Коментари - Роскосмос и НАСА строят окололунна станция | IT.dir.bg
назад

Роскосмос и НАСА строят окололунна станция

Роскосмос и НАСА ще създадат окололунна космическа станция между 2024 и 2026 година.

Обратно в новината

Коментари - Роскосмос и НАСА строят окололунна станция | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То мноо хубаво, ама руснаците за кво са? Предполагам че ще правят чай и ще подават инструментите. И разбира се ще мият чинийте и ще метат.

И аз не харесвам руската политика и влияние на територии,но те са победители от втората световна война,и за това са разделили света с САЩ и имат право да строят ракети и да имат атомно оръжие както и САЩ. Технологията за овладяване на космоса и мисиите до Луната и т.н са създадени от германци но Германия няма ракетостроене защото великите сили са забранили на победените да развиват тази технологията. Ако Европа днес събере всички европейски инженери по света и реши да отиде на марс и да го колонизира то до 5г ще има база с поне 20 човека и ще е напълно автономна а Русия и САЩ ще са години на зад заради егито на победители макар че винаги са играли заедно задкулисно.

Всъщност в ЕКА работят много германци и не им е забранено да развиват технологиите за космоса. ЕКА има и много добра ракета - Ариана 5

Да но инжинер от Германия или германски инжинер който е дал на човека ? А иначе в забраните имат ограничения и то доста

Еми за да строят станцията. НАСА всички знаем защо са там, все пак без саботаж ще лъсне истината за стъпването на Луната.

Илънчо дотогава ще си го развява на Марс... Друг е въпроса има ли смисъл ... Вместо да опазваме нашата уникална планета на която единствено можем да оцелеем, защото сме еволюирали за живот тук, ние гледаме към Марс ... Еми няма смисъл. Някой ден, скоро, когато роботите станат още по-автономи, ще ги пращаме да копаят по други планети, а ние ще си гледаме кефа тук, на този райска планета, ако съумеем да я опазим ....

Като гледам, докато не се избием, няма да мирясаме! За съжаление

Те нещата ако ставаха така с чакане както се надяваш мнооого далече от пещерите щяхме да сме излезли, няма що.

Човешки крак на Марс няма да стъпи, да се запишат думите ми за бъдните поколения, за да се знае че е имало реалисти още 2017 година. Иначе анимационни филмичета си гледайте колкото искате и ако искате си вярвайте че са реални. Единствените учени които могат да оценят колко е нереално това кацане на Марс, са точно тия дето ще си загубят готината работа, парите и голямата пенсията, ако го направят. Другите трудно могат да осъзнаят колко пречки и от какво разнообразно естество има за такова кацане.

Стана ли ви ясно сега Циркът на Двете Империи?! Ще чакам изявлението на Покровителят На Магнолиите от Банкя и Висш Геополитик по темата!

Това няма да стане. Роскосмос няма пари и не е в състояние. НАСА пък ще се откаже. Макар да разполага с финанси тя има съвсем други приоритети.

Още една крачка, към стъпване на човек на луната...

Ааааа ей го бе, отзова се на призива ми дежурният по луна шибан руски трол. Давай по-напористо, както когато съветските другари не са намесени ако ще убеждаваш някого, че не е да те няма заради тях.

Колко си ограничен само, за теб света се дели на американци и руснаци. За твое сведение руснаците напълно подкрепят лъжите на НАСА, според мен за да не се разбере колко срамно са били излъгани.

Окололунна станция няма особен смисъл без лунна база, която да осигурява гориво за по-далечни полети.

Официално, все още нещата са на фаза 'преговори' Даже и да се строи нещо .. то няма с какво да се закара до там. Няма нови ракети от тежък клас с които да се извеждат товарии хора към Луната. И .. определено следва да се отбележи , че 'официално' Русия изостава в разработката на нова тежка ракета и на нов космически кораб.

Всъщност има - Делта IV. Moже да качва по 10 тона на окололунна орбита, което е достатъчно за начало. След месец Falcon Heavy като полети ще може да качва по 18 тона

А до тогава - я камилата, я камиларя.

Китай планира кацане на Луната към 2022 година.

Те вече кацнаха и пуснаха една играчка от Зрънчо, ама за полет на хора с връщане ще трябва да се помъчат още поне 20 години, особено след като им гръмна преди няколко месеца Long March 5, а дори и тя не става за кацане с връщане.

а санкции на Луната няма ли да има?

Къде са руските тролове ми е любопитно, друг път само като има намек за луната се посират от напъни най-горният пост да е тяхното бръщолевене как не били се състояли мисиите Аполо. Аааа да, тук има участие на съветските другари, трябва да се стъпва предпазливо. По-нископълзяща пасмина от руските слуги не съм виждал ей.

