Коментари - Астрономи откриха мегапланета ”Годзила” | IT.dir.bg
назад

Астрономи откриха мегапланета ”Годзила”

Астрономи откриха мегапланета, която е 17 пъти по-тежка от Земята и която кръстиха “Годзила“.

Обратно в новината

Коментари - Астрономи откриха мегапланета ”Годзила” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поздравления на екипа, направил откритието и специално на Димитър Съсълов! И смятам, че именно така трябва да се изписва името на астронома от Български произход - СъсЪлов!!! Той е от известен Български род, но за жалост е избрал, като много други Българи по-добрия живот в друга страна.

Поздравления и от мене. :) Чудя се дали е възможно в тази слънчева система или в самата Kepler-10c да съществува някакъв друг фактор, който да поддържа стабилността на тази планета. Доколкото ми е известно HARPS не може да прави разлика например между изотопите на металите а има някои супер леки изотопи, от които планетата може да е съставена и те да я правят реално погледнато дори по-лека от Земята. Друго (мое) предположение е, че това може да е просто ядрото на бивш газов гигант, чиято маса е била преди това загубена поради повишена активност в слънцето, което е към края на живота си в тази система и е съвсем логично да е нестабилно.

Dobromir Dimitrow

Майло, масата на планетата най-вероятно е определена по орбитата . А последното ти предположение е много интересно, но ще минат десетилетия или векове, докато се изясни. Но има голяма вероятност да си прав!!!