат? С кучешки впряг ли :)Те никога не са ходили изобщо, та да се връщат:) Но добре изглеждаше краварското знаме, как се вееше на лунния вакум! :)

Повтори го 1000 пъти и си повервай. Има си факти, които доказват, че си нещастен фекал.

Тези дрисни написани от фекал ляйноядец като тебе педика Дада...,Не значат нищо! Седи си в фекалната яма с останалите фекали като тебе, и стига сра по форума!

Защо днес в Германия не се разработват балистични ракети? Ами не са им интересни. Те са ги разработвали в началото на 40-те години на миналия век. А главният им конструктор Вернер фон Браун изпрати американците на Луната. Защо в Германия днес не с еразработват крилати ракети. Ами те са ги разработвани в края на 30-те години на миналия век. И сега не им е интересно. Останалите само ги усъвършенстват. Дали, след като американците са кацали 6 пъти на Луната и имат две мисии с обиколка на Луната ще им е интересно да кацат пак. 50 години по-късно - едва ли. Но пък с рекламна цел защо не? Виж останалите имат много хляб да ядат докато я докарат до пилотиран полет до Луната. Никой след американците не е пращал на Луната тежък апарат и да го е върнал на Земята. Руснаците бяха върнали 100-200 гр. лунна почва. И нищо повече. Защото кацането на Луната е сложно. Но и излитането и скачването в лунна орбита не е просто. Да не говорм за апарат, който тежи 2000 и повече кг. Ако беше много лесно руснаците да са го направили досега. А всичкото, което могат да направят са някакви съмнения в социалните медии дали всъщност американците са стъпили на Луната (официално няма никакви съмнения - просто защото ще станат смешни)

Имаш минус от мен заради германците. Те нямаха право да правят ракети, а не че не са искали и не им е интересно. Сега са в основата на Ариана.

Тия най-накрая ще стъпят на луната :)

А дано, ама надали...

Наблюдавате истинска космическа надпревара-Кой ще бъде първия човек на луната. Но не на кино-като през 1969г. Считам,че първия човек на луната ще бъде все пак американец, а не китаец или руснак. Ще видим.

НАСА планира в най-скоро време да изпрати хора на Луната. Според Ванга, китайците ще ги преварят. Да видим, дали ще познае! Китаец и робот ще стъпят на Луната до 4 години.

Още нещо, всички, дето твърдят, че знамето се "веело" - да, "вее" се, поради две причини: 1. стои изпънато, защото има и хоризонтална пръчка, под формата на буквата Г с вертикалната (двете са закачени неподвижно една за друга и знамето е опънато в Г-то, горе и в едната страна, за по-недосетливите); 2. "веенето" не е от вятър, ами от комбинация от ниска гравитация(т.е. не го "дърпа" притеглянето толкова силно материала на самият флаг, както например на Земята), липса на каквато и да било "спирачка", отново на Земята ако няма вятър бързо спира да се "вее" каквото и да било знаме (сетете се за един експеримент - в тръба с въздух пускате оловна съчма и перце, кое пада първо?А после в подобна тръба, но с изтеглен въздух пак пускате съчмата и перцето и изненадааа - падат с еднаква скорост). Реално подобно знаме би се "вяло" във вакуум по-дълго, отколкото ако го развеете във въздух... Има дори опити във вакуумни камери в ютюб, които го доказват.

Доказателствата не са важни за исктинският путлераст. За него е важно спуснатата от партията и Путлеристан опорна точка.

Официално Русия никога не е изказвала съмнения, че хора са стъпвали на Луната. Това не са и Кремълски опорни точки, това са комундета саталинофили и кръгли идиоти!!!