демек вий американските тролове скучаете без руските себеподобни

Шибан руски трол, много добре си знаеш, че други освен руски тролове тук няма.

VenkoGrig

За сведение на малоумните редактори от руссофильистичния дирник. 1. Има програма на НАСА за създаване на окололунна станция обявена преди години от Обама. 2. Има проведени някакви разговори и изявено желание от страна на Роскосмос да се включи в програмата на НАСА. 3. Резултат от разговорите е Роскосмост води разговори със специалисти на Боинг и други компании за евентуално унифициране на американските апарати за скачване с российските. 4. НЯМА окололунна станция на Роскосмос. Понимаеш бляд?

САЩ нямат ракетни двигатели и ги купуват от Русия. Така наречената "Международна космическа станция" е съветската Восток. А САЩ никога не са се доближавали до Луната. При 5 "успешни" кацания, до сега трябваше да са обсебили Луната и да не допуснат никого дори около нея. Руснаците много добре знаеха това и им хванаха тенекиите в Тихия океан. За да не се разпространи вестта за голямата лъжа САЩ дадоха на СССР безвъзмездно технологията и завода за производство на товарните автомобили КАМАЗ, както и други придобивки. Сега не се знае какво ще дават.

Мнооо си прозд...

Обама май беше казал , че до 2030 г. ще има човек на Марс.

Ильоменатите-рептили, членове на масонската ложа на Билдербергите и главни пръскащи с кемтрейлс сиви, те няма да позволят да има още една окололунна станция, защото ще засенчва лунната такава, построена от Чичо в чест на тибетските летящи чинии, скрити в Антарктида.

Бе в първия момент помислих, че е още един от сериозните постове на разни умствено изостанали дето ги плещят такива, толкова са ни привикнали към бръщолевенето си. После го дочетох и стана ясно, че е подигравка с тях....

+1 Обзалагам се, че ако те накарам да го напишеш още веднъж същото, няма да можеш... :)

с джаза е така.

аз пък гледам оптимистично на нещата! има ли проблеми за решаване? - Безброй! ше се решат ли с времето? - Разбира се! Станция около Луната? - супер! предстоят още безброй интересни (поне за мен) открития!

А как смятат да правят зареждане с припаси и да сменят екипажа? Защото "Юпитер" отдавна е архивирана, а фон Браун и акад.Челомей си отидоха.

перефразирам: "о не! фон Браун и акад. Челомей не са сред живите! всяка ракетна програма на човечеството от тук нататък е обречена..." съзнаваш ли колко смешно звучи това?

Наистина е тъпо да не можеш да размажеш путлераст в собствен сос. толкова са тъпички горките. Но това все пак са някакви планове които разбира се няма да се осъществят. Космоса е на частните корпорации. Някой от вас представя ли си държавен уиндос или държавна кола? Не? Разбира се.Илън Маск ще иде на Луната далеч преди тези разхитители на парите на данъкоплатците.А радиация все пак там има. И до сега предвид краткотрайните мисии не е била фатална. но все пак астронавтите са виждали цветни петна дори със затворени очи когато енергетичните протони са прониквали в черепните им лутии и са активирали зрителните центрове в мозъка.

Душичко, нещастна, твоя Елън Мъск, се различава от Валентин Златев, само по космическите(и в двата смисъла на думата) мащаби на приватизацията му.

Ходи в Москва да пробваш шушумигар!

Преди 7 години и за 2017 година може би са писали че ще има база на луната, за бъдеще време, след 7 години някой може да говори измислици, без да е отговорен пред слушателите, без да има никакъв стимул да доказва че думите са му вярни.

И защо вече повече от час нито един путлераст не попитал: А радиацията? А поясите на Ван Алън? А космическата радиация? И други такива тъпотии.

Защото путлеристите са си твои персонални бръмбари. Време беше за тази станция.Близо 50 загубени години в усвояването на Космоса.

LOL, негови персонални бръмаби били шибаните руски тролове. Бе ти за първи път ли поглеждаш под статия за луната в дир? Те се посират с цели ДНИ от напъни да имат най-отгоре техен пост от вида "не е имало мисии до луната", един дебил наскоро го притиснах за дозите та се опита да излъже съвсем по цигански - и бе хванат, разбира се.

Ето ти се обади вече...не се стърпя да политизираш темата. Няма с кой да се заядеш и за това започна. Колко мъка има по този свят...

5 цента на пост са си 5 цента. Другото няма значение. Такива, като този, и майка си биха продали за жълти стотинки, стига да има кой да ги даде.