НАСА репетира за Армагедон

Агенцията ще тества метод за справянето с космическата заплаха през 2022 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И как точно ще репетират?

Това в Челябинск не беше метеорит. Беше зъл извънземен кораб, но путя го свали и спаси света с анимационните си ракети. :)

Ония актьори от оня филм вече са "репетирали". Може да се направи 2-ра част или продължение на филма.

Братя, пийте си ракията. И метеорити вече няма в България. Метеорите ни заобикалят.

И какво като репетира ? Да не би Елитът да оттърве кожата случайно??? Това че всичките пари са в Елите,това не ги прави повече хора.Господ си знае работата. ,,Блажени Низшите Духом..''

Сондьори взривяват комета, шест кацания на Луната, картофи на Марс... Холивуд винаги ни е оставял без дъх. Дано и този път не ни разочарова.

Марш обратно в леглото бе, не ти ли писна санитарите все да те връзват.

По разумно е за големите пот. опасни , апарати пратени години преди опасното сближаване, апарати с дългодействаши ядрени реактивни двигатели.

Викнете Брус Уилис, той ще го оправи набързо.

" ... чиято орбита ги доближава на по-малко от 50 000 милиона километра от Земята. ..." Че журналистите нулите ги нямате за нищо е ясно, ама ги броите поне бе хора. 50 000 милиона са 50 милиарда километра от земята. Една астрономична единица (АЕ) е 150 милиона километра, най отдалечената планета е на около 30 АЕ, което към 4,5 милиарда километра. Е та тоя астероид дето уж доближава земята е много далеч извън слънчевата система, там дето все още не е стигал космически земен апарат Ех Гогов, Гогов ...

Енергията е масата по скоростта на квадрат. Ние още нямаме нещо, което да се движи с 14км/с и още по-малко, което да тежи колкото астероид с диаметър 1км. Сиреч, какво ще е това с което ще блъснат астероида, така че той да разбере че го блъскат? Отделно, космическите тела са с много по-голяма плътност от совалки, ракети и т.н. проектирани да са леки, т.е. не са пригодени за сблъсаци.

"космическите тела са с много по-голяма плътност от совалки" само от това изречение мога да кажа, че хабер си нямаш от "космически тела" и не си чел нито една от статиите за тях в последните 6 месеца.

"Ние още нямаме нещо, което да се движи с 14км/с" Voyager 1 се движи с 62 140 km/h, което е 17 261 м/с. "...тежи колкото астероид..." Номерът не е да отклониш астероида с един удар, а с постоянно въздействие в продължение на години.

Почти позна. Кинетичната енергия е масата по скоростта на квадрат върху 2. А Кинетичната енергия е относителна величина. Т.е. ако тяло се движи към теб с 14 км/сек, то и ти се движиш към него с такава скорост. Т.е. ако ти запратиш ракета със скорост 60 км/сек, защото примерно Сондата "Паркър" се движи със скорост над 343 000 километра в час, което е 95 км/сек, то сблъсъкът ще е със скорост 74 км/сек,, т.е това ще се равнява за 10 тонна ракета "гюле" на кинетична енергия на хипотетично тяло с маса 55 000 тона движещо се с хиперзвуковата скорост от 3600 км/час. Разбира се възниква въпросът това достатъчно ли е? Един от опасните за Земята астероида - Апофис 99942, който е с диаметър между 200 и 300 метра е с маса около 60 000 000 тона или около 1000 пъти повече от масата на относителното хипотетично тяло в горния пример. Дори и с една хилядна да промени скоростта на този обект това може да означава разминаване със Земята. Разбира се в момента няма ракета която да може да изстреля 10 тонно "гюле", освен може би Фалкън Хеви, но се работи по въпроса. Ако "гюлето" е 20 тона или пък 50 тона, то има възможност да се отклони и астероид с маса над 1 милион тона или дори да го разбие на по-малки части, защото е за предпочитане да ни ударят няколко стометрови астероида, отколкото един километров. Дори има въможност за отклонение на астероид с размери 10-15 километра и маса стотици милиони тона, който може да е фатален за 99% от живота, както е станало преди 65 милиона години.

При зададените параметри удара ще е след 47 дни, а не след 7 години.

Това е въображаем измислен сценарий, не го ли разбра от статията?

И САЩ и Русия вече имат такива "метеорити" с имена Тор (руското го забравих). Изнасяш в орбита една метална топка и е засилваш към цел на Земята. Удара симулира метеорит, има разрушаващата сила на метеорит но няма радиация и можеш да го контролираш. Това измества в момента ядрените оръжия. Шанса да се гътнем от такива метеорити е значително по висок от колкото истински метеорит да ни удари. Да не говорим че ако при ядрените бомби страха беше радиацията, то с тези нови оръжия такъв страх няма!

И каква е тая метална топка, която ще е толкова голяма, че да симулира ядрен взрив. Или с каква скорост трябва да я засилиш (свободно падащите в атмосферата тела имат терминална скорст, не особено висока) или на каква височина ще я изведеш, за да се получи и с какво? Те нямат с кво да закарат гащи и супа на астронавтите на МКС, ти за топки си мечтаеш. Това са хипотетични теоретични оръжия. Много дискавъри гледаш...

средноголяма топка от чугун . топка бе , топка

Обърка не гледа дискавъри а имаше един филм Джи ай Джо нещо си там я развиват тази идея за снаряди от плътно желязо.

Никой няма да взривява нищо в ядрени бойни глави. Отделните мали парчета, които ще се получат са не по-малко застрашителни от голям къс. Целта е да се подобрят технологиите за засичане на потенциално опасни тела още години преди да са достигнали Земята и да бъдат леко „побутвани“ за да променят смъртоносната си траектория. Всичко това е възможно със сегашното ни технологично ниво. Номерът е да спрем да произвеждаме оръжия за масово поразяване и да разберем, че не сме сами в тая Вселена.

Те и да искат с ядрени ракети трудно ще ги взривят, не могат да закарат ядрена бойна глава дотам. Те тука на земята имат проблеми и е сложно с балистичните ракети, какво остава да изнесат и уцелят тяло движещо се с такава скорост. Най-смисления вариант наистина е години преди това да бъде засечен и да се прати малък апарат, които да се прилепи за астероида и да го изтласка от траекторията му на сблъсък.

Дотогава ще съм пенсионер

Брус Уилис доста остаря. Тренирайте здраво, че този път ще се оправяте сами.

Не забравяй все пак той УМИРА ТРУДНО

за взривяване с нюк щото са малки, но ако е както във филма с размерите на Тексас, не една ами стотици ще пратят.