Коментари - НАСА с ново селфи от Марс | IT.dir.bg
назад

НАСА с ново селфи от Марс

НАСА за пореден път обедини селфитата, направени от марсохода "Кюриосити", в удивителен портрет.

Обратно в новината

Коментари - НАСА с ново селфи от Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма голяма разлика. Вече качиха и върнаха живи мишки и други животинки няколко пъти.

Кои? Руснаците ли? Маи в близките 20 години няма да стигнат до Луната. Дори и сонда нямат и изглежда не могат да пратят. А да стъпят на Луната няма шанс и след 50 години, а това е нещо което американците направиха преди близо 50 години.

Тва прилича на Аризона... само са хванали снимки без лешоядите и индианците.

Стоят си в някой компютърен център и с 3д макс правят чудеса хаха

Е те и на 4-ти километър като снимат не те хващат тебе щото повечето време санитарите не са те изтървали както сега. Напъващи се до посиране дене и ноще руски тролове, отде ви изравят такива жалки твари бе.

Не мисля, че съм руски трол. Просто като няма какво да кажеш почваш да бълваш бълвоча за троленето явно

Нали ватенките в своята некадърност да кацнат на Лунатата, твърдят че и американците не са направили това. Много интересно е да се види как ватника рязко се сдухва, когато го питате от къде американците са взели 300 кг разнороден лунен риголит от много различни точки, пътувайки с електрическите си бъгита по луната. Той е изучаван по целия свят, включително и в СССР. А и вторият въпрос - защо Раша се обижда толкова много от факта че прехвалената ПВО противо въздушната отбрана на страната, не е в състояние да проследи полета на ракетата и космическият кораб до луната (и то 6 пъти подред )? Тук тъпата ватенка влиза в жесток дисонанс с патриотизма.

Да си признаят накрая, че от 20 г. са там и имат база! Цял свят видя снимките преди две-три години на модула и марсохода със сянката на космонавт, наведен да почиства или поправя нещо по ходовата част!!! И ние сме хора, не сме идиоти да ни бъзикат.

Чавес: Капитализмът сложил край на живота на Марс

Хората правилно са написали портрет!! Тоест манипулирано от човешка ръка!!! Манипулацията не е задължително да е негативна тоест да внася нереални елементи но е факт и НАСА си го казва.

Ако не поумнеем и не започнем да пазим Земята, това ни чака - студена, пуста, враждебна планета. Оценяваме нещо едва, когато го загубим.

Всички се разхлипаха.

Куриозити е разбира се много голямо научно и техническо постижение.Нищо особено,уникално и интересно обаче не откри на Марс,и за това не е виновен апарата нито създателите му!За мен следва загуба на "интерес" от НАСА към Марс.Остава Мъск но там зависи дали стартовете ще дадат субсидии и ръст на печалби.

Мат Деймън ли е зад обектива

Не, Джак Никълсън от "Полет над кукувиче гнездо" е.

Тъпи продажни ватни тролове, можете ли с тъпият си зомбиран мозък да отговорите на следните факти: Кои Роувъри вече тринадесет години, пътуват по Марс? Кои спътници за 15 години са допринесли за създаването на пълна подробна карта на Марс с резолюция до 30 см / пиксел? Коя станция влязоха в орбитата на Юпитер и Сатурн? Кой първи изпратиха снимки от Плутон ? Кои апарати са преминали отвъд границата на Слънчевата система? Кой многократно кацна на Луната? Кои апарат изследва меркурий и се е доближил най-близо до слънцето ? Това не са апаратите на лъжливите бедни и пияни ватенки . Това са апарати на свободна и демократична държава Америка. 6 стъпвания на хора на Луната, единствените Сонди звън Слънчевата система, единствените Сонди на няколко милиона километра от Слънцето, работещи, единствени, Сонди около Юпитер, единствени Сонди около Сатурн, единствени сонди около Плутон, Нептун, единствени, Сонди на астероид, единствени, Космически телескоп, единствен Тази година ще качват втори още по-голям

Кой създаде най надеждните ракетни двигатели на НАСА - РУСНАК

Нали разбираш, че за руснаците могат да ти изпишат също такава последователност в какво са първи или единствени. Руснаците вече не гонят да са първи, а практичността. Искат от ЕС да им закара ЕкзоМарс на Марс и им го закарват. Искат да им качат хора на МКС и им ги закарват. Американците имат май много малко правени от тях модули на МКС. Повечето са купени от Италия и някои от големите от Русия. Сега са се насочили към други неща руснаците. Развиват си и ядрените ракети. Дори Путин коментираше, как трябвало да разработват нови материали. Утре същите тези нови материали може да се ползват и в космическите ракети. Като нищо може да има принос и за космоса нататък.

