Коментари - НАСА праща сонда в короната на Слънцето | IT.dir.bg
назад

НАСА праща сонда в короната на Слънцето

Сондата на НАСА Parker Solar Probe през 2018 г. ще потегли към Слънцето, за да изучи "на място" излизащите от него потоци частици, известни като слънчев вятър.

Обратно в новината

Коментари - НАСА праща сонда в короната на Слънцето | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Македонската идиотщина в дира скоро няма да свърши. Атмосфера (на гръцки: ατμός - пара; σφαῖρα - кълбо) е общото име за слоя газове, обгръщащ небесно тяло с достатъчно голяма маса. Газовата обвивка на Земята се нарича въздух.

Слънцето е нафтовата печка на бог,създадена специално за неговите любимци-българите-наричани за по кратко "хора".

Всичко са копирали от Русия. Руснаците още през 1938г по нареждане на Сталин, пращат изследователски кораб до Слънцето с двама космонавти. Кораба се завръща с образци от слънчева почва и камъни.

Да не пропускаме и Северна Корея, която изпрати човек до Слънцето... през нощта. :D:D:D

Похвално. Е такива мисии са ми интересни,а не тия дето се въртят на 400 км от земята и си въобразяват, че са в космоса.

" За защита от високата температура, тя ще бъде обвита със специално композитно покритие с дебелина 11,43 см." Покориха космоса, а още мислят в инчове.(11,43см=4.5 инча)

Големи яйца, че било в инчове, тва пък що се заяждаш ми е напълно необяснимо, ми това им е народната мярка от столетия никой не ебава там милиметри и сантиметри за слива, ми инчове да са. ние като направим сонда ще бъде в сантиметри и милиметри.

К

Но ще кацнат през нощта, че иначе много топло.

Къде прочете, че ще кацат?

Спомних си за филма "Проектът Съншайн" (в оригинал "Sunshine") преди десетина години. Пак ще го гледам, навремето го бях харесала.

Аз нещо не успях да го оценя по достойнство на времето. Сякаш нещо му липсваше...

Ехей, там където НАСА отива, севернокорейците оттам се връщат! Не знаете ли, че великия вожд на Северна Корея, другарят Ким вече е бил там?

Що трошат пари? Да питат севернокорейците, които вече ходиха на Слънцето :)

Те севернокорейците само са ходили, ама не са изследвали и мерили, а и Ким им е забранил да дават информация на американци.