Уважаеми "мислители" и тролове, които не са си направили труда да прочетат свободно из нета(може и из руския даже) за характеристиките на ракетата носител, полезен товар, тегло при старт и други такива; американците са ходили на Луната, няма да намерите нито един руснак от тяхната космическа програма, който да ви каже друго(колегите ви тролове от русия и света са на обратното мнение, разбира се - между другото точно американци измислят тази история с фалшивото посещение на Луната); но все пак е възможно филма на НАСА за разходките по луната да не е 100% реален, прочетете в интернет за "светлинките" по линията ден/нощ на луната, които изглеждат като отражение на слънчева светлина от стъкло и може би ще свържете едното с другото.Може би, само може би, филма прилича на "фалшив", защото някои части са изрязани и са добавени други после. Нали не мислите, че руснаците не са следили целият грамаден модул(на фона на бойна глава на ракета) по пътя му до Луната с радар и не са определяли радиосъобщенията от къде идват, при положение, че ги е чувал почти целият свят?

ИМА ДИРЕКТНИ ПРЕДАВАНИЯ ОТ МИСИИТЕ излъчвани по цял свят С ОБЩА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ от над 100 часа Който е искал е можел да ги записва. Не е нужно да бъдат изрязвани.

Разбрахме че ще пратят автоматична сонда догодина и после някакви счетоводители щели да смятат дали да финансират друга мисия с хора. Няма нищо общо със заглвието.

Бахти смешниците! Вие на Луната първо стъпете НАИСТИНА за ПЪРВИ ПЪТ НА ЛУНАТА! Пък тогва говорете глупости за балъците и БГ европедалите! Първия път, дето го снимахте в Холивуд, не се брои!

Първия път снимано в Холивуд е през 1920 г. и не се брои естествено. Брои се само истинското стъпване и то 6 пъти. Путлеристан се мъчи, мъчи и не можа дори да обиколи Луната с Хора, а да прати сонда не може от 40 години.

Смешник, я сега като просто еврофаги не земе да обясниш, защо като УЖ са ходили на Луната 60 години, сега на орбита дори не могат да се качат сами! Все се моялт и дупят на руснаците, да ги качват на орбита до МКС, с руските космически кораби Съюз! И тия жалкари били ходили до Луната! Смях в залата, смях! Муньо! 60 години дори не е имало необходимите технологии за да отидат на Луната! Те дори и сега ги нямат лудите крави! Освен...освен може би...в Холивуд! хахаххааххахаха

Като знаем преди 50 години колко време ви трябваше, сега с днешните технологии ако до година не сте там, значи и преди не сте били!

Холивуд не е толкова далече...

Ще се върнете, ама тук ви чакаме с изправени лингами!

Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му.

"Колкото е по-голяма една лъжа, толкова по-лесно ще повярват в нея" - Хитлер.

Луна 9 е "савецки" космически апарат. На 3 февруари 1966 г. Луна 9 е първият апарат, осъществил меко кацане в работно състояние на повърхността на друго небесно тяло. Предадени са панорамни снимки на повърхността на Луната. Спускаемият модул, осъществил меко кацане, има тегло 99 kg.[2] Той е херметизиран и в него са поместени адиокомуникационната система, контролната система, климатична система, източници на енергия и камерата.

Ама от Байконур ли ще изстрелват, щото читава американска ракета през последните 15 год. не съм видял дето да извежда повече от два тона. Няма го хер фон Браун, да строи чудовища от ранга на Сатурн 5. Или крият някой коз, дето не го изкарват или като във вица всеки който се чувства горд американец да дойде да опъва ластика.

що говориш глупости? като са ги построили веднъж тея Сатурни какво им пречи да ги направят отново? Те плановете сигурно отлежават някъде. А от Байконур ще им трябва ракета с почти 60% по-голяма от Сатурн 5 за да стигнат до луната при същият полезен товар.

Очевадно не си гледал добре. Да не си сляп? Най-мощната действаща ,повтарям действаща, система за изстрелване на обекти в космоса е Делта 4 Хеви с над 10 полета, качваща над 14 тона на ГТО. На 2014-12-05 изстреляха една Хеви с капусла Орион на 70 000 километра. Нещо което руснаците не могат да направят от години.

Искрено им желаем успех. Тъкмо да видим как, аджаба се каца и прибира на и от Луната македонска.

Връщате се - друг път ! В най-добрия случай - тепърва отивате ...

pink floyd бяха там 1974 г.