Това коя версия на играта е?

Защо използват същите декори като при кацането на Луната :D:D

И без това Кутев каза, че земята е плоска. Нинова каза, че само руснаците могат след 40-50 години да пратят нещо по-далеч от 100 км над повърхността на земята, а Радев потвърди и добави, че е така, защото само руснаците не са подписали ИК!!!

Защо не се вижда част от роботозираната ръка на марсохода

За да ти даде храна да зададеш гениалния си въпрос, как защо. Като не си чел статията прочети коментарите по-долу, има го обяснено вече.

БЛАЖЕНИ СА ВЯРВАЩИТЕ ???

Я марш обратно в леглото, че санитарите пак ще те спипат и нали си знаеш.

нямаш проблем!аз със идиоти не споря-ако кажеш,че и на луната са били,и с това ще се съглася?????????????????????????????????????????????????????????

Той дрон ли си има да уптавлява тоя Курисити ве - откъде го снимат и защо на снимка от второ лице и викат селфи ??

Още един не прочел статията, а само заглавието.

То голяма статия ве - 3 реда в които пише че имало камера на края - кат снимаш от стик или ръка тя се вижда глупако, защо ще я трият ?

В момента има две държави, освен USA, които знаят със сигурност дали последните са кацали на луната. Това са Русия (станция от програмата Луна е кацала само седмица след Apollo 11 в непосредствена на обявеното място близост, при това с телевизионно излъчване в реално време и нагаждане на кацането по него. Други станции са се движили около другите места на кацане, имат и картографски сателити с достатъчна точност да покажат снимки от местата) и Япония (те последни изстреляха около лунен картографски сателит, който можеше да прави подробни снимки на повърхността, специално по участъците, където са казали мисиите Аполо). Нито Япония, нито Русия са публикували снимки, мисиите са засекретени, няма изявления. Това между впрочем спекулативно се приема от НАСА за най-голямото доказателство, че е имало кацане на луната.

Аз не съм съгласен със спекулацията (не казвам, че са кацали или не, казвам, че спекулацията не може да е вярна). Ясно е, че Русия няма да каже, ако знае нещо лошо, поради няколко причини първо по това време много активно са търгували през Исландия СССР е изнасял стомана за най-голямата индустриална и стоманена държава в света, а САЩ са изнасяли към първите зърно, за преизпълняващото петилетки уникално народно земеделие. Да не говорим, че твърденията, че Гагарин не е бил първия, а втория космонавт, и снимките му са преправени не малко, а първият е загинал, си имат своето не малко основание, и са давали възможност за известни спорове. Все пак говорим за период, в който въпреки официалната политика на врагове, любовта между управленията е разцъфтявала с все сила и си знаят много все още неприятни и не публични тайни. Япония няма да каже по подобни причини. Буш пък даде зелена светлина за ново кацане на Луната, против традиционната политика на републиканците, след скандалите около загубените оригинали на НАСА, отворили се след като последните бяха изисквани да бъдат разсекретени по давност, поради повишения обществен интерес, поради филм за потенциална фалшификация на кацането на луната. Дали не го прави и защото знае нещо, дето ние не знаем? Вероятно. Дали обаче то е, че US не е кацала на луната, не знам.

Пич наръсил си хиляда глупости и неверни неща. Руснаците нищо не са пращали в близост до мястото за кацане на Аполо 11. През 1969 г имат 5 мисии за праща не на сонда на Луната основно за взимане на образци 1. 19 февруари 1969 г - ракетата се взривява 2. 14 юни 1969 - ракетата се взривява 3. 13 юли 1969 - сондата Луна 15 се разбива при опит за прилуняване на 21 юли 1969 (17N, 60E Mare Crisium). 4. 23 септември 1969 г Космос 300 не успява да набере скорост и изгаря в атмосферата 5. 22 октомври 1969 г Космос 305 повтаря упражнението. Нямат картографски сателити, щото и нямат камери с нужната оптика за снимане. Пряко телевизионно предаване е пък върха на фантазията. Япония публикува снимки на местата за кацане и там се виждат артефактите. Но това не е нужно дори, защото ежедневно се мери разстоянието до Луната с лазер, като се ползват лазерните огледала поставени при 2 от мисиите. Кацанията на Луната са 6 и да се пише за кацанеТО е смешно. И оригиналното копие от ЕДНОТО кацане, който не знаеха къде е, се намери. Става въпрос за филма от директното предаване до Земята. Само че наред с това има филми и снимки правени от Астронавтите на Луната с много по-голямо качество, които са върнати с тях и ТЕ НЕ СА ГУБЕНИ. Както и филмите от другите кацания.

