Коментари - НАСА ще се ”докосне” до Слънцето | IT.dir.bg
назад

НАСА ще се ”докосне” до Слънцето

Космическа сонда на НАСА трябва да се доближи безпрецедентно близо до Слънцето.

Обратно в новината

Коментари - НАСА ще се ”докосне” до Слънцето | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А имат ли разрешение от повелителя на вселената-цар слънце Боку Тиквата?

НАСА ще се докосне до Слънцето, както се докоснаха до Луната.

всъщонст, истинската мисия на сондата е да се открят следи от посещението на северно кореискя космонафт на слънцето

като Ви чета постчетата, Ви се чудя на фанатичния скептицизъм. ако САЩ кажат ше правим нещо - хаха пак краварите милиони искат да прахосват ... ако Русия кажат ше правим нещо - хаха тия пияндета една лада не могат да сглобят ко са тръгнали ... ако Китай кажат ше правим нещо - тия жълтурковци освен за калпави ментета за друго какво ... Дечица на света не му трябва Ващо божествено одобрение, за да се движи! Щасливци сме, че живеем в това десетилетие, щото се случват много неща в него. 90те например бе една черна пост "Студена война" дупка в която подобни на тази "космически" новини бяха отделени с месеци и години една от друга. 00те пък само терористи им бяха в главите на сички правителства. 10те политиците вече малко са поотпуснаха и най-сетне решиха, че трябва да се гледа напред в бъдещето. Сега през седмица някой, някъде, нещо пряви или решава да направи. Кво повече искате? Радвайте се! Мене лично новини като тая много ме радват! И не ми пука особено дали в статията пише САЩ, Русия, Китай ...

Един смислен коментар.

23.01.2014 Щастливи сме да заявим, че мисията по изпращане на човек до Слънцето беше успешна. Северна Корея изпревари всяка друга държава в света. Хънг Ир Гонг е герой и заслужава да бъде посрещнат като такъв, когато се върне по-късно вечерта. Всъщност Хънг е племенник на Ким Чен Ун. Младият Хънг пътувал по тъмно, за да се предпази от екстремната слънчева топлина. Ракетата, в която бил е специално моделирана за пътешествието. Той също така е взел проби от Слънцето, които ще покаже на чичо си. Корейската централна агенция определя постижението на Хънг като най-голямото човешко постижение на нашето време.

Чи Чо, защо кашляш Чи Чо?

Голем праз! Тия ще дадат стотици милиони, а може би и неколко милиарда, за да се докоснели до слънцето. А ние мизерниците от най-бедната държава в Европа, от години всеки ден се докосваме до земното превъплащение на слънцето : ген. Б.Борисов И всичко това не си струва нищо........... или почти нищо! Само ме притеснява тая Поптодорова да не е върне в България, че слънцето ни може да изчезне............

Не знам защо все ми се струва,че невероятните научни усилия на човечеството за усвояване на космоса до сега просто не си струват. Спокойно проамериканчета,тук нямам предвид само НАСА! Макар че ако погледнеш и кацането на Луната и "безаварийните" совалки и топливните батерии и усиленото търсене на живот на Марс тя,НАСА е водеща не толкова във постиженията,колкото в рекламно-имиджния ефект. Не изостават и Роскосмос и Европейската агенция с доста спорните опити в МКС и програмата Ариана. Не заради друго а заради това че ако обективно направим анализ на ефекта от работата на горните агенции върху живота на човечеството,той не ще да е особено положителен-къде са рекламираните с крясък нови лекарства против рак и диабет,които ни набиваха в главата,че ще ги създадат в безтегловност?Къде е решаването на екологическиата катастрофа със затоплянето,което ни обясняваха,че от космоса ще се реши?Къде е новото поколение домашни и животни,които уж щяха да се пръкнат в орбита и да решат проблема със изхранването?Май бяха заместени с нови будалос-кампании за Марс,екзопланети,екскурзии около Луната за милиончета и сега цамбурване във слънцето.ВАЖНОТО Е ДА СЕ ОПРАВДАЯТ ЛУДИТЕ ПАРИ,ТОВА МАЙ МИ НАМИРИСВА!

Да разбираме ли, че желаеш да ти направят ГМО прасе по поръчка в космоса?

"ТОВА МАЙ МИ НАМИРИСВА" - на-рал си се затова, айде поздрави на шлюхата/шлюхото или квито там филистици имате в родата ...

По литизиран глупак!Плащай тогава за да ти показват американски снимчици на екзопланети,които и пра-пра-правнуците ти няма да достигнат,давай за нови френски строежи на космодруми в Гвиана,подкрепяй руските уж космически а всъщност военни проекти...и се надявай че "извънземните" ще ти удължат живота до 1000 години!

"невероятните научни усилия на човечеството за усвояване на космоса до сега просто не си струват." Достатъчно много технологии, разработени първоначално и изключително за космическите изследвания, са вече в ежедневието ни. Това, че не ги разпознаваме като такива, не ги омаловажава. Отделно от това, в момента там, горе, има няколко хиляди комуникационни сателита, които имат практическа полза за нас, долу. Но има и нещо, което не съм сигурен, че може да се измери и да му се лепне етикет с цена. Това са мечтите ни.