Малко хора са информирани че още при подготвянето на мисията до Луната американците са замислили да оставят сигурно доказателство за да може да няма никакво съмнение относно мисията. Решили са да монтират на лунната повърхност светлоотразителни панели които пречупват светлината под различен ъгъл в зависимост от това към кой панел е отправен лъчът. Отгоре на всичко панелите даже се виждат с микроскоп. Попитайте някой от служителите в обсерваторията в Рожен да ви открехне за какво иде реч, ако въобще на някой му се занимава да изнася безплатни лекции, все пак науката не е безплатно удоволствие. Лек ден.

Gugnelid

С микроскоп, а? Щото панелите са микроскопични сигурно? :)

Микроскоп е, просто е обърнат на обратно, извинявам се за жаргона.

тези маркери са там с тяхна помощ измерват с абсолютна точност разтоянието до луната освен това има следи от стъпки и автомобилите с които са се движили астронавтите русофилките тук са платени тролки и са жалки

Gugnelid

Ама ДВГ ли са закарали там, или електромобили?

Ега си "разбирача", който твърди че телескоп и микроскоп е едно и също....След като от физика нямаш хабер, поне си купи един бинокъл от 20-30 лева и да видим как ще го използваш за микроскоп, като го обърнеш на обратно!

Ами то тези огледала-призми могат да се оставят там и без участието на хора. Все пак сонди могат да се пратят значително по-лесно. ;)

И гледайте този път по-качествено да изпипате лъжата.

До руските тролчета и мурзилки. - Абе толкова ли ви е скапан живота, че взимате пари да клепате в Български форуми? Колко нещастна душица трябва да си за да се навиеш на такова нещо. Ама нейсе - продължавайте. Ама с тия пари свещи да си купите. Ако въобще разбирате какво до пиша. Малоумници и комунистически изродчета с грозни физиономии и незвършен 10-и клас.

Gugnelid

Българино, ти със зелени доларчета ли се храниш, че не даваш на другите да пишат каквото си искат? Нали господарите ти широко прокламират свободата на словото, ти защо действаш в разрез с това им право? Или важното е да си им мил и скъп, за да ти подарят някоя "жипка" трета ръка? Жалко човече...

mISHO

Форума на дир-а просто няма да е същия ако не се навре един идиот, който да политизира научна новина и дебатите около нея.

Как ще се връщате, като никога не сте били там ???

Специалните ефекти ще са на ниво този път, нито вятър ще вее знамето, нито слънцето ще грее откъм грешната страна. Но пак ще оцапат нещо :).

ти маи си пак на свободен режим а ?

За да разберете кой къде е кацал гледайте филма " Коприкорн 1" Capricorn One (1977) - американски е ! Та какъв е смисъла ако си кацал , да правиш филм, че не си кацал.

Моля, направете си справка, този филм е за мисия до Марс!!!

И да не забравите да си вземете палатките, че духа.

Не, ще вземат някой руснак да се разходи по Луната.

Орките че сте неуморни сте, ама ти вече цял ден не се спираш да грачиш все същите глупости. Така не става, вижда се, че си от тролефермата и проваляш задачата. Ще ти дърпат ушите.

"Скафандрите на НАСА - с тоалетни" - е вече може и да кацнат.

Тази промяна в отношението на НАСА към Луната, съвсем не е случайна. По информация в западни СМИ , на едни от последните спътникови снимки на Луната се виждало, че забитото там американско знаме е напълно накъсано от силните ветрове духащи на повърхността на Луната. Именно това е наложило спешната подготовка на полет до Луната.

Ква луна бе, няма такова нещо. Холивудски номера, прожектират я на небето.... Отде ви изравят бе.

Винаги ми е било интересно да чета конспиративни теории, но тука си мисля че са били там. За мен най-голямото доказателство са руснаците. По време на студената война, такова измама, нямаше да остане нераздухана от руснаците. Щеше да се ползва като безценна възможност за да се срази "гнилия" капитализъм. Сигурно и за това ще намерите обяснение, само не намесвайте извънземните, и заговора нежду червени и сини, това да де пазо в тайна.