Само на една компания Space X изстерлванията на товари са 2 пъти повече и по евтини за 2017 . Другото са глупости вземете прогледнете най после стига с тая сляпа любов по Русия мислете хора мислете

Единственото нещо в което руснаците са най добри в момента е разпространяването на лъжи , пардон и в поркането . Друго просто няма

За пиенето не знам но в разпространяването на лъжи не ги бива особено, виж какви умствено изостанали тикви съчиняват агит постовете им. Кой с всичкия си би взел и малка част от тъпотиите им насериозно.

Ама НАСА продължава да баламосва балъците ,че въобще са излизали в космоса и ,че снимките им не са плод на МАНИПУЛАЦИИ както беше и "кацането" на Луната менажирано от Кубрик по нареждане на тайните служби ! Разберете ,че никой не е излизал в космоса стигат няколко километра нагоре и неможе да отидат по-нагоре понеже има някакво силово поле или как да го нарека което блокира всичко . Всичките ракети с "космонавти" ги изстрелват няколко десетки КМ и после си кацат някъде където няма хора за свидетели и всичко е ТОЧНО а после показват фалшивите манипулирани аудио и видео монтажи за пред ОВЦЕТЕ които спонсорират с данъците си това ! Толкова много ЛЪЖИ има и в училищата и университетите , но хората предпочитат да не се бунтуват а да живеят по правилата на тия дето пишат историята ! Колко по-лесно вие на вас ТЪРТЕИ да приемате за истина всяка една ИЗМАМА от НАСА , ЦРУ , НСА и т.н. и т.н. защото така не си напрягате малките закърнели мозъчета и живота ви е по-спокоен като незнаете истината и не правите собствени разследвания неутрални !

хахахахахахаха

Se taia

Ако беше малко по-грамотен, щеше да знаеш, че са кацаниЯ - да, цели 6. И можеш съвсем спокойно да провериш сам, ако имаш телескоп зоните на кацаниЯТА. Ама понеже си тъп трол, си пишеш опорките, които даже не подозираш колко издишат.

Ако не е майтап това дето си написал, ти препоръчвам да отидеш на психиатър и да му разкажеш това.

тоя че не е в ред е очевадно, ами виж и +3 сам му сложили. демек не е сам :))) ... а иначе има доста хора вярват в това, даже наскоро ... а бе я гугълни "общество на плоската земя" и ще се смееш от сърце!

тегави роботчета колко работещи останаха??

Доста нескопосан монтаж от две снимки.С невъоръжено око се забелязва даже.Тия що не си наемат българи да им правят монтажите-имаме добри специалисти,и фалшификациите ще изглеждат по достоверно. Другата идея на тази снимка,а и на тази статия,е да се броят глупаците,защото според една социологическа агенция,са повече от 95%.

И как разбра, че са 2 снимките? Или ти е трудно да четеш и разбираш прочетеното?

Aбе толкова години на Марс и още са му чисти обективите и му лиспва селфи стика. Някой май го облсужва/чисти и снима този КУРиосити на снимачната площадка в ХолиУУУУД. Вероятно този , на който му се вижда отражението в обетива :)

И как по гладка повърхност полепва прах? Вече разбрахме, че си тъп, но можеш да продължаваш да дълбаеш. С всяка написана дума чупиш рекорди.

Няма Марс,няма Луна,няма Слънце.Това са лампите на бог,инсталирани лично от него,за да ни проправят пътя през мрака и опасностите на земния живот.Земята е плоска,и е обградена с вода.Бог даде на хората технологиите,за да изпита вярата им,и да провери колко простотии ще сътворят за прашинка време от неговото безсмъртие.

А ти си кух като градинска лейка.

Възможно е.Поне не съм "соросоид нещастен" :)

Хаха, гугълнах "Общество на плоската земя". Голям смях.

Дисни да вземат да купят НАСА, че в последно време са им конкурент по анимацийки.

Другари суперджендъри не се ли усещате как най демократично ви лъжат. Че нали най скъпия им разузнавателен спътник Зума лети на ниска орбита около земята да ви предупредят кога ще си отидете от този "лошия" свят. А как върви сигнала от Марс и дали не се правят селфитата в близката пустиня.

