Коментари - НАСА изпраща подводница на Титан | IT.dir.bg
назад

НАСА изпраща подводница на Титан

НАСА планира да изпрати подводница, която да изследва океаните на една от луните на Сатурн – Титан.

Обратно в новината

Коментари - НАСА изпраща подводница на Титан | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е за какво й е гориво, като ще плува в океан от гориво???

А 10 години по-късно - и самолетоносач.

Боже, тая статия е пълна каша! "Предаването на накрайника ще покрива ТЕРИТОРИЯ от 1429 млн. км." - тук става ясно, че г-н Гогов не може да направи разлика между ПЛОЩ (територия) и РАЗСТОЯНИЕ. Тази "територия" е почти 3.5 пъти повече от тази на самата Земя, която е доста по-голяма, а посоченото число разстоянието Земя - Сатурн. "...необичайна техника на "плуване" - тя ще поема течност...когато потъва и ще изпуска течността когато се издига..."- тази "необичайна" техника на "плуване" се използва от подводниците от когато са изобретени. Не използват камъни или железа за тази цел. И това се нарича "баласт"..."При потапяне ще събира проби от ВОДАТА и ..." - на г-на Гогова поне това трябва да му е известно, че водата, ако има въобще такава на Титан, трябва да е твърда като камък при тия температури и както е "изредактирал" дописката, излиза, че течността в океана на Титан не се състои от въглеводороди, а от чиста водица...Накратко, човек като не разбира или не знае нещо, по-добре да не се захваща да го прави. А иначе пожелавам успех на американците в това начинание!

какво се чудиш, гогов е известен с простотията си, всяка негона статия тук е доказателство колко е тъп. например още помня неговата статия за инфраволетовите и ултрачервените лъчения...

Преди секунди казаха че е гръмнала ракаета на фащ която е имала за цел да искара спътник на фацебоок :) ай честито :) на поамериканчените соросчета :)

Мощна експлозия на космодрума Джон Кенеди във Флорида! Джон Кенеди във Флорида! СЕПТЕМВРИ 1, 2016 space2quality85stripall Силна експлозия разтърси космическия полигон Джон Кенеди във Флорида, предаде Би Би Си. Взривът стана, когато от площадка на космодрума в САЩ е трябвало да излети корабът SpaceX. Все още няма данни за пострадали. Причините за инцидента не се съобщават.

е и ?

Дрън, дрън, подводница на Титан.

По това време ще тече война между македония и русия за анексиране на изконни македоно руски територии в северните части на титан.

А в това време на Земята ще умрат от глад няколко милиона деца,ще нахлуят в чужди територии и удавят чужди култури и религии няколко стотин милиона "бежанци",ще пеят "осанна" и "ах,колко сме добре" няколко десетки милиона самодоволни слуги,ще забогатеят с по 10-20 милиарда няколкостотин души...а подводницата ще докладва от Титан:ЗАСЕГА ОСВЕН ПРАЗНО ПРОСТРАНСТВО ДРУГО НЕ ВИЖДАМ. И няколко хиляди души наречени "учени" ще се пенсионират на високи пенсии,изкарани от чичо във фермата и от леля в завода!!!

Вместо да се опитваме да разберем неизвестното да си повегетираме около катуна казваш. Ми кой за каквото е създаден, харесва ти или не това е положението.

Кретенче, хем искаш "деца да не умирали от глад", хем да няма бежанци. Ти да не си мангал, бе? Това е положението - колкото повече деца оцелеят, толкова повече бежанци ще пеят осанна и ще нахлуват в чужди територии. Това е геометрична процесия. Спирането и става единствено с тотален мор и глад. Щото тия са като скакалци. Затова е по-добре парите да отидат в хора които допринасят за прогреса. Щото тия пари реално се харчат на Земята. На Титан ще отидат само няколко тона железария, което ще е загубата за планетата ни. А това е нищо.

Па да мрат! Остап Бендер: "Спасението на давещите се е дело на самите давещи се." Из: Иля Илф и Евгений Петров 1897-1937 / 1902-1942 Руски писатели. "Дванадесетте стола"

Не знаех, че са умрели толкова млади и двамата... Талантливи тикви, жалко, че не са получили времето да напишат още нещо. "Златният телец" май ме забавляваше повече (отдавна съм ги чел и едното и другото).