Не ли много по-просто да се допусне че просто няма как да са знаели със сигурност дали американците са стъпили на Луната. С телескоп не става, ракета може и да е изстреляна за да изглежда че отиват, но няма как да се докаже черно на бяло че не са били. Такава операцията се е провежда в пълна секретност (тоест и шпионажа не може да им помогне). Та твоя "силен" довод е един от най-слабите всъщност.

Тъпчо, и руснаците са пращали разни работи до Луната, само хора дет не можаха. Всичко се знае.

С тв-предаванията на живо, А радио комуникацията между модулитеи центъра за управление на полетите на наса, които са били слушани на живо от радиолюбители отцелия свят, Няма смисъл, няма как да те убедя, но помисли при руснаците хиляди инжинери и физици работещи по тяхната космическа програма мълчат ,само по разни съмнителни форуми се дискутират студия, камери, филми

Със съвременните достижения на Холивуд, мисля, че ще им бъде доста по-лесно от края на 60-те да го "докарат". Но пък и хората ще ги държат под лупа, което е нямало как да стане с технологичната база в края на 60-те и 70-те. Току-виж, ако се получи заснемането, си вдигнали поспадналия рейтинг. И накрая може да им връчат един неофициален "Оскар". Нали знаете какво значи абревиатурата NASA? National Academy of Space Actors. Неофициално, но си е баш така де факто.

Още един неразбран. Другия нещо се умълча.

Или е същият или е следващата смяна, все тая. Интересното е, че на руските орки са им дали задачата да грачат тия безмислици как Аполо не са ходили на луната (а то бяха сума мисии, не една) при цялата очевидност; явно някой смята, че каквито и глупости да тиражира важното е да се повтарят много и да са грак срещу врага. Примитивна му работа.

mISHO

Не. NASA е друго: Need Another Seven Astronauts ;)

абе дори и кубрик да е бил руснаците и за това не са имали акъл :))) ставате жалки дори руснаците не отричат че сащ са кацали на луната

Ние не отричаме, а им желаем попътен вятър.

Те никога не са били там.Стенли Кубрик си загуби живота за това.

70 годишен човек умира от сърдечен удар в съня си - мм дааа, много съмнително!

30 годин по-късно

Kalin

За да се върнеш някъде първо трябва да си бил там;-)та по вероятно да се върнат към старите студия но с нови сценични ефекти;-)Дано новия екип се справи по добре от стария;-)

Бих могъл да докажа че американците са били там, но съдейки по писанията ти едва ли би ме разбрал. Просто е над нивото ти.

Kalin

eee нещо си объркал словореда предполагам си искал да кажеш че нивото ми е прекалено високо за да можеш да ме излъжеш с каквато и простотия на тази тема.Прав си ни на акъл ни на образование ни на можене не си ми на нивото а доста под пода;-)

Те не могат да докарат една "спътникова" снимка на земята, та на Луната щели да стъпят. Отново. Много им куцат доказателствата, и най-вече противоречат си едно на друго. Нищо чудно че участниците в мисиите Аполо масово отказват да се закълнат че са били на Луната, Защо ли? Ако не вярвате, потърсете кадри. Истината не се плаши от разследване и дори от нечие съмнение, защото това е възможност да се докаже като такава. А те сплашват и дори бият журналисти, които не са им се вързали на фотосите.

А камъните от къде ги взеха бе шапшал, даже и на нас ни подариха.

Щом казват че са оттам аз ли ще го оспорвам това. Те казаха и че никой не подслушват, ма друго се оказа.

Gugnelid

Плевнелиев им ги е донесъл от Скалистите Планини, докато се снимал там за годишното си приветствие преди 3 години :)

Логиката на русофилите е: Щом руснак не е стъпвал на Луната значи никой не е стъпвал.

щом руснаците летят в космоса значи това е много лесно

Никви проблеми. След като бяха във Виетнам, Ирак, Афганистан и Сирия що пък да не идат и на Луната. Да не забравят този път данните за вятъра и атмосферната влажност на Луната. Айде, пък после може да дойдат при нас, стаята на Наполеон се освободи.

Кубрик почина, новия продуцент ще да е Джорш Лукас.