Коментарите под технологичните новини трябва да са забранени. Така поне няма да се излагат някои хора. Коментирайте политиката, лайфа и спорта.

Кого конкретно имаш предвид, щото не става ясно! Посочи с пръст!

А и доста чистичък ми се вижда "Кюриосити"-то , май е ходило на автомивка , за 6 години така ли една прашинка не полепна по него при толкова бурни ветрове нанасред прашния, червеникав марсиански терен на Марс или може би е от спец. материя???

Ми да, щото този от отражението му удря по една пароструйка редовно на снимачната площадка :)

Малко ме интересува , кой си е правил селфи! Мене ме интересува, кога човек ще стъпи за първи път на Луната! Това означва, че ще се преодолеят онези знаменити радиационни пояси, заради които, нито един човек не може да се отдалечи много далеч от земята!

Вече стъпиха, отдавна. И камънак донесоха. А радиацията не ти е ясна.

Ти остави, ама се оказа че камънака се бил изгубил, при преместване! Също като допинг пробите! А за радияцията казаха, че още не е построен кораб, който да може да носи противорадиационни щит!

Добре че е турската курвенция, иначе до сега марсианците да са му таковали мамата...

Тръмпича заповяда да се кацне на Луната! Отговориха му, че е много сложно, почти невъзможмо, или след 10 години! Някой може ли да ми отговори, защо е така сложно, след като някои велики нации са ходили шест пъти?

Сложно е! А най-верният и бърз отговор в случая е: защото си тъп.

Хе хей, кой ми го казва! Тъпият костовак, привърженик на костов! Нали помниш? Пак спорихме, и ти набивах в тъпата кратуна, че твоят няма да влезе в Парламента? Тогава пак се правеше на много умен, а си едно лайно, което дори и мозък няма!

Добра фотосесия, само че българите не ядем доматите с притките. Който е балама може да бъде излъган , за разумните е трудничко.

Разбира се че не ядете доматите с колците, просто си вкарвате в дупките колците до доматите.

Не НАСА, а в Холивуд са правени снимките!!! Както и други са забелязали, на "селфитата" не се вижда ръката на камерата, но се вижда пък отражението на фотографа!!! (снимки 2 и 11) Уж в Холивуд изпипват нещата ...

Ако си счупя крака на Марс, трябва да викам такси, не линейка! И там ли?

На втората снимка в обектива на камерата на марсохода се отразява силуета на фотографа!!??

И не само на втората :D

На 11-тата се вижда най-добре

Освен че си тъп се, доказваш че си и кьорав, а? Ми тури си лупите или по-добре свали си снимката и я увеличи, колкото искаш и виж добре "силуета".

НАСА със селфита от Марс, Луната, Венера....Роскосмос със селфита от Байкунур.....ами кой както може - хахахахааааа

Това е тракторчето на сина в пясъчника пред блока.

Любопитството изяде главата на котката,- казало кучето. Тия американци и тия руснаци са ми много подозрителни на мен, странно как антивирусната на Майкрософт няма в черния си списък сайтове, които например има в антивирусната на Касперски? Защо Бил Геийтс се е загрижил за пиратските игри, но не го интересува примерно марихуаната? Не е ли това знак че ЦРУ и КГБ споделят общи ценности но не и общи интереси, и не означава ли това че ние обикновенни те хора сме жертвите в случая? И все пак имаме Кюриосити на Марс...

Браво, те и на Луната ще кацнат скоро, за първи път, както са я подкарали!

странно защо Кремъл е на друго мнение от путинофилистичетата. Може би щото 6 пъти насочват всички телескопи към луната и се молят на килимчетата в посока Мека да се провалят американците - ама така и не излиза гръмко заглавие в ТАСС за такъв провал... а знаем как обичат да ги отразяват. па ти си злобей от мъка :)))

За мълчанието САЩ са им построили завод Камаз!

Интересно защо не се вижда селфи стикът ? Което води до въпроса аджеба как са правени снимките ? Да не е същото студио където са правени снимките от Луната с Армстронг ? :)

Ако прочетеш внимателно ще си отговориш на въпроса.

Прочетох: Малка камера, разположена в края на роботизираната ръка на "Кюриосити", е направила селфитата. Въпросът е защо не се вижда тази ръка, която държи камерата ?

Демонстрация на уникална тъпота е твоето. Дори не можеш да асимилираш текст от 10-тина реда. Ама това е нещо нормално за путлерастката сган.

Добре де, костовак, ти като си толкова умен, я разкажи!