Циганите една клечка да драснат,и ще взривят луната!

Тогава зелените човечета вече ще са ни оправили!

Първо да си оправят Крим зелените човечета :D

Алоооо идиотите неграмотни!!! "Подводницата ще изучава ледените океани от течен метан и етан, които покриват повърхността на луната" Каква Луна бе??? Сигурно е спътник а?

sawo

Титан е луна на Сатурн... Нещо май се обърка? :)

"Титан е луна", метан е вода... Пълна лудница.

Титан е спътник на Сатурн тъй както Луна е спътник на Земята.

Относно начина за потъване и изплуване на подводницата - всички подводници за които съм чел използват този начин (поемане на външна течност при потъване и изтласкването и при изплуване). По принцип този, който пише научните статии за Дир.бг досега се справяше много добре, но тази статия нещо ми бие на препечатана от жълто списание. До сега никъде не бях чел за планове да се праща подводница (при това с такива размери) на Титан. Има теоритични разработки за Европа (спътника на Юпитер), но за Титан за първи път чувам.

sawo

Наскоро гледах научнопопулярен филм, където НАСА планираха да изпратят наистина подводница, дори щях да пиша коментар, че това не е никаква новина като цяло, в предвид, че все още всичко е на ниво предварително планиране, както беше и преди доста време.

Знам, че е прекалено напред във времето, но един ден подобни мисии ще са вече факт. --- Относно "водата" - не ме притеснява подобно използване в научно-популярен текст. "Подводен", в случая, трябва да се възприема не толкова химически, а агрегатно-физически - "под повърхността на течността". Аналогично е на "земя". Да се "приземиш" на Марс звучи езиково по-естествено, от "примарсиш". Както и ако някога направим "вкопана" станция на Марс, тази станция ще ѝ викаме "подземна", а не "подмарсна". Сега вече може да ми се карате колко съм глупава или непретенциозна. ПС. Ако искаме да сме супер-формални, то и "океан" не може да се ползва за Титан, въпреки че Океан е един от титаните.

Ако пък сме още по-толерантни, може на тъпите да им викаме умни. А, на невежите - академици, на академиците - лунатици.

Цитат от статията: "Съоръжението, което ще бъде изпратено на Титан, ще включва в себе си и специална част в единия си край, с която ще може да комуникира със Земята." Специалната част в единия край се нарича антена.

А бе бая специална аннтена ще трябва да е да комуникира изпод повърхността. То вярно че няма да е вода де, може и да е тотален диелектрик тая течност и тогава ще се окажеш съвсем прав.... :-). Ама не знам дали е тотален диелектрик, ако има йони отиде тя.

въглеводородите диелектрик ли са. Петрола и газта какво са бе малоумник.

"Въпреки че Титан е леденостудена луна с океани от течен метан и облаци от цианид, тя е особено интересна за учените, тъй като много прилича на Земята в зората на нейния живот." Това е бисер на безумието докато не открия няколко свидетеля от това хипотетични древно време, които да потвърдят това хипотетичнот състояние на Земята преди хипотетичните милиарди години. В действителност Земята е на близо 6000 години и през седмото хилядолетие че си почива от човешкото присъствие. Така като Евреите обработваха земята си шест години, а на седмата я оставяха да си почива и въстанови по предписания на Творецът. И така както човек работи шест дни в седмицата, а на седмият ден в събота,която е осветена от Господа, си почива от светските ангажименти и се посвещава изцяло в мислите и делата си на Бога. Изучава Неговият характер и воля и слово.

Гого, ама и ти бесери ли ръсиш, таратор ли ти хвърчи от устата... Земята е на 4.5 милиарда години. Може би имаш предвид, че цивлизованото човечество е на 6 000, но и тук не е прецизна цифрата. А иначе и на статията сее посмях - хем метанетаново море при -190оС, хем сондата ще снима под ВОДАТА!

Това не е оригиналният Гого. Оригиналният щеше да вплете шамановавилонизма, интелинентдизайнерството и информационентропистичността.

Освен това този тук нищо не е споменал за вавилонците. Това е възмутително!

Оф троловете пак са се захванали да се правят на интелектуалци....

Рече тролът с претенции за интелектуалец.