Spartan, ако гледаме само САЩ, бюджетът на военните за 2016 е бил 522 милиарда долара. Бюджетът на НАСА е бил 19 милиарда. Не е ли по-естествено да протестираш срещу разходите за войни и убийства? Или там нищо не ти намерисва?

Защо така смотаняшки не пишите чия е сондата Хелиос-2? ;)

Космическите сонди Хелиос са изстреляни в средата на 70-те години на 20 век от Федерална република Германия и НАСА. И двете сонди са изстреляни от космическия център Кейп Канаверал от ракета-носител Титан

Отдавна наблюдавам циркаджийската трупа НАСА и тръпна в очакване кацането им на Слънцето!!! И понеже знам, че те са много учени и хитри - ще кацнат през нощта!!! А пък Елън Мъск вероятно ще направи там и Землянска колония!!!!!!!!!!!!

Оки..както кажеш. Хубавото в цялата рабоат е че си бай Никой.

шефче

Вероятно, за разлика от теб, съм "бай" РАЗУМЕН МИСЛЕЩ ЧОВЕК!!! Сориии, не могъ да ти помогна! Глупавостта е НЕЛЕЧИМА!!!

Абе каун, къде в статията прочете, че от сондата се очаква да кацне на Слънцето? Всеки твой коментар е по-тъп от предходния...

шефче

Лепите се, като мухи на лайно, на такива псевдо-научни и често МАЛОУМНИ и ТОТАЛНО ЛЪЖЛИВИ новини!!! Господарите на света се радват да има все повече опростачен и без капацитет за трезво мислене народ по-света! Радвайте се на всяка хипер "демократична" и мега "научна" новина от УСА-то!!! И си живейте щастливо в красивата световна помия..................

Хммм, нещо сметките са пообъркали... Най-благоприятният период за доближаване е по време на най-дългата нощ!!! Нали ще е там само нощем! Значи по-дълго ще е времето за изследване... Те корейците не бяха глупави... :D :D :D

И тези като севернокорейците, ще кацат на Слънцето. Хамериканосите поне си имат Холивуд и ще го направят като истинско.

Ще кацат ? Злобата заслепява. Чети добре.

Севернокорейския патрон нали ходи на Слънцето. Направо да питат него, ако нещо не им е ясно.

В интерес на истината не беше той, а негов братовчед. Всъщност това се оказа шега на шотландки вестник... :)

Спрямо размерите на други гигантски и свръхгигантски звезди, нашето слънце си е като главичката на кокетна, малка топлийка. Но за нас то е огромно. Най-огромното нещо на една ръка разстояние. Дано сондата издържи достатъчно дълго в негова близост и да изпрати данни.

Няма ли кой да каже на НАСА да заредят в станцията я една баница,я едно очистено и напълнено агънце и след това,ако се върне на земята - ХОООООП,по 1 милионче порцийкатаааа!!!Бас държа че ще се избият за това звездно-слънчево удоволствие.И ще е по-печелившо за НАСА от омръзналите на всички "открития" на нови екзопланети!!!

закъснели сте според тасс дядя вова нЕколко пъти се е разхождал там.

Аз като русофекал ви казвам: тия човек не могат да качат на МКС, а сонда към Слънцето щели да пратят. А къде им е батута? Пак ли Холивуд ще ползват? Не знаят ли че, Стенли Кубрик умря. Няма да стигнат руския апарат Хелиос 2. Ако не е руски значи е сниман в Холивуд от Стенли Кубрик. Освен тово Русия първа прати космически апарат до Слънцето - Венера 1 - първия сътворен от човек обект там. Русия прати и първия космически апарат до дъното на Тихия океан.

И какво каза? И да Русия първи изпратиха апарат и до Луната, Венера, Марс и първи пратиха човек в космоса. За Тихият океан не знам дали са първи, защото и други ракети може да са цопнали там.

Това е било преди 40-50 години, Сега се безнадеждно технологично остаряла нация.

Пратиха някакви консервени кутии тук там, но нещата се промениха. Технологията стана по сложна науката по навътре и руснаците баталясаха до нитово на консервени кутии. А да и препиване с лосион.

Ама че са балъци тези хамериканци. И малките деца знаят, че на слънцето се каца само нощем - тогава е хладничко и приятно. Македнонците още преди новата ера кацнаха и още им седи знамето забодено там.

Русия отдавна се е докосвала до слънцето. И до луната се е докосвала, и до марс, и до дъното на индийския океан. Ние отдавна сме изпреварили американците по докосвания. Ето, дори северна корея, която следва нашия път вече стъпи на слънцето. Така е при комунизма - ние се докосваме и стъпваме навсякъде където си искаме. Вечна слава на мен - Путин.

Да много ме кефи Южно корейската пропаганда спрямо Северна Корея. Готино беше и че разстрелват хората с оръдия, пък те са си живи и здрави.

"Ако мисията е успешна, тя ще се доближи до Слънцето над седем пъти повече от предишните апарати."

НАСА ако се докосне до Слънцето, ще изгори. ;) Това е гарантирано!

така и така харчат безмислено милиарди на данъкоплатеца ,поне да качат на носа сондата барак хйсеинов -да е барем вторият след Ким Чен Ун кацнал на слънцето.

Точно така, какви глупави хора - занимават се с наука!

Не си прав. Пред централата на НАСА има и безплатни кебапчета, особено преди избори.