Чух че Путин е възложил на СоюзМултФилм да направи филм за покоряването на Космоса от руснаците.

Пак ще объркат ракетата със подводница

Путин за нищо ли не става. Казваш руски боклук

Най-страшното е, че се разгаря яростна "студена" война... По модерно му - хибридна, но е добре забравеното старо, ако изобщо е спирало

ХА ХА ХА

Вятър няма, знаме гордо се вее...

Gugnelid

Снабдили са напречната скоба на флагчето с батерия, която го вее гордо :)

Както очаквах, дежурният от орките от съветската тролеферма е наплещил поне 5 умствено изостанали поста как НАСА не били всъщност ходили на луната и още глупости. То тоя май е специалист по темата де, не пропуска - само да се спомене луната и гледай какво става. Отде ви изравят това орките бе, тая фабрика на Саруман от кал дето ги правеше трябва да е някъде наблизо, има тъпаци постващи и по англоезичните групи и новини но тия тук ги биете по умствена изостаналост с голяма преднина.

were living in amerika,amerika-поздрав от ново село

Много са забавни русосифилистиците в Булгаристанско. Оная си работа не могат да намерят, обаче знаят НАСА дали са ходили или не на Луната. Това световната конспирация в съчетание със супер ограничени когнитивни способности е идеална рецепта за мурзилски турлю гювеч.

Как така ще се върнете на Луната, при положение, че никога не сте били там?!?!?!

Не ставай смешен. Като става въпрос за космически фалшификации, вземи да прочетеш как е преминало първото "пътуване в космоса" на Гагарин. И как се е върнал на земята. А за полета до Луната, дори и руснаците потвърдиха, че наистина американците са били там.

Прочети за първия американски циркаджия, изстрелян с военна ракета/балистичен снаряд... и прелетял 450 километра!

Какво значение има дали руснаците са го признали или не? Те първо няма как да проверят така ли е било или не. Второ, и 20 милиона руснаци да кажат че е било така, това не оправя дупките в цялата история за кацането. А дупките са много и убедителни.

До 2025 никакви туземци да не припарват Луната - споразумение с "тревопасните". Така - първо от далече на орбита после ще видим. А за Марс "през крив макарон"!

Значи, за да се върне човек някъде, трябва вече да е бил там, а аз не съм сигурен в случая с американците и Луната дали това е така.

"е готова да отправи поглед нагоре още веднъж". Може да гледат още един път филма, по случай годишнината.

най-мощната ракета в историята предназначението й е за марс! айде че ми писна да слушам пищенето на малоумни русофилки

Айде че ми писна да чета цвиленията на дебили русофоби.

А пък руснаците се очаква да произведат скоро свестен автомобил. Ама надали

Se taia

Какво стана с руската програма за марсоход?

рамщайнамерика прекрасна песен с прекрасен клип

Еврейчето Вова от Кремль ще си забоде една булава отзад и с нея ще замине за Луната! Ще стане "жужето от Луната"!

ти глей аз да не ти звара една граната от СПГ 9 отзад и да я изстрелям, че само майори ще има из въздуха ха ха

Довечера не чакай жената. Ще съм виновен за чавето ти и че не можеш да вдигнеш малкия самолет.

Как ще иде НАСА на Луната като Кубрик умря, бе? Ахахахахахахахахах! По-смешното е, че НАСА ще наеме англичанин да й снима кацането - ахахахахахаха!!!! Обаче най-смешното е: 1. Отваряте страницата на великата Росскоссмосс и гледате: Космические програмы - алабала, Ракеты - алабала... информация от Wikipedia. Най-обикновенна фирмена страничка правена от някой московски ученик! Изстрелваме ракети - eвтино! :) 2. Отваряте страницата на НАСА - иформация за минали и настоящи мисии, снимки от телескопи, марсоходи, сонди, сателити - на Земята, Луната, на планети, звезди, галактики на другия край на Вселената. Въобще виждат се РЕЗУЛТАТИ!

чукчата вова ще се върне в тайгата и всичко ще си дойде на мястото

да се върнат ама със оная ракетата от филма на Кубрик дето едно време го прожектираха .....