Пародия

рече и отсече....

ти кога си бил на Титан? Кажи бе гений.

"необичайна техника за плуване тя ще поема течност от заобикалящата я среда, когато потъва в океаните и ще изпуска течността при издигане." демек точно като всички подводници на тоя свят. Какво и е необичайното?

След големия успех на "лунната мисия", се разбра, че нямат проблем да пратят каквото си поискат, където си поискат. Бе ако искат, трамвай на Сириус ще пратят. Даже и ракета не им трябва, за целта.

Ти за всеки случай не си забравяй шапката от алуминиево фолио, току виж и на тролеи на Андромеда ще почнеш да си се возил.

Така е, а руснаците все още чертаят планове за след 50-60 години с "най-добрите ракети"

Добре де, що трябва да намесваш руснаците в такива глупости? Хората си имат ресурса, правят каквото правят, като всички и те се изхвърлят понякога с плановете за бъдещето - нужно ли е да се влиза в тона на тукашната селения оставена да се лута в търсене на господар.

след като реши да изпрати хора сега наса ще изпраща и подводници а утре ЩЕ и влакове до Марс,Юпитер и до Сатурн.А някъде към 2055г. ЩЕ изпратят и коли на базата на бананови двигатели. Обаче ластика за изстрелване от батут свърши.Требва да си го внасят от Каймановите острови.

Батута си е руска идея и явно работят по нея. Въпреки че нямат и един работещ апарат на повече от 400 км. от Земята се надяват с батута да стигнат на 500 км.

"а при потапяне ще събира проби от водата..." -------- "Новата оценка ще включва данни от Касини за дълбочината, водното налягане..." ===КРЕТЕНИ!!!====

Ем, не могат да се сетят хората да напишат "течност". Трудно им да разграничат вода от течност, като понятия.

Вода или пикня е се тая за дира

А "подводница" ще е "подтечница"? Или ако е метанов басейн - "подметница"? М? Въх таз драснипаликлечовщина. Вместо да разширим смисъла на дума, ще си кълчим езика като червей на котлон...

Редактор Стоян Гогов. Това обяснява всичко.

Ами те до Марс не могат да изпратят ракета, а сега до Сатурн щели да пращат. Ама нали трябва да се оправдаят едни големи пари уж за подводница.

Всъщност Касини отдавна е там.

Очевидно ти е много лично и много навътре, че чак ти е стигнал до гърлото и пелтечиш. До Марс имат мнооого ракети, сонди и марсоходи при това РАБОТЕЩИ в момента. Виж за руснаците си прав. Не нямат нито един РАБОТЕЩ апрат по далече от 400 км от Земята.

"КРАКЕН" ли ще се казва, че да се подготвим.

Може би криокракен :-).

А дано дотогава си направят и читава ракета че иначе ша требва да връзват подводницата на буксир

Картофе картофеее.....

Очевидно имат по-читави ракети от руснаците, след като могат да пратят апарати по цялата Слънчева система, а руснаците не могат да отлепят по-далече от МКС.

имат -всичко им е по читаво -ама на хартия и по телевизият аи Пиар агенциите.Другото е спукан балон.

Едно е сонда,друго ракета ква ква,както е различно лизането и ритането на задници отвъдокеански нали ква ква

А на Юпитеровата Европа в океана при жабите никой не смее да ходи... "all these worlds are yours..." :D

Та то жабите сте тука и квакате,за кво да бият път дотам

Картофе картофеее.... И той мнения, кво да го правиш.

хахаха, само да не стане на късо че тогава ще гледаме доста заря !

Как? За заря е нужно да има кислород.

"ще събира проби от водата" ???

споко те ще си носят вода от земята....:)

2038-ма... Я камилата, я камиларя..

За някой с камилски мозък, този срок може да е странен. За останалите е ясно, че такава задача отнема време за планиране, намиране на финанси, дизайн и разработка, изпитания, подготовка и изпълнение преди старта.

Ти дотогава ще си наистина дух

....титанична глупус е това! ХА-ХА-ХА!!!

Изродите американци, какво ли не правят, само и само, за да навредят на Русия и да я представят като изостанала страна!

А изродите руснаци каквото и да направят, сами си вредят и показват колко са изостанали.